Ugrás a tartalomra
SportTV logo

Elképesztő izgalmak várnak ránk a Sport TV kézilabda közvetítéseiben

A hölgyeknél három magyar csapat érintett a kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, a férfiaknál pedig zsinórban második éve fordul elő az, hogy magyar El Clásicót rendeznek. Elképesztő izgalmak várnak ránk a Sport TV közvetítéseiben, de azt tudjuk, hogy egy csapatunk biztosan lesz a legjobb nyolc között mindkét sorozatban. Teljes a nyolcaddöntők menetrendje.

 

Kezdetét veszi az igazi BL-tavasz a kézilabda Bajnokok Ligájában. A kérdés pillanatnyilag az, hogy mely négy csapat jut be a legjobb nyolc közé a csoportkör első és második helyezettjei mellé. A Győri Audi ETO KC megnyerte a csoportját, így ő már biztosan ott van, míg az is hivatalos, hogy a férfiaknál is lesz magyar a negyeddöntőben, mivel a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged épp egymás ellen küzd meg ezért. A két férficsapat mellett a DVSC Schaeffler és az FTC-Rail Cargo Hungaria meccsein szurkolhatunk a nyolcaddöntőben.

 

A DVSC a címvédő, a Fradi ismét francia ellenfél ellen játszik

A hölgyek kezdik el előbb a nyolcaddöntőt. Mivel már az is történelminek számított, hogy három magyar induló van a női BL-ben, az egy újabb lépcsőfok, hogy mindhárman tovább is jutottak a csoportból. A DVSC Schaeffler ötödik lett, és a címvédő Vipers Kristiansand ellen láthatjuk majd a következő két hétvégén a debrecenieket. Nem a Loki a párharc esélyese, de talán épp ez segít abban, hogy teher nélkül vágjon neki a mérkőzéseknek a csapat.  A Fradi az előző kiírásban történelmi győzelmet aratott Franciaországban (a Metz ellen), és azzal be is jutott a négyesdöntőbe. Ezúttal nem a Metz, hanem a Brest lesz az ellenfele a hétvégén Magyar Kupát nyerő zöld-fehéreknek, de egy újabb francia küldetés vár rájuk.

A mérkőzések időpontja:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria – Brest: március 16., szombat 15:15, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor
  • DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand: március 17., vasárnap 13:15 Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán
  • Vipers Kristiansand – DVSC Schaeffler: március 23., szombat 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor
  • Brest – FTC-Rail Cargo Hungaria: március 24., vasárnap 17:45 Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

 

A Győr már negyeddöntős

A Győri Audi ETO KC edzőt váltott a Magyar Kupa döntőben elszenvedett FTC elleni veresége után, így biztosan nem Ulrik Kirkely készíti majd fel a csapatot az április 27-28-án és május 4-5-én megrendezésre kerülő BL-negyeddöntőre. Érdekesség, hogy van esély egy újabb magyar párharcra, hiszen a DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand párharcból érkezik az ellenfél. Ha az FTC-nek összejön a továbbjutás, a Team Esbjerggel fognak találkozni a zöld-fehérek.

 

Ismét magyar El Clásicót rendeznek

Kérdés nem fér hozzá, hogy a kézilabdasport talán legnagyobb rangadóit a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged csapatai vívják. Ha ők találkoznak, garantált a teltház, az óriási hangulat és a pályán zajló csúcsminőségű kézilabda. Ebből kapunk két meccset 2024-ben a legnagyobb színpadon, a kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen a BL nyolcaddöntőjében egymás ellen játszik a két magyar sztárcsapat. 2023 után másodszor alakult úgy a csoportkör, hogy ebben a fázisban mérkőznek meg a felek, mivel a Veszprém harmadik, a Szeged pedig hatodik lett a csoportjában. Ebből következik, hogy a párharc első meccsét Szegeden rendezik majd, de már mindkét mérkőzés időpontja hivatalos.

  • OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém: március 28., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor
  • Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged: április 4., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

 

A győztesre az Aalborg vár

Garantált a magyar szereplés a negyeddöntőben, és az is biztos, hogy a győztesre az Aalborg vár majd, hogy megmérkőzzenek a FINAL4-ba jutásért április 24-25-én és május 1-2-án.

 

A Mosonmagyaróvár a FINAL4-ért játszik

A Bajnokok Ligájával ellentétben az Európa Liga már a negyeddöntőnél tart, és a Motherson Mosonmagyaróvár esélyes a május 11-12-én Grazban megrendezésre kerülő FINAL4-ba jutásra. Ehhez a Gloria Bistrita ellen kell nyerniük Tóth Eszteréknek. A Sport1 természetesen ezeket a meccseket is élőben közvetíti.

  • Motherson Mosonmagyaróvár – Gloria Bistrita: március 16., szombat 19:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán
  • Gloria Bistrita – Motherson Mosonmagyaróvár: március 23., szombat 13:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott