Ugrás a tartalomra

Előfizetési díj nélküli digitális televízió már a Dél-Alföldön is

MinDig TV logoA mai napon ünnepélyes ceremónia keretében elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Szeged vételkörzetében. Dr. Botka László, Szeged polgármestere, valamint Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Szegeden. Az Antenna Hungária 2009. decemberében összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 88 százalékra emelkedik.

2009. december 2-án ünnepélyes ceremónia keretében Dr. Botka László, Szeged polgármestere, valamint Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Szeged vételkörzetében. A médiaeseményt szakmai workshop követte, a műsorszóró, eszközforgalmazó, antennaszerelő cégek képviselőinek részvételével.

Az Antenna Hungária 2009. decemberében összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 88 százalékra emelkedik. Dél-Alföldön a tavaly elindított szentesi adóhoz idén a szegedi és a kiskőrösi adó csatlakozik, ezek a telephelyek biztosítják a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását. A MinDig TV szolgáltatás hálózatának jelentős bővítése kiemelten fontos esemény az összes, digitális átállás folyamatában érintett félnek és a nézőknek egyaránt.

„A digitális földfelszíni televízió jelentős szociális missziót is betölt, hiszen ez az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most és az analóg hálózat lekapcsolását követően is. A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás a legnagyobb városokban és a ritkán lakott területeken egyaránt elérhető, függetlenül a település méretétől, ezáltal minden állampolgárt elsőrendűként kezelve” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek eladása az előző hónaphoz képest 63 százalékkal emelkedett októberben. Ezzel párhuzamosan ugyanebben a hónapban ezen készülékek átlagára tovább csökkent, karácsonyra kiváló ajándékozási lehetőséget biztosítva mindenkinek. Október végéig már 86 000 darab DVB-T-képes eszköz került értékesítésre, ezáltal a magyar háztartások 2,3 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel. A földfelszíni platformot használó háztartásokkal összehasonlítva fenti arány még kedvezőbb, 10,2 százalék.

Folyamatos növekszik a MinDig TV matrciás készülékek választéka, immáron 8 féle dekóder és 21 integrált televíziókészülék típus található a kínálatban. Egyre több boltban és üzlethálózatban kapható MinDig TV matricás készülék, jelenleg országszerte 520 üzletben vásárolhatunk ilyen vevőeszközt.

A szolgáltatás lakossági lefedettsége 88%-ra történő emelésének, valamint a növekvő ismertség és a bővülő eszközértékesítés következtében olcsó dekóderek és integrált televíziókészülékek kerülnek a boltokba országszerte. Így gyakorlatilag minden magyar háztartásba megérkezhet a Digitális Karácsony.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott