Ugrás a tartalomra

Elutasította a cégbíróság a Megapolis tagbejegyzési kérelmét

TV2-csoport logoElutasította az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a Megapolis Media Zrt. azon kérelmét, hogy jegyezzék be a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként - áll a TV2 Media Group Holdings Kft. és tulajdonosai, Yvonne Dederick és Simon Zsolt hétfői közleményében.

A cégbíróság döntése megerősíti, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosai Yvonne Dederick és Simon Zsolt, akik egyúttal a társaság ügyvezetői is, továbbá, hogy a Megapolis Media Zrt. képviselőinek számos, a jelen tárgyban tett kijelentése valótlan.

A két ügyvezető ismét jelezte: megerősítik, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa a társaság.

Január 3-án jelentette be a Magyar Broadcasting Co. Kft., hogy lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkens-t kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának.

A Magyar Broadcasting 2015. október 15-én adásvételi szerződést írt alá a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott