Ugrás a tartalomra

Így indul az AXN White és az AXN Black

AXN Black és White logoEgyre több platformon, egyre több tartalommal szólítja meg a magyar nézőket a Sony Pictures Television (SPT) Networks – hangzott el a vállalat őszi sajtótájékoztatóján. Az AXN televíziós sikercsatorna, valamint az AXN NOW és az AXN Player VOD típusú szolgáltatások mellett október elsejétől AXN WHITE és AXN BLACK néven teljesen megújul az AXN Sci-Fi és az AXN Crime, ahol a fekete az erő, a bátorság és a hősök színe, míg a fehér titkokat, cselszövést és krimit jelent.

Újragondolta teljes magyarországi csatorna-portfólióját a Sony Pictures Televison (SPT) Networks annak érdekében, hogy a legerősebb színeket képviselje a hazai kábeltelevíziós palettán – derült ki az SPT Networks őszi sajtótájékoztatóján, melyet John Rossiter közép-európai ügyvezető igazgató és Kis-Bocz Éva a régió programigazgatója tartott tegnap délután Budapesten. Az ikonikus vörös AXN film- és sorozatcsatornát október elsejétől az elsősorban nőknek szóló AXN WHITE és a férfiakat megszólító AXN BLACK erősíti. Figyelembe véve, hogy az AXN nézettsége 2011 óta több mint 50%-kal növekedett (SHR%) és így 2013-ban folyamatosan a legnézettebb 5 hazai kábelcsatorna között szerepel, az SPTN okkal bízik benne, hogy az új televíziók a magyarországi jelenlét további erősödését hozzák.

Az SPT Networks az AXN WHITE és az AXN BLACK magyarországi elindításával reagál az európai médiapiac kihívására, amely szerint a nézők egyre speciálisabb és intenzívebb, drámai és misztikus elemekben bővelkedő tartalmakat igényelnek. Az új csatornák koncentrált, tematikus kínálatával Magyarország szinkronba kerül az európai trendekkel.

A két új tematikus csatorna az AXN Crime-ot és AXN Sci-Fi-t váltja, ám megőrzi a csatornák kiemelt műfajának legjobb tartalmait. Az AXN WHITE esetében a borzongató bűnügyi sorozatok mellé vad vágyakat és bonyolult cselszövéseket felfedő, átélhető emberi történetek társulnak majd. Az AXN BLACK a jól ismert sci-fi világ mellett olyan mitikus vagy éppen hétköznapi hősök történeteit mutatja be, akik segítenek felfedezni a bennünk rejlő kalandvágyat, bátorságot és határozottságot.

Az AXN WHITE és az AXN BLACK két prémium sorozatából kaphatnak ízelítőt a nézők az AXN tévécsatornán 2013. szeptember 29-én, vasárnap, amikor 21.00 órakor premierre kerül Az Ügyféllista (The Client List, AXN WHITE) és 22.00 órakor a Spartacus: Vér és Homok (Spartacus: Blood and Sand, AXN BLACK) első része.

Ezen felül az SPTN rendhagyó együttműködést kezdeményezett a hazai kábeloperátorokkal: a megújult csatornák októberben ingyenesen elérhetők több szolgáltató kínálatában.

AXN WHITE PREMIEREK

AZ ÜGYFÉLLISTA (THE CLIENT LIST)
Premier: 2013.10.02, 21.05

“Bizonyos értelemben véve a sorozat egy olyan szemüvegen át mutatja meg a nézőknek a történetet, ami a látszólagos valóság mögé enged láttatni. A Client List esetében valami olyanra számíthatunk, ami eddig nem volt jellemző a Lifetime sorozatokra: Happy End-re” Brian Lowry -Varietly

Riley Parks texasi háziasszonyként éli kényelemes életét. Ám egy nap férje otthagyja, és Riley egyik pillanatról a másikra sanyarú anyagi helyzetben találja magát. A nő, hogy családját eltartsa, a szomszédos városka gyógyfürdőjében vállal munkát. Hamarosan rájön azonban, hogy a fürdőben néhány kolleganője "extra szolgáltatásokat" is nyújt a vendégeknek.

Riley komoly dilemma előtt áll: egyedülálló anyaként továbbra is nehéz körülmények között neveli gyermekét, vagy csatlakozik vagány, szexi kolleganőihez, és jól kereső üzletasszonyként megszerzi családjának az elvesztett anyagi biztonságot és jólétet. Riley a második utat választja, ám döntését titkokban kell tartania, hiszen családja és barátai elítélnék új életformájáért.

SZEREPLŐK: Jennifer Love Hewitt (Tudom, Mit Tettél Tavaly Nyáron), Naturi Nauhgton (Fame), Kathleen York (Sublime), Alicia Lagano (The Truth About Jane), Loretta Devine (Crash), Cybill Shepherd (The Last Picture Show)
KÉSZÍTETTE: Suzanne Martin

VISSZATÉRÉS MONTPELLIER-BE (LIFE LINES)
Premier: 2013.10.01, 18:50

A mediterrán partvidéken játszódó új drámasorozat három generáció szerelmi életét boncolgatja.
Felesége halálát követően Yann 17 éves lányával, Albával együtt Argentínából hazalátogat a tengerparton fekvő Montpellier-be. Yann testvére, Clément és a férfi fiatalkori szerelmei, Chloé és Justine nagy várakozással tekintenek a férfi érkezése elé. Évekkel ezelőtt a két nő halálosan szerelmes volt Yannba, és bár azóta már mindkettőjük új életet alakított ki, régi szerelmük látogatása megdobogtatja szívüket. Ki tudja, mit hoz az új találkozás?
A mediterrán kisvárosban úgy tűnik, Alba is jól érzi magát. A tüzes, csinos lány minden este ellátogat Clément-nek és két fiának menő tengerparti bárjába, ahol megjelenése igencsak felborzolja a kedélyeket

SZEREPLŐK: Delphine Rollin, Diane Robert, Jean-Charles Chagachbanian
ÍRÓK:Christina Arellano, Aurélie Belko, Sylvie Coquart, Camille de Castelnau, Séverine Jacquet, Claire Lemaréchal, Yves Ramonet, Agatha Robillard, Stéphanie Tchou-Corra
RENDEZŐK: Adeline Darraux, Jeanne Biras, Emmanuelle Dubergey

HÖLGYEK ÖRÖME (THE PARADISE)
Premier: 2013.10.01, 20:10

A viktoriánus kori Anglia legelső nagyáruházában, a Paradise-ban játszódó sorozatban, egy vidéki lány, Denise felfelé ívelő izgalmas karrierjét és szerelmi történetét követhetjük nyomon. Denise eleinte kissé elveszettnek érzi magát az áruház káprázatos kelméi és luxuscikkei között, végül azonban minden erejét, báját és ravaszságát latba veti, és előre jut a ranglétrán. Amikor az áruház jóképű és vagány tulajdonosa, John Moray felfigyel a fiatal, tehetséges lányra, Denise tudja, hogy elérkezett a pillanat, amelyet ki kell használnia, hogy elérje végső célját. Moray szerelmére azonban a nagyhatalmú befektető Lord Glendenning lánya, Katherine is pályázik.

MUTATÓK
A BBC One csatornán debütált ‘The Paradise’ sorozat rendkívül erős, nyitó epizódja 6.6 millió nézőt ért el, amivel könnyedén utasította maga mögé a vele egy időben futó műsorokat. A legnagyobb riválisnak számító ITV1 csatornával szemben a teljes lakosság (4+) korcsoportban 24%-os átlag Share-t ért el. A magas jövedelemmel rendelkező nézők csoportjában (ABC1) a ‘The Paradise’ 3.5 millió embert ért el. A női nézők körében a premier epizód főműsoridőben 41%-al teljesített jobban a csatornaátlagnál, míg a 16 évnél idősebb nők körében 26%-al. Ez a teljesítmény ebben a célcsoportban, 2012-ben a BBC One csatorna 6. legjobb eredménye volt. A ‘The Paradise’ a felvezető és az azt követő műsorok nézettségére látványos, 44% és 46%-os növekedést gyakorolt.

Szereplők
Joanna Vanderham mint Denise Lovett (What Maisie Knew, The Runaway)
Emun Elliott mint John Moray (Prometheus, Game of Thrones, Threesome)
Elaine Cassidy mint Katherine Glendenning (Harper’s Island, Fingersmith)
Patrick Malahide mint Lord Glendenning (Game of Thrones, The World is Not Enough)
Peter Wight mint Edmund Lovett (Case Sensitive, Pride and Prejudice)
Matthew McNulty mint Dudley (Misfits, Lark Rise to Candleford) 

GRAND HOTEL (Magyar cím: Hamarosan)
Premier: November

Kosztümös drámasorozat, amelyet a spanyol Downton Abbey-ként emlegetnek.
A Grand Hotel című sorozat 1905-ben játszódik. A széria bővelkedik a látványos helyszínekben és az extravagáns kosztümökben. Látványvilága és cselekménye miatt nem véletlenül az angol Downton Abbey sorozathoz hasonítják. Az izgalmas történet középpontjában egy férfi áll, aki egy gyönyörű szállodába utazik, hogy utánajárjon, mi történhetett eltűnt lánytestvérével. Az események előrehaladtával a férfi beleszeret a szállodatulajdonos lányába.
A sorozatot XIII. Alfonz Spanyol király káprázatos Santanderi kastélyában, a Palacio de la Magdalenában forgatták.

“Gyönyörűen fényképezett, káprázatos kosztümös jelenetek és egy intrikával teli történet.” James Hunt, Sky Arts csatornaigazgató

Szereplők: Amaia Salamanca; Yon Gonzalez; Adriana Ozores; Eloy Azorín; Fele Martínez; Manuel de Blas; Pep Antón Muñoz; Pedro Alonso; Luz Valdenebro
Rendező: Carlos Sedes

AXN BLACK PREMIEREK

SPARTACUS: VÉR ÉS HOMOK (SPARTACUS: BLOOD AND SAND) 2. ÉVAD
Premier: 2013.10.07, 22.20

Elárulták, rabszolgaságba taszították, majd gladiátorként született újjá. A Római Köztársaság leghírhedtebb lázadójának történetét kelti életre a Spartacus: Vér és homok című látványos sorozat. A szülőföldjétől és szeretett asszonyától elszakított Spartacust az aréna kegyetlen világába száműzik, ahol a vér és a halál a fő szórakozás. De nem minden harcot vívnak meg a homokban… Az árulás, a korrupció és a testi örömök csábítása folyamatos kihívást jelentenek a harcos gladiátor számára. A túléléshez túl kell nőnie emberi mivoltán. Túl gladiátori mivoltán. Legendává kell válnia.

Rendező: Rick Jacobson
Írók: Steven S. DeKnight, Steven S. DeKnight
Szereplők: Andy Whitfield; John Hannah; Manu Bennett; Erin Cummings; Lucy Lawless; Viva Bianca

ŐSLÉNYEK KALANDORAI: ÚJ VILÁG (PRIMEVAL: NEW WORLD)
Premier: 2013.10.03, 22.20

Az idő szövetén keletkezett lyukaknak köszönhetően Vancouver utcáin veszélyes őslények bukkannak fel. A kanadai kutatócsapat az ősragadozók üldözésére indul.
Eddig ismeretlen jelenségnek köszönhetően lyukak keletkeztek az idő szövetén, így az elmúlt korok teremtményei átléphetnek mai világunkba is. Az őslények közt akad vérengző, rejtélyes, érdekes, veszélyes, szelíd, kicsi és óriás, mégis egy közös van bennük: nem a mi időnkben élnek.
Megjelenésük vajon felforgatja a történelmet? Túlélik-e az emberek a fenyegető, rivális fajok megjelenését? Ám van egy még húsbavágóbb kérdés: ha legközelebb kilépünk az utcára, vajon egy velociraptor néz majd velünk farkasszemet? Evan Cross feltalálóra és csapatára vár a feladat, hogy Vancouver lakóit megvédje az elszabadult őslényektől. Az első évad során a csapat tagjai egyre jobban megismerik az ősállatok természetét, és kiderítik, hogy milyen eszközökkel lehet küzdeni ellenük. Lassanként az időben keletkezett lyuk természetére is fény derül. A közös ellenséggel való küzdelem során új barátságok és szerelmek szövődnek. A Primeval: New World az angol Primeval World anyasorozat mintájára készült.

Szereplők:
Niall Matter; Sara Canning, Danny Rahim; Crystal Lowe; Miranda Frigon; Geoff Gustafson
Executive Producer(ek):
Katie Newman; Tim Haines; Michael Chechick; Gabriela Schonbach; Martin Wood; Gillian Horvath

KACSAVADÁSZOK (DUCK COMMANDER)
Premier: 2013.10.01, 20.10 és 20.35 - dupla epizód!

A sorozat a Duck Commander Cég színfalai mögé enged betekintést, ahol megismerkedhetünk Robertsonékkal, a híres kacsavadász családdal.
Phil Robertson életének elmúlt harminc évét a kacsák megfigyelésének és vadászatának szentelte. Ő vezette be a modern kacsahívót, teljesen új alapokra helyezte a vadászvideók műfaját, és új értelmet adott a kacsavadászat hivatásának. Eddig a család a Louisiana folyó káprázatosan gyönyörű holtágaiban, a világ szeme elől elrejtve vadászott a szárnyasokra. A sorozat nyomon követi az elszánt kacsavadászok életét, és elénk tárja annak utolérhetetlen szépségét és egyediségét.

A Család: WILLIE ROBERTSON
PHIL ROBERTSON
JASE ROBERTSON
KAY ROBERTSON
KORIE ROBERTSON
SI ROBERTSON

A Robertson család másik műsora, a ‘Duck Dynasty’ Rekordokat dönt az Egyesült Államokban: “Televíziós nézettség: 'Duck Dynasty‘ új rekorddal, maga mögé utasítja az 'American Idol-t‘. A Duck Dynasty szereplése nem mutat lassulást. A sorozat évadzáró epizódja, rekord számú, 9.6 milliós nézettséget ért el idősávjában és mintegy 5.5 millióan nézték a 18-49-es kereskedelmi célcsoportból.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott