Filmmúzeum

9 bejegyzés / 0 új
Utolsó bejegyzés
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064
Filmmúzeum

Ebben a témában lehet értekezni a Filmmúzeum csatornáról.

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Kojak rendet tesz! Játékos nyomozás a Filmmúzeummal

Nagyszabású kampányt indított a Filmmúzeum Kojak rendet tesz! címmel. Budapest főbb közlekedési csomópontjaiban építési hálókon felbukkanó óriáshirdetésekkel találkozhatnak a járókelők, emellett tegnap Kojak hasonmások osztogattak nyalókát a főváros forgalmasabb pontjain, és aktivizálták az érdeklődőket a Facebook játékra.


A Filmmúzeum hétköznaponként 19:15-től sugározza a Telly Savalas által fémjelzett népszerű sorozatot. De nemcsak az epizódok nyújtotta élményekkel lehetnek gazdagabbak a felügyelő rajongói, hanem érdekes játékban tehetik próbára magukat, mégpedig beszállhatnak a nyomozásba és lenyomhatják Kojaket. A Facebook közösségi portálon indított Kojak lenyom! elnevezésű játék során egy-egy epizóddal kapcsolatban minden héten felkerül egy post, amely alapján elindulhatnak a játékosok, és kinyomozhatják, ki a gyilkos. Minden rejtély első 10 helyes megfejtője Kojak-pólót kap ajándékba.

A kampány sikerét napilapokban, heti és havi magazinokban való megjelenések, és a Budapest főbb közlekedési csomópontjaiban felbukkanó óriáshirdetések is támogatják.

Indul a harmadik és negyedik évad

A Filmmúzeum ősszel kezdte vetíteni a legendás Kojak című sorozatot, eddig az első két évadot mutattuk be. A nézők örömmel látták viszont a szókimondó New York-i rendőrt, aki most újabb kalandokba keveredik. Június második hetében kezdjük az új évadok sugárzását: minden hétköznap este 19:15-től megszakítás nélkül két epizódot vetítünk majd.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Július: A magyar filmek hónapja

A Filmmúzeum a júliust a magyar filmeknek szenteli. Minden hétköznap este 9-kor premier lesz a csatornán: hétfőn a közönségfilm nagymesterének, Keleti Mártonnak népszerű filmjeit láthatjuk (Esős vasárnap, Hattyúdal, Butaságom története, Szerelmi álmok) kedden a magyar filmtörénet legfontosabb alkotásaiból válogatunk (Két félidő a pokolban, Szegénylegények, Szindbád, Megáll az idő), szerdán Középpontban a gyerekek címmel Rózsa János díjnyertes filmjeit vetítjük (Gyerekbetegségek, Pókfoci, Vasárnapi szülők, Csók, Anyu), a csütörtök a magyar macsóké (Dögkeselyű, A nagy generáció, Talpuk alatt fütyül a szél, Könnyű testi sértés, Falfúró), a péntek pedig a legnagyobb sikereké (A kenguru, A pogány madonna, Csak semmi pánik, Az elvarázsolt dollár, A veréb is madár).

Továbbra is műsoron: Kojak harmadik-negyedik évad

A Filmmúzeum ősszel kezdte vetíteni a legendás Kojak című sorozatot - eddig az első két évadot mutattuk be. A nézők örömmel látták viszont a szókimondó New York-i rendőrt, aki most újabb kalandokba keveredik. Június második hetében kezdjük az új évadok sugárzását: minden hétköznap este 19:15-től megszakítás nélkül két epizódot vetítünk majd.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Augusztus: Magyar irodalom filmen

A nyári szünidő utolsó hónapjában magyar klasszikusokat mutat be a Filmmúzeum. Ez persze nem jelenti azt, hogy olvasás helyett a filmeket kell nézni, de mindenképpen érdemes összehasonlítani a filmváltozatot az eredeti művel. Hétfőnként a súlyosabb regények adaptációi láthatók, azaz két Jókai-, egy Móricz- és egy Kosztolányi-feldolgozás (Szegény gazdagok, Fekete gyémántok, Légy jó mindhalálig, Aranysárkány), péntekenként pedig igazi nagy könyv- és filmslágerek lesznek műsoron: Égigérő fű, Szeleburdi család, végül pedig a két legnagyobb klasszikus, az Egri csillagok és A Pál utcai fiúk.

Olasz vígjátékok

A Filmmúzeum nézői már jól ismerik Fantozzit, ezt a kicsit gonosz, kéjsóvár és nagyon szerencsétlen - azaz rendkívül emberi - olasz kispolgárt, aki a cseppet sem vonzó, ám mégis szeretetre méltó Paolo Villaggio alakításában számos vígjáték főhőse lett. Most újabb filmeket mutatunk be ebből a sorozatból (Fantozzi visszatér, Fantozzi 2000 - A klónozás), valamint két másik vígjátékot Villaggio főszereplésével (Én is, te is, tigris, ő bálna, Banzáj!). Csütörtök esti olasz filmjeink között látható lesz még a híres Sír a telefon, A lator és mindannyiunk kedvence, a Legyetek jók, ha tudtok.

Új sorozat. Kolumbusz

Az olasz-amerikai-francia-nyugatnémet koprodukcióban, 1985-ben készült sorozat a világtörténelem egyik legjelentősebb felfedezőjének, Kolumbusz Kristófnak életútját állítja a középpontba. A főszerepkben olyan nagyságokat láthatunk, mint Gabriel Byrne, Faye Dunaway, Max von Sydow vagy Raf Vallone. A hatszor egyórás sorozatot augusztus 12-étől minden hétköznap este 8-kor vetítjük.

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Vasárnap elhunyt Kállai Ferenc, a Nemzet Színésze

A Filmmúzeum televízióban a július a magyar filmek hónapja: minden hétköznap este magyar filmeket mutat be a csatorna.

Szomorú aktualitást ad a magyar hónapnak, hogy a napokban elhunyt Kállai Ferenc, a Nemzet Színésze. A Filmmúzeum úgy kíván tisztelegni a nagy művész emléke előtt, hogy ez alkalomból műsoron kívül levetíti leghíresebb filmjét, A tanút.
Bemutató 2010. július 16-án pénteken 22:30-kor, ismétlés másnap délelőtt 11:05-kor.

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Privátfilmek Újratöltve

Az elmúlt években a „Privátfilmek Vágatlanul” széria példátlan népszerűségre tett szert a Filmmúzeum nézőinek körében, és megcáfolta azon véleményeket, miszerint a super8-as technikával készített, csak családi használatra szánt felvételek élvezhetetlenek a nagyközönség számára.

A „PV” hangulatos, meglepetésekkel teli utazás a múltba, egy olyan trip, amelynek aláfestő muzsikáját – zavarbaejtő módon - a kor legtrendibb zenei irányzatai jelentik. A Filmmúzeum saját készítésű sorozata az elmúlt közel tíz év során kultikus rangra emelkedett, köszönhetően az egyedi stílusú képi és zenei szerkesztésnek.

A Privátfilmek újradefiniálták a reality show fogalmát - ne felejtsük, amit látunk, az maga a valóság - nincsenek díszletek, színészek, és nincs rendező sem – ez maga az élet másodpercenként 24 kockában. A befejezett múlt, mint igeidő itt nem létezik: újraélhetjük az elegáns harmincas éveket, az ötvenes évek hangzatos szlogenekkel teli felvonulásait, a gulyáskommunizmus kempingszékes, Wartburg-os nyaralásait, vad bulikat, romantikus tengerparti sétákat, és olyan országokba látogathatunk el, amelyek már csak az emlékeinkben léteznek.

Az eddigi gyakorlattól eltérően a műsor 15 perces blokkokban jelentkezik. További újítás, hogy a szimplán zenés tematika kibővül, mivel információk is megjelennek a kisfilmek mellett feliratozott formában. A feliratok - amellett hogy elhelyezik a felvételt térben és időben - plusz információkat közölnek a nézővel. A feliratok néha tárgyilagos, néha játékos tartalmúak, a lényeg, hogy színesítik az eddigi formát. A kisfilmek szerkesztése is javul, a tartalom nem kizárólag egy konkrét helyszínt jelent. A szimpla l’art pour l’art privátfilm zuhatag szerkesztési elv mentén rendeződik. Láthatunk például kisfilmeket, amelyek különböző operatőrök azonos témájú filmjeit mutatják be. Láthatjuk, hogyan alakult egy-egy város - New York., Párizs, Budapest, stb. - arculata az évtizedek során. Ez a fajta szerkesztési mód is újdonság a korábbiakban megszokott Privátfilmekhez képest. A jól megszokott elektronikus muzsika az esetek döntő többségében marad, de kísérleti jelleggel korabeli zenékkel, vagy azok mai feldolgozásaival is próbát teszünk. Összességében elmondhatjuk, hogy a kedvelt privátfilm élmény megmarad, de formailag megújul.

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Szeptember: Oscar-díjasok

A szeptember az Oscar-díjasoké a Filmmúzeumban. Minden péntek este 9-kor olyan világhírű amerikai filmeket vetítünk, amelyek alkotói elnyerték az Amerikai Filmakadéma híres aranyszobrát. A Kóma író-rendezője, Michael Crichton és férfi főszereplője, Michael Douglas, valamint Kubrick legendás 2001 - Űrodüsszeia című filmjének vizuális effektusai mind Oscar-díjasok. A Klute női főszereplője, Jane Fonda és Az alkalmi turista egyik epizódszerepét alakító Geena Davis pedig éppen ezekért a filmekért kapták meg a szobrocskát.

Új sorozat: A nagy film
Tíz éves a Filmmúzeum! A 2000 novemberében indult csatorna mára sok mindenben megváltozott, frissebb, fiatalosabb lett, ám alapvető célját, a magyar filmek népszerűsítését ugyanolyan fontosnak tartja. A jubileum alkalmából tízrészes magyar filmtörténeti sorozatot indítunk, amelyet szeptember 20-ától minden hétfőn este a nagyfilm után tűzünk műsorra. Az adáshoz internetes szavazás is kapcsolódik majd, ahol minden idők tíz legjobb magyar filmjére lehet voksolni.

Továbbra is műsoron: Magyar filmek
Szeptemberben is folytatódnak a magyar filmbemutatók csatornánk műsorán. Szombaton esténként a legjobb vígjátékokból válogatunk (Állami áruház, Alfa Rómeó és Júlia, Nápolyt látni és.., A tanú), hétfőnként pedig a legkiválóbb magyar rendezők filmjeiből mutatunk be néhányat. Az első három hétfőt Herskó János munkásságának szenteljük (Párbeszéd, Szevasz, Vera, NN, a halál angyala), a hónap utolsó hétfőjén pedig Jancsó Miklós Oldás és kötés című filmjét vetítjük.

Továbbra is műsoron: Amit tudni akarsz a filmtörténetről, de sosem merted megkérdezni
A nyári szünet után folytatjuk keddi filmtörténeti sorozatunkat is. Szeptemberben két olasz és két német filmet mutatunk be: először Fellini világhírű Országúton című filmjét, majd Visconti Halál Velencében című alkotását. Ezeket követi majd a Rosemarie kisasszony és a II. világháború végén játszódó A híd című nyugatnémet film.

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Október: Sci-fi hónap

 

A Filmmúzeumtól eddig sem volt idegen a sci-fi műfaja, hiszen mi mutattuk be újra az Orion űrhajó és az Alfa holdbázis című kultikus sorozatokat. Idén októberben azonban sokkal frissebb kínálattal rukkolunk elő: öt, a közelmúltban készült, méltán népszerű sci-fit tűzünk műsorra. A sort az 1999-es Az asztronauta nyitja Johnny Depp-pel és Charlize Theronnal, majd a Vörös bolygó következik Val Kilmerrel és Carrie-Ann Moss-szal, ezt pedig A gömb követi Dustin Hoffmannal és Sharon Stone-nal. Negyedk bemutatónk A sejt című sci-fi thriller Jennifer Lopez és Vince Vaughn főszereplésével, végül pedig egy vidám családi film következik, az 1987-es Vérbeli hajsza, amelynek a fiatal Meg Ryan és Dennis Quaid alakítják a főszerepeit. Premier: minden pénteken este 9-kor.

Vasárnapi izgalmak
Igazi újdonságot jelentenek majd a vasárnapi premierek a Filmmúzeumon, októbertől ugyanis legendás akciófilmeket és izgalmas thrillereket vetítünk késő esténként. Premierjeink a bemutatás sorrendjében: Mortal Kombat (Christopher Lambert), A vér szava (Patrick Swayze, Liam Neeson), Az eminens (Stephen King regényéből), Pokoli torony (Paul Newman, Steve McQueen), A bérgyilkosnő (Bridget Fonda).

Nevessen velünk szombaton!
Szombatonként a nevetésé a főszerep a Filmmúzeumon. Este 9-től olyan nagy nevettetőkkel találkozhatunk, mint Jack Lemmon és Walter Matthau vagy Adriano Celentano és Monica Vitti. Szombat esti vígjátékaink a bemutatás sorrendjében: Krokodil Dundee 3 (Paul Hogan), A fűhárfa (Lemmon és Matthau), A hírnév szárnyán (Colin Firth, Peter O'Toole), Az ég túlsó felén (Celentano és Vitti) és a Tökös ötös (Emilio Estevez, Charlie Sheen).

Új sorozat: Rendőrakadémia
Októberben indul a Rendőrakadémia a Filmmúzeumon. A minden hétköznap este 20:05-kor jelentkező 26 részes sorozat a népszerű Rendőrakadémia-filmekhez kapcsolódik. Ezúttal a szokásosnál is tehetségtelenebb újoncok kerülnek be az Akadémiára, mivel lazultak a felvétel szabályai, és így a naplopótól a börtöntöltelékig mindenkinek elfogadják a jelentkezését. És ami még rosszabb: valószínűleg mindannyiukból előbb-utóbb igazi rendőrtiszt válik.

Továbbra is műsoron: Amit tudni akarsz a filmtörténetről, de sosem merted megkérdezni
Keddenként folytatjuk filmtörténeti sorozatunkat. Olyan nagyágyúkkal állunk ezúttal elő, mint a Casablanca (Humphrey Bogart, Ingrid Bergman), a Gázláng (Charles Boyer, Ingrid Bergman), A vágy villamosa (Vivien Leigh, Marlon Brando) és a Julius Caesar (Marlon Brando, John Gielgud).

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Filmmuzeum írta:
Közkívánatra! South Park: nagyobb, hosszabb és vágatlan ismét a Filmmúzeumon!

„Ezt kapjátok ki, gyíkok, muzeális érték lettem!” – hirdette büszkén Eric Cartman a Filmmúzeum 2010-es szilveszteri meglepetését. Örömmel adjuk hírül, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a csatorna február 12-én 22:35-től megismétli a South Park egész estés felújított szinkronnal rendelkező moziját.

2000-ben, amikor a sorozat már tekintélyes mennyiségű követőt tudott maga mögött, rengetegen várták a mozifilmet és a DVD-t, de a fanatikus rajongók nagy részének csalódnia kellett. A korábbi verzió szinkronja ugyanis más technikával készült, mint a sorozaté, és nem csak a fontos mellékszereplők, hanem egyes főszereplők hangját sem a megszokott színészek kölcsönözték.

A Filmmúzeum úgy döntött, 2010 szilveszterekor megörvendezteti a kultsorozat rajongóit azzal, hogy elkészíti a film „rendes” szinkronját. Bár ez számos nem várt bonyodalmat okozott, a szervezők kitartásának, Aprics László személyének, és a színészek lelkesedésének köszönhetően még az ünnepek előtt minden a helyére került. És bár a várt nézettség nem maradt el, sőt, a csatorna kivívta magának a szilveszteri tévéműsor megmentője címet, rengeteg néző folyamodott a kérés, könyörgés, fenyegetőzés, zsarolás, esdeklés és méltányossági alapokra való hivatkozás eszközéhez.

A kérés meghallgattatott és lőn a South Park nagyobb, hosszabb és vágatlan verziójának ismétlése február 12-én 22:35-kor a Filmmúzeumon!

Tartalom RSS