Film+ és Film+2

45 bejegyzés / 0 új
Utolsó bejegyzés
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064
Film+ és Film+2

Ebben a témában lehet értekezni a Film+ és Film+2 csatornákról.

 

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
Anthony Hopkins és Mel Gibson a 17. hét Oscar-díjasai

Igen színes a heti paletta: filmdráma, krimi, akciófilm, vígjáték és horror mellett musical is szerepel a Film+ csatorna műsorán.


Április 26-án hétfőn 15.40-kor kezdődik a Sose veszítsd el a reményt! (A sötétségen túl) című kanadai filmdráma. Joan (Carey Lowell) és a férje, Joe vak gyerekeket tanítanak. Az asszony szinte egyik napról a másikra megvakul, Joe pedig agytumor következtében meghal. Az asszonyban a lánya, Joy (Jennifer Pisana) tartja a lelket. A főszereplők: Carey Lowell (Esküdt ellenségek), Dylan Walsh (Ház a tónál) és Jennifer Pisana (Stella). 17.25-től látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat következő epizódja. Egyik éjjel lelövik a helyi pub dolgozóját, majd a főnökét, Stephen Bannermant is megölik ugyanazzal a vadászpuskával. Főszereplők: John Nettles (A sátán kutyája), Jason Hughes (Magassági mámor), John Hopkins (Szerelem hideg éghajlat alatt), Barry Jackson (Wimbledon) és Jane Wymark. 19.25-kor kezdődik a Dühöngő folyó című katasztrófafilm, amely 1993 nyarán játszódik, amikor a régóta tartó esőzések miatt a Mississippi mentén fekvő kisvárosok víz alá kerülnek. A főszereplők: Richard Thomas (Nyugaton a helyzet változatlan), Kate Vernon (Kölcsöncsalád visszajár) és Nigel Bennett (Özvegyek akcióban).
Kedden 21.10-től látható a Boa című amerikai akciófilm. Valahol az Antarktiszon létezik egy börtön, ahol a világ legveszélyesebb bűnözőit tartják fogva. A szigorú biztonsági intézkedések és a zord időjárási viszonyok miatt onnan lehetetlen megszökni. Ám senki nem sejti, hogy jó mélyen a jég alatt hatalmas kígyó alszik évszázadok óta. A főszereplők: Dean Cain (Pánik a fedélzeten), Elizabeth Lackey (Extrém csapat), Mark Sheppard (Hárman az ágyban) és Dean Biasucci.
Szerdán 22.55-kor kezdődik a Szerváld a szervet! című ausztrál vígjáték. Bradet (Matt Day) és Gregort (Jason Barry) nem sok választja el attól, hogy államvizsga előtt néhány héttel eltanácsolják őket az orvosi egyetemről. Állandó anyagi gondokkal küzdenek, de a véletlen segítségével mégis sikerül megszerezniük a diplomát. A főszereplők: Jason Barry (Tükörálarc), Matt Day (A sátán kutyája), Petra Jared (Utazás a Föld középpontja felé) és Simon Bossell (A gonosz sosem alszik).
Csütörtökön 17.15-től látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat újabb része. Midsomer Parvában egy fiatal tanítónő feleleveníti a boszorkányégetés hagyományát. Az ünnepségen azonban haláleset történik: valaki becsempészi a máglyába a helyi káplánt. Főszereplők: John Nettles, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson. 21.10-kor kezdődik a Madarak – A hollók támadása című amerikai horror. A kisvárosi seriff, Wayne (Sean Patrick Flanery) utolsó szolgálati napját tölti, de mielőtt végleg visszaadhatná a jelvényét, furcsa halálesethez riasztják. A főszereplők: Sean Patrick Flanery (Arc), Stephen McHattie (Kettős játszma) és Kristin Booth (Szívdobbanás).
Pénteken 21.10-től látható a Váltságdíj című amerikai akció-thriller. Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember: bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo) és a fia várja. Ám, amikor a fiát elrabolják, egy kudarcba fulladt FBI-mentőakció után rádöbben, hogy nem elég a pénz és a hatalom. A főszereplők: Mel Gibson (Oscar-díj: A rettenthetetlen, 1996 – legjobb rendező és film), Rene Russo (Vírus), Gary Sinise (Oscar-díj jelölés: Forrest Gump, 1995) és Delroy Lindo (Rés a pajzson). A pénteki Mesterek Éjszakáján 01.05-kor kezdődik a Szirének című angol-ausztrál vígjáték, amely az 1920-as évek végén, Norman Lindsay (Sam Neill) festő birtokán játszódik. Az angol tiszteletes, Anthony Campion (Hugh Grant ) és a felesége, Estella (Tara Fitzgerald) látogatóba érkezik a művészhez. A lelkész célja, hogy meggyőzze Lindsayt, ne állítsa ki az egyházat megbotránkoztató festményét, a Keresztre feszített Vénuszt. Főszereplők: Hugh Grant (Zene és szöveg), Tara Fitzgerald (A szűz királynő), Sam Neill (Veszedelmes vonzerő) és Elle Macpherson (Batman és Robin).
Szombaton 17.30-tól látható az Ördögi út a boldogsághoz című amerikai vígjáték, amelyet az egyik főszereplő, Alec Baldwin rendezett. Egy napon a még ismeretlen kezdő író, Jabez Stone /Bez/ (Alec Baldwin) elveszíti az állását, elfogy a pénze, megtámadják és elveszik a laptopját, benne új regényével. Ráadásul az ablakon kihajított régi írógépével agyoncsap egy asszonyt. Ekkor megjelenik az ördög (Jennifer Love Hewitt ) és üzletet ajánl neki: bármit kérhet Bez, tíz éven át megkapja, majd fizetségképpen az ördögé lesz a lelke. A főszereplők: Anthony Hopkins (Oscar-díj: A bárányok hallgatnak, 1992), Alec Baldwin (Oscar-díj jelölés: A szerencseforgató, 2004), Jennifer Love Hewitt (Szellemekkel suttogó) és Dan Aykroyd (Oscar-díj jelölés: Miss Daisy sofőrje, 1990).
Vasárnap 12.05-kor kezdődik Az Operaház fantomja című angol-amerikai musical-film. Christine Daae (Emmy Rossum), a fiatal szopránénekesnő a párizsi Opera tagja. Egy napon titokzatos pártfogóra talál, és azt hiszi, ő a „Muzsika Angyala”, akiről egykor édesapja mesélt neki. Az idegen azonban nem az, akinek hiszi. Ő a rejtélyes Fantom (Gerard Butler), aki rettegésben tartja a színház művészeit. A főszereplők: Emmy Rossum (Poseidon), Gerard Butler (Drakula 2000), Patrick Wilson (Alamo – A 13 napos ostrom) és Miranda Richardson (Oscar-díj jelölés: Végzet, 1993, valamint Tom és Viv, 1995).
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ 2 írta:
Midsomer a helyszíne a 17. heti premiereknek

Barnaby főfelügyelő nem pihenhet – újabb izgalmas részekkel folytatódik az angol krimisorozat.


Április 30-án, pénteken 21.20-kor kezdődik A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat újabb, egyben a nyolcadik évad befejező része. A Midsomer rapszódia című epizódban egy zenetanár az áldozat. Az idős ember az életével fizet, amikor rajtakapja a betörőt, aki egy zenemű kéziratát akarja ellopni. Szombaton ugyancsak 21.20-tól már a kilencedik évad első, Holtak háza című epizódja látható, amelyben Barnaby főfelügyelő (John Nettles) és Jones nyomozó (Jason Hughes) egy érdekes esettel szembesül. Azt szeretnék kideríteni, milyen kapcsolat van egy házaspár brutális meggyilkolása és egy kelendő ház eladása között. A Film+2 sorozatának főszereplői: John Nettles (A sátán kutyája), Jason Hughes (Magassági mámor), John Hopkins (Szerelem hideg éghajlat alatt), Barry Jackson (Wimbledon) és Jane Wymark.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
Nézőszám rekordot döntött a Film+

A Film+ megdöntötte saját főműsoridős nézőszámát! A teljes lakosság körében az április 16-án sugárzott Steven Seagal film, a Törvényre törve több, mint 400 ezer embert ültetett a képernyők elé. Az eddigi rekorder 2008-ban A szökevény 2., majd a 2009-ben sugárzott Utolsó cserkész voltak. (365.229 fő és 364.181 fő 4+) Április hónapban még kiemelkedően teljesített A Pusztító című film húsvét hétfőn, melyet a kereskedelmi célcsoport 11%-a követett figyelemmel.

A szökevény 2. - Életre-halálra
(18/49 share 7.3%, 4+ AMR 365 229)

Az utolsó cserkész
(18/49 share 13.4%, 4+ AMR 364 181)

Törvényre törve
(18/49 share 10.9%, 4+ AMR 411 402)
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
Oscar-díjas színésznők a 18. héten

A Mesterek Éjszakáján látható angol-kanadai romantikus filmdrámának Charlize Theron és Penélope Cruz a két női főszereplője.


Május 3-án, hétfőn 17.15-kor kezdődik A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat újabb epizódja. Karácsonykor összegyűlik a Villiers-család a szülői házban, ahol jóslatot találnak, amely szerint mindegyikük meghal karácsony első napján éjfélig. A főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.
Kedden 21.10-től látható A sivatag vámpírjai című amerikai thriller. Sean (Kerr Smith) vágóként dolgozik Los Angelesben, elsősorban horrorfilmek előzeteseit készíti. Amikor kocsival nekivág a sivatagnak, mert szeretne eljutni a nővére esküvőjére Floridába, álmában sem gondolja, hogy ezúttal szenvedő alanya lesz egy igazi horrornak. A főszereplők: Kerr Smith (Dawson és a haverok), Brendan Fehr (CSI: Miami helyszínelők), Izabella Miko (A titánok harca) és Johnathon Schaech (8mm 2.).
Szerdán 22.55-kor kezdődik a Szégyen és gyalázat című amerikai vígjáték, amelyben Sylvia (Tracey Ullman), a középkorú bolttulajdonosnő már régen elfelejtette, mi az a vágy. Ám, miután baleset következtében agyrázkódást szenved, hirtelen előjön szexuális ösztöne. Az asszonyt egy titkos szex-terapeuta és Ray Ray Perkins (Johnny Knoxwille) kamionsofőr veszi kezelésbe. A főszereplők: Tracey Ullman (Süti, nem süti), Johnny Knoxville (Hazárd megye lordjai), Selma Blair (Doktor Szöszi) és Chris Isaak (A kis Buddha).
00.30-tól látható a Héber pöröly című amerikai vígjáték. Mordechai Jefferson Carver (Adam Goldberg), a western-hősszerű csoda zsidó James Bondot is lepipálja, amikor megmenti a hanukát a gonosz Mikulástól. A főszereplők: Adam Goldberg (Deja Vu), Judy Greer (Elizabethtown), Mario Van Peebles (Ali) és Peter Coyote (Femme Fatale).
Csütörtökön 17.30-kor kezdődik A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat nyolcadik évadjának első része. Rejtélyes gyilkosságok történnek Fletcher’s Cross-ban, az álmos angliai kisvárosban. Először a helyi temetkezési vállalkozót ölik meg, a gyanú pedig a spiritiszta egyházra terelődik. A főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson..
Pénteken 19.25-től látható a Csalóból csali című amerikai-kanadai vígjáték. Malcolm King (Anthony Anderson) üzletembert mindenéből kiforgatná a volt felesége (Kellitha Smith). Ezért Malcolm a butácska szeretője (Regina Hall) és börtönviselt testvére (Charlie Murphy) segítségével megszervezi saját elrablását. Főszereplők: Anthony Anderson (Transformers), Charles Q. Murphy (Norbit – forgatókönyvíró), Regina Hall (Superhero) és Kellita Smith.
23.10-kor kezdődik A vér kötelez című amerikai thriller. Amióta Frank Morrison (John Travolta) elvált a feleségétől, Susanne-tól (Teri Polo), a fia, Danny (Matt O'Leary) rendre bajba keveredik a hazudozásai miatt. Egy napon Susanne beleszeret Rick Barnes tehetős üzletemberbe (Vince Vaughn), akiről Danny különös történeteket kezd terjeszteni. A főszereplők: John Travolta (Oscar-díj jelölés: Szombat esti láz, 1978 és Ponyvaregény – Pulp Fiction, 1995), Vince Vaughn (Páros mellékhatás), Teri Polo (Vejedre ütök), Steve Buscemi (Férj és férj) és Matt O'Leary (Kémkölykök 3-D – Game Over)
A pénteki Mesterek Éjszakáján 00.55-től látható a Nézz az égre! című angol-kanadai romantikus filmdráma. Gilda Bessé (Charlize Theron) fotós a 30-as évek Párizsában él, ahol luxuslakását megosztja az ír diákkal, Guyjal (Stuart Townsend) és a spanyol szökött lánnyal, Miával (Penelope Cruz). A három jó barát életébe azonban beleszól a második világháború. A főszereplők: Charlize Theron (Oscar-díj: A rém, 2004), Penélope Cruz (Oscar-díj: Vicky Cristina Barcelona, 2009), Stuart Townsend (Pasik, London, Szerelem) és Thomas Kretschmann (Wanted).
Szombaton 15.25-kor kezdődik a Támadás a Krull bolygó ellen című angol sci-fi akciófilm, amelyben a pusztítók serege az egész galaxis uralmára tör a félelmetes Szörnyeteg vezetésével. Főszereplők: Liam Neeson (Oscar-díj jelölés: Schindler listája, 1994), Lysette Anthony (Dr. Jekyll Junior), Francesca Annis (Édesek és mostohák) és Alun Armstrong (Garrow törvénye).
Vasárnap 12.05-től látható Az őzgida című amerikai családi kalandfilm. A tizenkét éves Jody és családja a vadonban él. A fiú magányos, ezért szeretne egy saját háziállatot. Amikor azonban kedvence, az őzgida elpusztítja a termést, a család nehéz döntés elé állítja Jodyt. Főszereplők: Wil Horneff (Ragyogás), Peter Strauss (Holtidő), Jean Smart (Több a sokknál) és Philip Seymour Hoffman (Oscar-díj: Capote, 2006).
A Film+ csatorna e heti utolsó premierje vasárnap 21 órakor kezdődik. A magyar származású Takács Tibor rendezte Kraken – A mélység csápjai című amerikai-kanadai horror főhőse, Ray Reiter (Charlie O'Connell) harminc évvel ezelőtt tanúja volt, amint egy polipszerű lény, a kraken megölte a szüleit a tengeren. Felnőttként bosszút forral, és csatlakozik az archeológus Nicole-hoz (Victoria Pratt), aki mélytengeri expedícióra indul. A főszereplők: Jack Scalia (Döntő játszma), Victoria Pratt (Daybreak – Időbe zárva) és Charlie O'Connell (Sliders).
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ 2 írta:
Barnaby főfelügyelő nyomoz a 18. héten is

Midsomer lakói, valamint az arra vetődő idegenek mindig gondoskodnak arról, hogy a rend őrei ne unatkozhassanak.

Május 7-én, pénteken 21.20-kor kezdődik az angol krimisorozat, A Midsomer gyilkosságok következő része. A Holt levelek című epizódban Midsomer Barton lakói a Tölgyünk Fénye ünnepség keretében karneválkirálynő-választásra készülnek. Utoljára nyolc évvel ezelőtt volt ilyen esemény, amely akkor a karnevál királynő halálával végződött. Ezúttal olyan gyilkosságok történnek, amelyeknek látszólag nincs közük egymáshoz. Szombaton ugyancsak 21.20-tól látható A Midsomer gyilkosságok újabb epizódja: a Rókavadászat. Midsomer egyik tekintélyes nemesi famíliája a Butler család, amelynek tagjai nyílt napokat rendeznek Haddington nevű birtokukon. Sir Freddy egyik este váratlanul meghal, és távozása ugyan természetes körülmények között történt, a végrendelete miatt mégis akad dolga Barnaby főfelügyelőnek (John Nettles) és társának, Jonesnak (Jason Hughes). A főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
Áprilisban dobogós a Film+

Az áprilisi nézettségi adatok alapján a Film+ felállhatott a dobogó 3. fokára, az RTL Klub és a TV2 mellé.

A középmezőny négy csatornája (Film+, Viasat3, M1, Cool) közül a 18-49 éves korosztály körében, főműsoridőben (19:00 – 23:00) a Film+ az M1-el megosztott – a 3. legnézettebb televíziós csatorna – helyet foglalta el.

A Film+ és az M1 4.8%-os közönségarányával vette át a vezető helyet, míg a Viasat3 4.2%-os közönségaránya csak a 2. helyre volt elég áprilisban. A Cool 3.4%-al a harmadik a középmezőny csatornái közül, a vizsgált kategóriában.

Az áprilisi 30 estéből 11-szer a Film+ volt a középmezőny legnézettebb csatornája. A Film+ áprilisi legnézettebb filmje A pusztító, - az 1993-ban készített amerikai akciófilm, Sylvester Stallonéval a főszerepben - 11%-os közönségarányt szerzett a filmcsatornának.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
Izgalom vagy vidámság jellemzi a 19. hét premierjeit

A márciusban, harminckilenc éves korában váratlanul elhunyt Corey Haim a vasárnapi film főszereplője.


Május 10-én, hétfőn 15.25-kor kezdődik A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat következő része. A Midsomer Evezőklub versenyén holttestet találnak a vízben. A meggyilkolt férfi nagy nőcsábász volt, ráadásul eladósodott, így több gyanúsított is van: A főszereplők: John Nettles (A sátán kutyája), Jason Hughes (Magassági mámor), John Hopkins (Szerelem hideg éghajlat alatt), Barry Jackson (Wimbledon) és Jane Wymark.
Kedden 21.10-től látható a Rollerball – Könyörtelen játék című amerikai akciófilm. 2005 legjobb amerikai rollerball játékosa: Jonathan Cross (Chris Klein). A gladiátor-játék a rögbi, a hoki és a motorverseny keveréke. Alexis Petrovics (Jean Reno) irányításával és dollármilliók segítségével világszerte kitör a rollerball-láz. A főszereplők: Jean Reno (Pofa be!), Chris Klein (Amerikai pite), Rebecca Romijn-Stamos (Femme Fatale), Dobó Kata (Szabadság, Szerelem) és LL Cool J (NCIS: Los Angeles).
Szerdán 19.10-kor kezdődik a Kölcsönkenyér visszajár című amerikai film. Moe Farrin (Tony Danza) sikeres gengszter, aki elhatározza, hogy jó útra tér. Ezért utolsó akciójára készül. Főszereplők: Tony Danza (Tizenkét dühös ember), Elizabeth Barondes (Velejéig gonosz) és Michael Madsen (A főnököm lánya).
21.10-től látható a Vonzó vér című amerikai horror. Hank (Kevin Dillon) Los Angeles-i nyomozó nehezen viseli, hogy a felesége, Susan (Vanessa Angel) már másé. A főnöke szeretne segíteni neki a felejtésben, ezért rábízza egy főiskolás lány eltűnésének ügyét. A főszereplők: Kevin Dillon (Törtetők), Lance Henriksen (A Da Vinci-rejtély), Vanessa Angel (Kamuzsaru) és Jodi Lyn O'Keefe (A szökés).
Csütörtökön 15.30-kor kezdődik A Midsomer gyilkosságok nyolcadik évadjának harmadik epizódja. Madelin Villiers nyugdíjas latintanárnőnek van egy titkos élete is. Kínai üzlettársával és jövendőbelijével Borneó dzsungeljeit járja. Főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.
Pénteken 21.10-től látható a Kígyók a fedélzeten című amerikai akcióthriller. A hírhedt gengszter, Eddie Kim (Byron Lawson) a fiatal Sean (Nathan Phillips) szeme láttára végez a neves Los Angeles-i ügyésszel. Sean az egyetlen, aki börtönbe juttathatja a bűnözőt. Neville Flynn (Samuel L. Jackson) FBI-ügynökre vár a veszélyes feladat végrehajtása. A főszereplők: Samuel L. Jackson (Oscar-díj jelölés: Ponyvaregény – Pulp Fiction, 1995), Julianna Margulies (A férjem védelmében), Nathan Phillips (Lovagias balekok), Rachel Blanchard (Az igazság fogságában) és Byron Lawson (Jeremiah).
A pénteki Mesterek Éjszakáján 00.50-kor kezdődik Az álomnő című amerikai-angol-német romantikus vígjáték, amelynek rendezője Jake Paltrow, Gwyneth öccse. Természetesen az Oscar-díjas színésznő (Szerelmes Shakespeare, 1999) az egyik főszereplő. A partnerei: Penélope Cruz (Oscar-díj: Vicky Cristina Barcelona,2009), Danny DeVito (Oscar-díj jelölés: Erin Brockovich – Zűrös természet, 2001) és Martin Freeman (Bűnös viszonyok). A történet: Gary (Martin Freeman) karrierje veszélyben forog és a felesége, Dora (Gwyneth Paltrow) megőrjíti. Egyik éjjel a férfi találkozik Annával (Penélope Cruz), aki minden téren tökéletesnek tűnik. Ám van egy kis gond: Anna csak Gary álmaiban létezik.
Szombaton 14.05-től látható a Télapóka (Az ifjú Télapó) című amerikai vígjáték. San Diegóban karácsony előtt egy nappal Chris Kringle egy túlméretezett Mikulás-ruhában ügyetlenkedik egy sötét lakásban. Szerencsétlenségére összetévesztik a hírhedt karácsonyi rablóval, és letartóztatják. Főszereplők: Nick Stabile (Chucky menyasszonya), Lauren Holly (Mielőtt szerettél), Judd Nelson (Szent Elmo tüze), George Wallace (Betörő az albérlőm) és Ed Gale (A sziget neve: Túlélés).
17.40-kor kezdődik a Sherlock Holmes – Az ördögi gyilkos nyomában (Sherlock Holmes esete a gonosszal) című amerikai-angol krimi. Sherlock Holmesra (James D’Arcy), a fiatal detektívre, aki máris nagy hírnévre tett szert, komoly feladat vár. London lakóit sorozatgyilkos tartja rettegésben. Az esetek hátterében a titokzatos Moriarty professzor (Vincent D’Onofrio) áll. A főszereplők: James D'Arcy (Az ördögűző: A kezdet), Vincent D'Onofrio (Brooklyn mélyén) és Gabrielle Anwar (Tudorok).
22.45-tól látható a Próbatétel című angol-kanadai thriller. Abby (Maria Bello) és Neil Warner (Gerard Butler) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban rémálommá válik, amikor egy férfi elrabolja a lányukat, Sophie-t (Emma Karwandy). A főszereplők: Pierce Brosnan (Emlékezz rám), Gerard Butler (Exférj újratöltve), Maria Bello (A szerencseforgató) és Emma Karwandy.
Vasárnap 15.20-kor kezdődik, a Pucoljunk, fater! című amerikai akciófilm. Nelson (Corey Haim) még csak tizenhat éves, de már több bankot rabolt ki, mint ahány esztendős. Sam (Leo Rossi), az apja büszke rá, de tudja, a fiának jó útra kell térnie. Főszereplők: Cynthia Rothrock (Szellemharcosok), Corey Haim (Nőfaló fantom), Leo Rossi (Érzéki csalódás) és Ken Lerner (Őrjítő vágy).
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ 2 írta:
A 19. hét bemutatói: krimisorozat és vígjáték

Folytatódik a népszerű angol sorozat, de a vígjátékok kedvelői is remekül szórakozhatnak, ha a Film+2 csatornára kapcsolnak.


Május 14-én, pénteken 21.20-tól látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat következő része. Barnaby főfelügyelő egy aukciós újság alapján kezd nyomozni, miután holtan találják Martin Barrettet, akiről kiderül, hogy zsarolásból élt. A főszereplők: John Nettles (A sátán kutyája), Jason Hughes (Magassági mámor), John Hopkins (Szerelem hideg éghajlat alatt), Barry Jackson (Wimbledon) és Jane Wymark.
Szombaton 16.25-kor kezdődik a Máról holnapra című angol-spanyol vígjáték. Rupert Granger (Sean Chapman) üzletembernek kevés ideje jut a magánéletre. Titokban arra készül, hogy ebédszünetben megkéri a barátnője, Alison (Maryam d'Abo) kezét, aki viszont a férfi feszített időbeosztása miatt képtelen közölni vele, hogy terhes. A főszereplők: Sean Chapman (Sakk-matt), Maryam d'Abo (Csak egy lépés távolság), Ray Winstone (A sötétség határán) és Mark Benton (Két angol lány).
21.20-tól látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat újabb epizódja. Broughton ugyanolyan kisváros, mint Midsomer. Kivéve, amikor a városka két, egykor rivális családjának emlékére megrendezik a híres Skimmington Tornát. Főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
Gazdag a premierválaszték a 20. héten

Oscar-díjas színészekből sem lesz hiány, íme a lista: Julie Christie, Kate Winslet, Dustin Hoffman, Kevin Kline és Walter Matthau.

Május 17-én, hétfőn 15.30-kor kezdődik A Midsomer gyilkosságok, angol krimisorozat újabb, Bantling Boy – Az örökség című epizódja. Miután meggyilkolják a caustoni lóverseny sztárjának, Bantling Boynak a tulajdonosait, vajon kié lesz a ló? A főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.

19.25-től látható a Pusztító lavina című német-francia-osztrák-belga katasztrófafilm. Mark (Vincent Perez) az egyik kollégája halála miatt otthagyja a hegyi mentőket és a kedvesét. Kilenc évvel később visszatér a helyszínre, ahol egy lavinaomlás lerombolja a síparadicsomot. Mark és volt szerelme, Anne (Désirée Nosbusch) menti a túlélőket. Főszereplők: Vincent Perez (A kárhozottak királynője), Désirée Nosbusch (Apám ártatlan), Jacques Spiesser (Drágaságom) és Joel Eisenblätter.

Szerdán 21.10-kor kezdődik A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet című amerikai horror. A tébolyult Hewitt-család sorsára hagyott csecsemőt talál. Később a sérült lelkű Thomas (Andrew Bryniarski) ellenállhatatlan vágyat érez a láncfűrész és a kínzás iránt. Amikor négy fiatal betér a Hewitt-házba, Thomas úgy érzi, végre kielégítheti vérszomját. A főszereplők: Andrew Bryniarski (Rollerball – Könyörtelen játék), Jordana Brewster (Halálos iram), Taylor Handley (A pálmák árnyéka), Diora Baird (A spanom csaja) és Matthew Bomer (True Calling – Az őrangyal).

00.35-től látható az Emlékek című kanadai-amerikai horror. Dr. Taylor Brings (Billy Zane), az emlékezőtehetség rendellenességeivel foglakozik. Az Amazonas folyó környékén vizsgál egy beteget, amikor felfedez egy olyan anyagot, amely felszínre hozza az eltárolt emlékeket az agyban. Ezek az emlékek feltárhatnak egy szörnyű gyilkost a múltjából. A főszereplők: Billy Zane (Titanic), Tricia Helfer (Csillagközi romboló), Dennis Hopper (Oscar-díj jelölés: Szelíd motorosok, 1970 és A legjobb dobás, 1987) és Ann-Margret (Oscar-díj jelölés: Testi kapcsolatok, 1972 és Tommy, 1976).

Csütörtökön 14 órakor kezdődik A betolakodó című angol-kanadai akciófilm. Nick (Charles Powell) meglepő gyorsasággal veszi feleségül Catherine-t (Charlotte Gainsbourg). Új otthonában az asszony észreveszi, hogy különös dolgok történnek, mintha lenne még ott valaki. Lassan rádöbben, Nick első felesége lehet az, aki öngyilkos lett. A főszereplők: Nastassja Kinski (Veszedelmes viszonyok), Charlotte Gainsbourg (21 Gramm), John Hannah (A Múmia – A Sárkánycsászár sírja) és Charles Powell (A vadon hívó szava).

15.45-től látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat újabb része. A meggyilkolt fiú fején furcsa nyomokat találnak, amelyek abba a kísérleti laboratóriumba vezetnek, ahol egy fiatal tudós elektromos árammal kísérletezik a falubelieken. Főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.

21.10-kor kezdődik a Hull-a-rabló című amerikai akció-horror. Ski (Brandon Hardin) bankrablást tervez a bandával, majd egyedül próbálkozik egy másik városban. Csak egy dologra nem számít: rossz helyet választott, rossz időben. Újholdkor ugyanis különös és éhes lények lepik el Maysville-t. Főszereplők: Big Daddy Kane, Brandon Hardin, D.J. Naylor és Dominic L. Santana.

A pénteki Mesterek Éjszakáján 01.05-től látható az Ősz New Yorkban című amerikai romantikus film, amelynek főhőse, Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Egyik este ismerős arcot pillant meg az étteremben: a lányban régi szerelmét véli felismerni. Kiderül, egykor Charlotte (Winona Ryder) anyja volt a kedvese. A főszereplők: Richard Gere (Micsoda nő!), Winona Ryder (Oscar-díj jelölés: Az ártatlanság kora, 1994 és Kisasszonyok, 1995), Anthony LaPaglia (Elbaltázott nászéjszaka) és Sherry Stringfield (Vészhelyzet).

Szombaton 13.35-kor kezdődik az Én, Pán Péter című amerikai-angol film. A skót színpadi szerző, J. M. Barrie (Johnny Depp) találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt vagy az egyszerű botból óriási kard lesz. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk Sohaország „Elveszett Fiaivá”. A főszereplők: Johnny Depp (Oscar-díj jelölés: A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka, 2004; Én, Pán Péter, 2005 és Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya, 2008), Kate Winslet (Oscar-díj: A felolvasó, 2009), Dustin Hoffman (Oscar-díj: Kramer kontra Kramer, 1980 és Esőember, 1989), Julie Christie (Oscar-díj: Darling, 1966) és Freddie Highmore (Charlie és a csokigyár).

17.25-től látható A vörös báró című német-amerikai akciófilm. Európa, 1916. A huszonnégy éves Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) a háborúban ünnepelt harci pilóta lesz. Vörösre festett Fokker gépe rettegett, mégis elismert szimbólummá válik az ellenséges légierők számára. Főszereplők: Matthias Schweighöfer (Schiller), Lena Headey (Terminátor – Sarah Connor krónikái), Til Schweiger (Becstelen Brigantyk) és Joseph Fiennes (FlashForward – A jövő emlékei).

19.25-kor kezdődik a Dennis, a komisz című amerikai vígjáték. Mr. Wilson (Walter Matthau) képtelen uralkodni magán, amikor a kerítés felett felbukkan Dennis (Mason Gamble) szőke feje. A gyűlölet tárgya, a hatéves fiú mindig jót akar, de arról nem tehet, hogy a legjobb szándék is visszafelé sül el. A főszereplők: Walter Matthau (Oscar-díj: Sógorom, a zugügyvéd, 1967), Mason Gamble (A szomszéd), Christopher Lloyd (Kedvenc marslakóm) és Joan Plowright (Oscar-díj jelölés: Elvarázsolt április, 1993)

21.10-től látható a Vadiúj Vadnyugat című amerikai akcióvígjáték. A déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). A kormány két legjobb titkos ügynökét, James Westet (Will Smith) és Artemus Gordont (Kevin Kline) küldi a lázadók megállítására. A főszereplők: Will Smith (Oscar-díj jelölés: Ali, 2002 és A boldogság nyomában, 2007), Salma Hayek (Oscar-díj jelölés: Frida, 2003), Kevin Kline (Oscar-díj: A hal neve: Wanda, 1989), Kenneth Branagh (Oscar-díj jelölés: V. Henrik, 1990 – legjobb rendező és férfi főszereplő; Hattyúdal, 1993 és Hamlet, 1997) és M. Emmet Walsh (Filmbarát).

Vasárnap 21.15-kor kezdődik a Terror a tenger alatt című amerikai-angol akciófilm. Chris Cody (Steven Seagal) zsoldost elnöki közbenjárásra kiengedik a börtönből. A szabadságnak azonban ára van: a CIA a tengeralattjáróra küldi, hogy megfékezzen egy terroristacsoportot. Főszereplők: Steven Seagal (Az árnyékember), Gary Daniels (Replikátor), William Hope (Sherlock Holmes) és Christine Adams (A delfinek nyelvén).
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Film+ írta:
George Kennedy a 21. hét Oscar-díjasa

Hongkongi, illetve japán koprodukcióban készült film is szerepel a heti premierkínálatban.


Május 24-én hétfőn 21-30-kor kezdődik a Jet Li – Félelem nélkül című amerikai-kanadai-hongkongi akciófilm. A kis Yuanjia apja híres harcművész, a fiú az ő nyomdokaiba akar lépni. Évek múlva, amikor már országos tekintélyt vív ki magának, újabb és újabb kihívásokra, győzelmekre vágyik. Párviadalra hív egy másik mestert, és a véres küzdelemben megöli. A főszereplők: Jet Li, Shido Nakamura, Yong Dong és Masato Harada.

Kedden 15.30-tól látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat újabb része. Egyik nap Nick Turner lezuhan a tetőről. Nem tudni, gyilkosság volt vagy öngyilkosság. Hamarosan eltűnik Turner üzlettársa, Jack Wilmot, majd két gyilkosság is történik. A főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.

19.05-kor kezdődik a K2 című angol-japán-amerikai kalandfilm. Taylor (Michael Biehn) és Harold (Matt Craven) a két műkedvelő alpinista megismerkedik egy profi hegymászóval. A férfi arra készül, hogy meghódítsa a K2-t, a második legmagasabb és legveszedelmesebb hegycsúcsot a világon. A főszereplők: Michael Biehn (A vér utcái) és Matt Craven (Áldott jó nyomozó).

21.10-től látható a Tüzes jég című amerikai akciófilm. A síszezon kellős közepén lezuhan egy veszélyes nukleáris rakományt szállító repülőgép és megjelenik egy csapat terrorista, hogy megszerezze a szállítmányt. Éppen ekkor készül Matt arra, hogy először találkozzon barátnője apjával. Mindannyian a terroristák fogságába kerülnek. Főszereplők: Sean Astin (A Gyűrűk Ura-trilógia), Bruce Campbell (Minden lében négy kanál) és Stacy Keach (Az elveszett anthrax).

Csütörtökön 14.05-kor kezdődik a Csalók klubja című kanadai-amerikai thriller. Bobbie Adler (Wendy Anderson) pszichiáter azt tanácsolja betegeinek, hogy nyugodtan csalják meg a házastársukat, tartsanak szeretőt, így átvészelhetik a nehéz időszakot. Ő is ezt teszi. Lindának (Charisma Carpanter) például lelkiismeret-furdalása van, de mégis megcsalja a férjét Kyle-lal (Andrew Kraulis). A pszichiátert és szeretőjét egy napon holtan találják. A főszereplők: Charisma Carpenter (Angel), Wendy Anderson (Dinóvadászok), Krista Bridges (Narkó) és Andrew Kraulis (Idegen közöttünk).

15.40-től látható A Midsomer gyilkosságok című angol krimisorozat következő epizódja. A világhírű Plummer mártást gyártó cég anyagi gondokkal küszködik, és az egyik konkurens cég meg akarja venni az üzemet. Plummerék azonban nem akarják eladni. Egyik nap hullát találnak az üzem fertőtlenítő-csarnokában. Főszereplők: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark, John Hopkins és Barry Jackson.

A pénteki Mesterek Éjszakáján 00.50-kor kezdődik a Pi című amerikai sci-fi filmdráma. A matematikus zseni Max Cohen (Sean Gullette) szeretné megfejteni a tőzsdei káoszt. Az Euclid számítógép segítségével megpróbál rendszert találni a másodpercenként gazdát cserélő részvények forgatagában. Max betáplálja a héber ábécét a számítógépbe, amely kiad egy kétszáztizenhat számjegyű összeget. Ez a számsor a Tóra szerint Isten neve lehet. A főszereplők: Sean Gullette (Happy Accidents), Mark Margolis (A pankrátor), Ben Shenkman (Angyalok Amerikában) és Pamela Hart (Csodaország – végállomás).

Szombaton 13.45-től látható a Kölyökvilág című amerikai családi kalandfilm. Pine Harbor amerikai kisvárosban él Ryan, Stu és Süti. Egyik nap a három jó barát a búvóhelyük felé tartva eljut a rettegett, elhagyatott és baljós hangulatú indián temetőbe. A főszereplők: Christopher Lloyd (Addams Family – A galád család), Blake Foster (Bradyék a Fehér Házban), Michael Purvis, Anton Tennet és Anna Wilson.

19.25-kor kezdődik a Dennis, a komisz ismét pimasz című amerikai vígjáték. Dennis (Justin Cooper) megtudja, a nagypapája (George Kennedy) hozzájuk költözik, hogy minél több időt tölthessenek együtt. A hír Mr. Wilsont (Don Rickles) féltékennyé teszi, és versenyre kel Johnson nagypapával. A főszereplők: Justin Cooper (Hanta Boy), George Kennedy (Oscar-díj: Bilincs és mosoly, 1968), Don Rickles (Casino) és Betty White (Több a sokknál).

Vasárnap 13.55-től látható a Kutyátlanok kíméljenek! című amerikai vígjáték. A harmincas éveiben járó Sarah (Diane Lane) nyolc hónapja vált el, és semmit sem tesz azért, hogy szerelmi élete jobbra forduljon. Ezért két húga az ő nevében ad fel társkereső hirdetést azzal a kikötéssel, hogy „kutyátlanok kíméljenek!” A jelentkezők közül az egyetlen esélyes Jake (John Cusack), a félszeg hajóépítő, de váratlanul felbukkan Sarah egyik tanítványának most elvált édesapja is. A főszereplők: Diane Lane (Oscar-díj jelölés: A hűtlen, 2003), John Cusack (2012), Elizabeth Perkins (A kör 2) és Christopher Plummer (Oscar-díj jelölés: The Last Station, 2010).
Tartalom RSS