20 éve tanulunk főzni a TV Paprikától
2004. november 2-án indult napi 14 órás adásidővel Magyarország első tematikus gasztronómiai csatornája, a TV Paprika. Az AMC Networks égisze alá tartozó csatorna 20 éves születésnapjára jubileumi adásokkal készül. November 2-án Wang mester, 3-án pedig Mautner Zsófi főz majd, miközben Havas Dóra, a TV Paprika Magazin műsorvezetője a csatorna meghatározó szereplőivel beszélget.
2004 novemberében új tematikus csatornát indított a Filmmúzeumot működtető társaság azzal a céllal, hogy népszerűsítse a hazai konyha tradicionális értékeit, és bemutassa a közép-kelet európai régión kívüli, meghatározó fontosságú nemzeti konyhákat, gasztronómiai eseményeket.
Az indulás óta eltelt 20 évben számtalan addig ismeretlen alapanyagot és konyhai technológiát, valamint azóta sztárrá vált szakácsokat ismertünk meg a csatornán, akik közül sokan ellátogatnak a TV Paprika Magazin születésnapi adásaiba.
Míg Wang mester elkezdi főzni a jubileumi első adás ételét szombaton, addig Havas Dóra, a TV Paprika Magazin műsorvezetője a csatorna indulását és működésének első tíz évét idézi fel vendégeivel.
A TV Paprika négy séffel, Bede Róberttel, Jenei Tamással, Magos Zoltánnal és Marton Jánossal kezdte meg adásait. Közülük hárman sok év után újra együtt ülnek a kamera elé, hogy a kezdeti csetlés-botlásokat is felidézzék. Feltűnik az adásban a kirándulós főzést divatba hozó Rázsi András, alias Bandi a hegyen és a Dömeként megismert punk szakács, Dömötör Tamás is.
A csatorna második tíz évébe kalauzolja nézőit vasárnap Havas Dóra vendégeivel; Mautner Zsófi és Harmath Csaba érkeznek hozzá főzni. Bede Róbert, aki immár 20 éve a csatorna meghatározó arca, a jubileumi hétvégén régi és jelenlegi műsorvezetőtársaival, Serényi Zsolttal és Kapusi Gertivel nosztalgiázik.
A születésnapi TV Paprika Magazin adások november 2-án és 3-án 10 órától láthatók a TV Paprikán, aki esetleg lemarad, délután 16 órától mindkét nap pótolhat.