Prizma TV

13 bejegyzés / 0 új
Utolsó bejegyzés
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064
Prizma TV

Ebben a témában lehet értekezni a Poén!/Prizma TV csatornáról.

attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Somló, a barkókirály a Déjá vu-ban

A POÉN! TV vadonatúj szórakoztató műsorában vasárnap este Somló Tamás ül a DÉJÁ VU színpad vendégszékébe.


Somló Tamás 1947 novemberében született Budapesten. Gyermekévei a VIII. kerület grundjain, majd az artistaképzőben teltek.

Egy dolgot már akkor is biztosan tudott: legjobban a zenével tudja kifejezni magát. Kiválóan játszik hegedűn, zongorán, basszusgitáron és igazi zenebohóchoz híven csörgődobon is.

A műsorban magát röviden így jellemzi: „Rohadt egy alak, későn kelő, aki nem lusta, csak el van tolódva…„

Az improvizációban verhetetlen színészeknek több sem kellett, önismereti bluesként dolgozzák fel Somló őszinte vallomását.

Somló Tamás visszaemlékezéseiből megtudhatjuk, hogy a spontán dunaparti „Ki mit hallott a Luxemburg rádióból?” zenélésből, hogyan alakult meg az Omega együttes, majd az LGT.

A remek fiatal színészekből álló csapat, még attól sem retten meg, hogy "megfejtse" az LGT név igazi jelentését…

Mintha már látták volna, vagy mégsem?

DÉJÁ VU vasárnap este a Poén! műsorán.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Patinkin színdarabot rendez

A Poén! csatornán hétvégenként 17.10-től látható Haláli hullák című vígjátéksorozat egyik főszereplője a rendkívül sokoldalú Mandy Patinkin.


Az ötvennyolc éves színész, amikor éppen nem forgat, harcol a békéért – különösen szívén viseli az izraeli-palesztin konfliktus mielőbbi rendezését. Emellett rendszeresen részt vesz több egészségügyi szervezet munkájában is. A közelmúltban például elindult azon a jótékonysági bicikli túrán, amelynek bevételével a Sclerosis Multiplex Alapítványt támogatták. Nem véletlen, hogy ilyen érzékeny, ha egészségről van szó, hiszen több mint tíz évvel ezelőtt ő maga is komoly betegséget küzdött le. Először a jobb szemén végeztek szaruhártya átültetést, majd egy évre rá a balon is. A beavatkozást a szaruhártya kóros elvékonyodása (keratoconus) tette szükségessé. Patinkin nemcsak színészként, hanem zenészként is népszerű. Kilencéves korában, a templomi kórusban kezdett énekelni, és ma is gyakran lép közönség elé. Ebben az évben számos koncertet ad Amerika-szerte. Közben újabb izgalmas feladat vár rá: szeretné színpadra állítani Anne Frank naplóját. Régóta készült rá, és most érezte úgy, hogy eljött a megvalósítás ideje.

Haláli hullák
(Dead Like Me)
Kanadai–amerikai horrorvígjáték-sorozat
Korhatár: (AP)
Főszereplők:
Ellen Muth (George; Georgia Lass)
Callum Blue (Mason)
Jasmine Guy (Roxy Harvey)
Mandy Patinkin (Rube Sofer)
Christine Willes (Delores Herbig)
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
A nemzet csótánya a Déjá vu harmadik adásában!

Az improvizációs interjúsorozat harmadik epizódjához ér a POÉN! csatornán. Vasárnap este Nagy Feró ül a DÉJÁ VU vendégszékébe.

Ezúttal sem készült forgatókönyv, nincsenek begyakorolt jelenetek, sem előre kitalált helyzetek, nincsenek kipróbált poénok sem. A műsor a szemünk előtt formálódik a színészek, és Feró többszöri segítségével.

Lévai Balázs kérésére magát röviden így jellemzi:
- Lehetetlen alak, gátlásos, épp ezért cinikus pali…

Nagy Ferótól megtudhatjuk, hogy mi volt óvodai jele, hány évesen lett először szerelmes, milyen tanuló volt és hogy a zenélés helyett milyen polgári foglalkozást választott volna szívesen magának. A kiváló színészekből álló csapat pedig megfejti, hogyan került a baboskendő a Beatrice zenekar életébe...

Mintha már látták volna, vagy mégsem?

DÉJÁ VU vasárnap este a Poén! műsorán.
Műsorvezető: Lévai Balázs

Vendég: Nagy Feró

Színészek:

Fullajtár Andrea

Kraszkó Zita

Anger Zsolt

Elek Ferenc
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Benny Hill barátai

A hét minden napján kétszer, 15, valamint 19 órától látható a Poén! csatornán Benny Hill show-ja. Két állandó társáról talán kevesebbet tudnak a nézők, mint a legendás komikusról.


A Benny Hill-show csaknem mindegyik epizódjában szerepelt az angol Henry McGee és az észak-ír Jackie Wright. McGee 1929-ben született Londonban. Eredetileg orvosnak készült, de amikor tizenhét éves volt, édesapja – a Rolls Royce gyár mérnöke – meghalt, édesanyja pedig nem engedhette meg magának, hogy tanítassa a fiát. Mivel Henry a középiskolában rendszeresen szerepelt a színjátszó csoportban, végül a színészetet választotta hivatásul. Öt évvel volt fiatalabbal Hillnél. A két komikus húsz évig dolgozott együtt, de McGee valódi képességeit a színházi közönség ismerhette meg. Igazi „csapatjátékos” volt, de ennek bizonyítására a színpadon több lehetősége adódott, mint a tévéképernyőn keresztül. Akár vígjátékban, akár drámában vagy pantomimben szerepelt, ő volt a legfegyelmezettebb színész az előadáson. Képes volt a pillanat tört része alatt vígjátéki helyzetből tragikusba váltani úgy, hogy mindezt csupán arcjátékával fejezte ki. Sokszor szinte rezzenéstelen arcának egyetlen mimikájával nevetést váltott ki a közönségből. Henry McGee 2006-ban, hetvenhét éves korában halt meg Alzheimer-kórban. A Benny Hill-show másik állandó szereplője, a belfasti, tizenkét gyermekes családban nevelkedett Jackie Wright tizenkilenc évvel volt idősebb Hillnél. Ő csupán 1979-ig volt a társulat tagja, majd Amerikába ment, ahol saját szórakoztató műsort készített. Wright rendkívül népszerű volt a tengerentúlon, ám 1983-ban megromlott egészségi állapota miatt kénytelen volt felhagyni a munkával. Öt évvel később, nyolcvannégy évesen halt meg egy belfasti kórházban. Hill a hír hallatán annyit mondott: „Nagyon kedves barátom volt. Nem tudom szavakkal kifejezni, milyen szomorú vagyok.”
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Új sorozat! - Ausztrál humor a javából

Május 22-én, szombaton 12.05-kor kezdődik a Poén! csatorna új szériájának első része. A Humor a javából című ausztrál vígjátéksorozat szombaton és vasárnap jelentkezik egy-egy újabb epizóddal.

Az adásonként félórás show-ban többek között feltűnik az életveszélyesen krikettező férfi; a szedett-vetett ruházatú, új típusú szuperhős; a munkájából kiábrándult parkoló őr, valamint a súlyos alkoholistává lett Batman. Egyben azonban mindannyian megegyeznek: garantálják a hétvégi jókedvet és az abszurd karakterek segítségével megismerhetjük a jellegzetes ausztrál humort. A sorozat rendezői: a forgatókönyvíró-színész-rendező Nicholas Bufalo, Daina Reid, David Swann, valamint a rendező Matthew Saville. Néhány név a szereplők közül: Roz Hammond, Damian Callinan, Scott Brennan, Scott Edgar, Simon Hall és Fiona Harris.

POÉN!-PREMIER!
Humor a javából
(Skithouse)
Ausztrál vígjátéksorozat (2003)

Rendező:
Nicholas Bufalo
Daina Reid
Matthew Saville
David Swann
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Új sorozat! – Újra együtt a Vad angyal szerelmespárja

Natalia Oreiro és Facundo Arana főszereplésével május 17-én hétfőn 17.05-től kezdi vetíteni a Poén! csatorna a Te vagy az életem című argentin sorozatot. A folytatásra hétköznap délutánonként kerül sor.


Esperanza Munoz, azaz Monita (Natalia Oreiro) pehelysúlyú bokszolónő. Az egyik meccs alatt erős fájdalom hasít a jobb kezébe, és az orvosi vizsgálat után felmerül, hogy talán soha többé nem bokszolhat. Mivel eddig sportolással kereste a kenyérrevalót, Monita komoly döntésre kényszerül: munkát kell keresnie, legyen az bármilyen is. Martin Quesada (Facundo Arana), a fiatalon megözvegyült, jóképű vállalkozó egykor Forma 1-es versenyző volt, most pedig jól menő üzletember. Monita nála helyezkedik el, és egy véletlen találkozás megpecsételi a sorsukat. A harminchárom éves énekes-színésznő, táncos, modell, zeneszerző és szövegíró Natalia Oreiro nyolcesztendős korában kezdett színészetet tanulni, tinédzserként már több mint harminc reklámfilmben szerepelt. Tizenhét éves volt, amikor először játszott egy argentin szappanoperában. Nati 2001. december 31-én férjhez ment a nála húsz évvel idősebb Ricardo Mollo zenészhez. A másik főszereplő, Facundo Arana öt évvel idősebb kolléganőjénél, és tizenöt éves korától tanulta a színészmesterséget. Két évvel később az orvosok rákot diagnosztizáltak nála, majd újabb öt év elteltével gyógyultnak nyilvánították. Abban az időben kezdett szerepelni sorozatokban, majd huszonhárom évesen kapta élete első komolyabb szerepét. A színész még nem nősült meg, de 2008 májusában született egy kislánya. Aranának magyar vonatkozása is van: egy kuvasz büszke gazdája.

Te vagy az életem
(Sos mi vida)
Argentin sorozat
Korhatár: (AP)

Rendező:
Rodolfo Antúnez
Jorge Bechara

Főszereplők:
Natalia Oreiro (Esperanza Muñoz, Monita)
Facundo Arana (Martín Quesada)
Carlos Belloso (Enrique Fereti, Quique)
Claudia Fontán (Mercedes)
Marcelo Mazzarello (Miguel Quesada)
Carla Peterson (Constanza Insúa)
Fabiana García Lago (Kimberly)
Ana Acosta (Beatriz de Uribe)
Mike Amigorena (Rolando Martínez)
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Rácz Zsuzsa az „Állítsátok meg Terézanyut” című regény írója a Déjá vu-ben!

Negyedik epizódjához ér a Déjá vu a Poén! csatornán, vasárnap este Rácz Zsuzsa a vendég.
A műsorban ismét a kiszámíthatatlanság, a váratlanság, és a véletlenek írják a műsor forgatókönyvét!

Lévai Balázs műsorvezető segítségével számtalan érdekes dolog derül ki az egyik legsikeresebb szingli könyv írójáról.


Rácz Zsuzsa 1972-ben született Miskolcon. Gyermekkora legboldogabb éveit a Diósgyőri homokozókban és a játszótereken töltötte. Az öccse érkezését, egyben Zsuzsa első gyerekkori emlékét, a színészek operaként zenésítik meg a műsorban. Kamaszkori évei alatt nagyon magányos volt, így legjobb barátja a naplója lett.

Zsuzsa 18 évesen egy izgalmasabb életre vágyva elköltözött Miskolcról, először a szegedi tanárképző főiskolán, majd Budapesten próbált szerencsét.

Elvégezte a bölcsészkart, dolgozott rádiós riporterként, később kommunikációs trénerré képezte magát. Sikertelen állásinterjúinak köszönhetően újra írni kezdett, de ekkor már nem csak magának. Az első regénye nem várt sikert és 140,000 eladott példányt hozott, és a fiatal szorongó nő hirtelen az ország ünnepelt dísz szinglijévé vált.

Lévai Balázs kérésére magát röviden így jellemzi: „elég beszari, nagyszájú, hajlékony, hátraszaltózni tudó”.

A műsor felépítéséhez híven, jellemzését önismereti blues formában is hallhatjuk.

Mintha már látták volna, vagy mégsem?

Déjá vu vasárnap este 20.00-tól a Poén! műsorán!
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
A Déjá vu vasárnapi vendége Erőss Zsolt, hegymászó!

Ötödik részéhez ér a Déjá vu a Poén! csatornán. Ezúttal sem készült forgatókönyv, nincsenek begyakorolt jelenetek, sem előre kitalált helyzetek, nincsenek kipróbált poénok sem, a műsor a szemünk előtt formálódik.


Zsolt a műsorvezető kérésére magát röviden így jellemzi 3+1 tulajdonsággal:

"Nyitott vagyok, erős vagyok, kitartó vagyok, időnként bliccelő".

Erőss Zsolt 1968 márciusában született Csíkszeredán. Édesapja vasutas volt, szolgálati lakásuk közvetlen a sínek mellett állt. Első gyerekkori emléke, hogy a házuk ablakából mindig a mozdonyokat lesi. A szülők korai válása után Zsolt édesanyjával a hegyek közé egy mesebeli falucskába költözött.

Korakamasz korát végig bulizza, de 13 évesen rátalál a minden mást elsöprő szenvedélyre, és 2 év múlva már a Gyergyói hegymászó klub tagja volt.

Érettségi után, ipari alpinista lett, amiből később az expedíciókat finanszírozta.

Arra a kérdésre, hogy valaki elviselje, hogy a párja hegymászó, a következő választ adja:

"Annak a tolerancia kell, hogy a mániája legyen."

Vasárnap este Zsolt balesetéről, és a veszélyes szakmáról még sok érdekesség kiderül.

Zsolt a Hópárduc rang tulajdonosa. Hogy mit is takar ez a rang, vasárnap este kiderül.

Az improvizáló színészek:
Gubás Gabi, Kraszkó Zita, Stefanovics Angéla, Elek Feri, Anger Zsolt


Mintha már látták volna, vagy mégsem?

Déjá vu vasárnap este a Poén! műsorán.
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
Stephen King játssza Katey Sagal apját

A világhírű író a Sons of Anarchy című sorozat harmadik évadjában tűnik fel. Az amerikai nézők szeptemberben láthatják az újabb epizódokat.

A fegyvercsempész motoros banda mindennapjairól szóló szériában az egyik alapító tag özvegye volt a Sagal által megformált Gemma, akit később elvett a banda másik tagja, Clay Morrow (Ron Perlman). A bűnözők életében főszerepet játszik a motoros klub, amelyet bizonyos szabályok szerint működtetnek. A színésznő a karakteréről azt mesélte, hogy akárcsak ő, az asszony is keresi a jó és a rossz értelmét a világban. Gemma bármit megtenne a szűkebb és tágabb értelemben vett családjáért. Utóbbi alatt a motoros bandát érti. A sorozat harmadik évadjában eredetileg Hal Holbrook játszotta volna Gemma hosszú idő után előkerült édesapját, de a legújabb hírek szerint, miután az alkotók megtudták, hogy Stephen King nagy rajongója a SOA-nak, ő kapta a szerepet. Az írónak nem ez lesz az első filmes alakítása, már több filmben is feltűnt (Alvajárók, Végítélet, Kingdom Hospital – A félelem kórháza stb.).

Egy rém rendes család
(Married with Children)
Amerikai vígjátéksorozat
Korhatár: (AP)

Főszereplők:
Ed O'Neill (Al Bundy)
Katey Sagal (Peggy Wanker Bundy)
Christina Applegate (Kelly Bundy)
David Faustino (Bud Bundy)
Amanda Bearse (Marcy Rhoades D’Arcy)
attila.scourgeofgod
attila.scourgeofgod képe
Offline
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009-10-14
Hozzászólások: 1064

Poen! írta:
A Cusack család leghíresebb tagja

Július 21-én szerdán 13.15-től a Mr. Elszánt, a balfék című amerikai vígjátékban láthatják a Poén! csatorna nézői John Cusacket.

Az ír-amerikai származású negyvennégy éves Cusack édesapja, Dick (1925-2003) színész-forgatókönyvíró volt. A négy testvére, Joan, Ann, Susie és Bill ugyancsak a színi pályát választotta. A Cusack-gyerekek pályafutása színpadon kezdődött, az egyik chicagói színházban játszottak. John akkor még általános iskolába járt, tizenkét évesen lépett először közönség elé. A filmvásznon tizenhét évesen debütált, a Klassz (Én és a te anyád) című romantikus vígjátékban Jacqueline Bisset és Rob Lowe partnere volt. Egy évvel később forgatta a Tizenhat szál gyertya című John Hughes rendezte filmet, amelyben Anthony Michael Hall-lal játszott együtt. Az elmúlt két évtizedben olyan filmekben kapott főszerepet, mint a Svindlerek, a Promenád a gyönyörbe, a Szerelem a végzeten, az Amerika kedvencei, Az ítélet eladó vagy a 2012. John Cusack az idei nyarat pihenéssel töltheti, ugyanis jelenleg nem forgat. Az elmúlt egy évben három filmben dolgozott: Hot Tub Time Machine (vígjáték), Shanghai (misztikus thriller) és az igaz történetet feldolgozó The Factory (thriller). Ez utóbbiban, amely jövőre kerül a mozikba, Cusack egy sorozatgyilkos után nyomozó rendőrt alakít.
Tartalom RSS