Ugrás a tartalomra

18 ezer háztartás maradt tévé nélkül

TV setNovember végére szinte az összes, korábban csak analóg földi vétellel rendelkező háztartás átváltott valamely más televíziós vételi lehetőségre, mindössze 18 ezer maradt ingyenes földfelszíni digitális vagy valamilyen pay-tv vételi mód nélkül - derült ki a Nielsen Közönségmérés adataiból.

A lekapcsolás következtében váltani kényszerülő háztartások 82 százaléka a digitális földi vétel mellett döntött, a korábban csak analóg vétellel rendelkező háztartások 11 százaléka a továbbiakban digitális műholdra, 5 százaléka analóg kábelre, 2 százalék pedig digitális kábel- vagy IPTV-szolgáltatásra fizet elő.

Egy hónappal az analóg földi vétel lekapcsolásának második hulláma után Magyarországon a tévékészülékkel rendelkező háztartások fél százaléka, vagyis mindössze 18 ezer háztartás maradt vételi mód nélkül. Júniusban még 444 ezer volt azon háztartások száma, ahol kizárólag analóg földi vétellel fogták a tévéadásokat.

Vételi platformok szerint tovább színesedett a hazai televíziós piac. Az előfizetéses digitális földi vétel aránya november végén meghaladta a 3, az ingyenes digitális földi vétel aránya pedig a 11 százalékot.

A Nielsen Közönségmérés adataiból kiderült az is, hogy Magyarországon novemberben a teljes népesség alapján csaknem öt óra tévénézés jutott egy emberre egy átlagos napon.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott