Ugrás a tartalomra

Frekvenciacsere hat analóg földfelszíni televíziós átjátszóadónál

Antenna Hungária logoAz Antenna Hungária Zrt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóváhagyása alapján a digitális átállás és a további fejlesztések sikeres megvalósítása érdekében a nyár folyamán frekvenciacseréket hajt végre összesen tizenöt analóg földfelszíni televíziós átjátszóadó esetében. A frekvenciacsere első üteme két telephely kapcsán az m1, négy esetben pedig a TV2 programjának analóg földfelszíni vételét érinti. A MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások továbbra is változatlan frekvenciákon érhetők el.

Az Antenna Hungária Zrt. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóváhagyása alapján a digitális átállás és a további fejlesztések sikeres megvalósítása érdekében, több lépcsőben frekvenciacseréket hajt végre az elkövetkezendő két hónapban összesen tizenöt analóg földfelszíni televíziós átjátszóadót illetően.

A frekvenciacsere első üteme két telephely kapcsán az m1, négy esetben pedig a TV2 programjának analóg földfelszíni (tető-, illetve szobaantennás) vételét érinti, zömében az észak-keleti országrészben. Az érintett településeken a frekvenciacserét követően a televíziókészülékeket be kell hangolni az új csatornára az m1, illetve a TV2 programok analóg vételéhez.

Komárom, Somoskőújfalu és Harsány vételkörzetében további alternatívát kínálnak a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások, a kínálatban elérhető 7 ingyenes televízió- és 4 rádiócsatorna vételéhez a megfelelő antennán kívül egy DVB-T MPEG-4 dekóder vagy egy DVB-T MPEG-4 tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.

Az AH tervei szerint az átjátszóadók áthangolására a megjelölt napokon 10.00 és 15.00 óra között kerül sor, mely minimális sugárzás-kieséssel (maximum 1 óra) jár.

A frekvenciacserék első üteme az alábbi hat analóg átjátszó telephelyet érinti:

Frekvenciacsere időpontja Érintett program Átjátszó telephely Megye Régi csatorna Új csatorna
2011.06.28. TV2 Harsány Borsod-Abaúj-Zemplén 39 40
2011.06.30. TV2 Hollóháza Borsod-Abaúj-Zemplén 31 46
2011.07.06. TV2 Répáshuta Borsod-Abaúj-Zemplén 39 34
2011.07.07. TV2 Bánhorváti Borsod-Abaúj-Zemplén 39 58
2011.07.12. m1 Somoskőújfalu Nógrád 39 51
2011.07.14. m1 Komárom Komárom-Esztergom 25 37

A második ütemben további kilenc átjátszóadó telephely esetében kerül sor csatornacserékre 2011. augusztus 31-éig, ezekről részletes tájékoztatást adunk, amint az új frekvenciák, valamint az adóberendezések átalakításának pontos időpontjai ismertté válnak.

A MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások továbbra is változatlan frekvenciákon érhetők el.

A frekvenciacsere okozta kellemetlenségért minden érintett televíziónéző szíves elnézését kéri az Antenna Hungária Zrt, és megértésüket köszöni.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott