Ugrás a tartalomra

Jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatók azonosításáról döntött a Médiatanács

NMHH Médiatanács logoA Médiatanács e heti ülésén határozott arról, hogy nem változik három, hazánkban jelentős befolyásoló erővel rendelkező (JBE) médiaszolgáltató ezen szolgáltatói minősége.

A Médiatanács a JBE-médiaszolgáltatók meghatározására irányuló eljárását minden év szeptember 30-ig lefolytatja. Az eljárás során megvizsgálja a releváns tényeket, körülményeket, különös tekintettel az előző évi átlagos közönségarányra. JBE-szolgáltatónak az a médiaszolgáltató minősül, amely legalább 15%-os éves átlagos közönségaránnyal rendelkezik, és legalább egy médiaszolgáltatásának éves átlagos közönségaránya eléri a 3%-ot. Három médiaszolgáltató esetében döntött a testület arról, hogy továbbra is jelentős befolyásoló erővel rendelkeznek: a TV2 Média Csoport Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt., valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

Ugyanakkor a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. esetében a testület a médiapiaci koncentráció megelőzésére irányuló eljárást indít, mert rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatásainak éves átlagos közönségaránya együttesen meghaladja a 40%-ot (46,5%).

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott