Ugrás a tartalomra

Az új DoQ látványos, sokszínű és szórakoztató

DoQ logoAz ősz folyamán megújuló DoQ tartalmazza mindazon elemeket, melyekkel nemzetközi versenytársai rendelkeznek, viszont velük ellentétben az új DoQ kifejezetten a hazai nézőknek készül.

Az új DoQ elsősorban a fiatal férfiakat célozza meg. Küllemében és tartalmában egy modern nemzetközi dokumentumcsatornával összehasonlítható, mégis van benne valami dokusság, ami csakis rá jellemző.

Az új DoQ olyan tulajdonságokkal is rendelkezik majd, ami csak róla mondható el:

  • kevés ismétlésszám
  • hazai tartalom
  • saját készítésű műsor
  • jól elkülöníthető műsorblokkok
  • nem korlátozódik kizárólag dokumentum tartalomra
  • szórakoztató műsorok is helyet kapnak

Műsorblokkok:

  • Reggel/délután: Kikapcsolódás, rekreáció
  • Délelőtt/este: Adrenalin, sebesség, extremitás
  • Kora délután: Relaxáció
  • Este: DoQ premierek
  • Késő este: Komoly témák

Műsorok:

Winkler Róbert – Bazsó Gábor produkció


Autósmagazin új részekkel az össze- és szétszerelés két nagymesterével, az autók, motorok, repülők, tengeralattjárók, hajók, biciklik és rollerek minden modelljének és alkatrészének ismerőivel. Ők tudják, milyen jármű való Önnek!

Miami Ink – A tetoválók


Minden hetedik felnőttön van valamilyen tetoválás. A tetoválás egyre népszerűbb és elfogadottabb. Nagy a különbség azonban a helyes kis virágocskák és a sokkal bonyolultabb művészi tetoválások között. A Discovery sorozata elviszi a nézőt a floridai South Beach-en található Miami Ink tetoválószalon színes, fájdalmas és izgalmas világába. A szalont négy barát nyitotta meg és üzemelteti, itt élnek, dolgoznak és töltik szabadidejüket. Ami James, Chris Nunez, Chris Garver és Darren Brass együtt népszerűsítik a tetoválás művészetét.

Piszkos munkák


A Piszkos munkák című sorozatban Mike Rowe a társadalom ismeretlen hőseit mutatja be, akik a legszokatlanabb piszkos munkák elvégzéséből élnek és közben az életünket tisztábbá, biztonságosabbá és kulturáltabbá teszik. Az egyes epizódokban Mike Rowe maga is beáll a piszkos munkát végzők közé, akiknek ez a munka a hivatása (pl. iszapkezelő, szénbányász, rovarirtó, szemétszállító a kínai negyedben). A sorozat szórakoztató és tanulságos – bár néha erős gyomor kell hozzá.

Deadly 60

Steve Backshall megmutatja, mitől döglik a légy! A ragadozók szakértője körbeutazza a Világot, felkutatja legfélelmetesebb ragadozókat a földön és szembeszáll velük – azért hogy kiderítse, miért olyan veszélyesek is ők. A ragadozó támadása – az élet és halál pillanata. Ezeket a pillanatokat örökíti meg fantasztikus helyszíneken, izgalmas vadászatok közben, lélegzetelállító jelenetekkel.

World'd Toughest Driving Tests

Egy színész és egy komikus izgalmas versengése a Világ legkülönfélébb tájain és legextrémebb, legdrágább, legnehezebben kezelhető járművein. A tét mi is lehetne más, mint az hogy ki a jobb vezető? Elképesztő kalandok, lélegzetelállító pillanatok, szórakoztató kihívások.

SAS Desert – Are You Tough Enough?


Huszonnégy kimagaslóan fitt civil ember jelentkezik egy heteken át tartó, embert próbáló kiképzésre, melyet egy hivatásos SAS tiszt, valamint egy túlélési szakértő vezet. A helyszín Elefántcsontpart, az emberi küzdelem és a küzdelemben tanúsított nagyság vagy esendőség mindennapos. A katonai elit életének tükre amatőrökkel.

Fort Boyard – Az erőd

A XVII. században épült várra a szűk folyosók, a sötét csigalépcsők jellemzők. A világhírű vetélkedőműsorban a csapatok versenyben vannak az idővel az arany boyardokért, a győzelemért. A műsorban 5 fős csapatok küzdenek a magányos tengeri erőd kincsééért, fizikai és szellemi képességeiket egyaránt próbára tevő feladatokat végrehajtva, A kalandjáték „kulcsfigurája”: Bárdy György. Műsorvezetők: Demcsák Zsuzsa és Vizy András.

Ray Maers' bushcraft


Fantasztikus utazás Ray Maers-szel Tanzánián át, az Amazonas dzsungelében, Kanadában, Amerikában és Svédországban. Őslakosként próbál életben maradni, zsákmányolással, a helyi törzsek szokásai szerint, a természet tiszteletével jut el az emberek és a környezet egyre mélyebb megértéséhez és feltétlen tiszteletéhez.

LA Ink

A tetoválás történetében a szakmával szinte kizárólag férfiak kerültek kapcsolatba. Az új sorozatban lányok is felbukkannak: a három legismertebb női művész és egy legendás férfi tetováló együtt dolgozik Los Angeles legújabb legfelkapottabb szalonjában. Az LA Ink tulajdonosa Kat von D, munkatársai Kim Saigh és Hannah Aitchison, valamint Kat tanítómestere, Corey Miller. A csapat mindent kézben tartó igazgatója Kat jó barátja, Pixie. Mivel – a történelmi hagyományoknak ellentmondva – itt a művészek többsége nőnemű, végre bebizonyosodhat, hogy a művészet értéke nem függ az alkotó nemi hovatartozásától. A rock-and-roll hangulatot idéző helyre szívesen látogatnak különleges vendégek is egy-egy szép tetoválásért – színészek, zenészek vagy sportolók is gyakran átlépik a küszöböt.

Hihetetlen, de igaz


Az izgalmas és meghökkentő érdekes sorozat, minden egyes epizódja egy-egy forradalmian új, eddig nem ismert orvosi vagy tudományos felfedezést jár körül, áttörő jelentőségű felismerést mutat be, különleges képességekkel, adottságokkal vagy esetleg szenvedélyekkel rendelkező emberekkel ismertet meg...

A Villanykörte Összeesküvés – A Tervezett Elavulás története


Megtörtént eseményeken alapuló dokumentumfilm olyan cégekről, melyek szándékosan gyártanak hibás termékeket. Ez a film garantáltan más nézőpontba helyezi a Világot...

További, izgalmas sorozatokkal is jelentkezik majd a megújuló DoQ, köztük többek közt a World's Toughest Trucker, az Iron Chef America és a Secret Millionaire.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott