Ugrás a tartalomra
SPT logo

Családi kalandfilm az otthonokban: Harold és a varázsceruza

Létezik egy olyan világ, ahol egy lila ceruzának köszönhetően minden lehetséges. A Sony Pictures Television egész estés családi vígjátéka, a Harold és a varázsceruza egy klasszikus gyerekkönyv első filmes adaptációja, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt kikapcsolódást ígér. A film október 15-től megvásárolható vagy kölcsönözhető az Apple TV, a Google TV, a Rakuten TV és a Magyar Telekom Filmpremier kínálatában.

 

Harold egy olyan kisfiú, aki egy lila ceruza segítségével varázsolni tud, és így bárhová eljuthat, bármit megtehet, mindennek csak a képzelete szabhat határt. Ugyan magyar fordításban nem jelent meg Crockett Johnson Harold és a varázsceruza című könyve, de a könyv alapján készült rajzfilmsorozatot Magyarországon is láthattuk a tv-ben a 2000-es években. Most a Sony Pictures Television egész estés filmet készített a klasszikus gyerekkönyv alapján.

 

A családi vígjátékban Harold (Zachary Levi) már felnőtt, de varázslatos írószere még mindig kéznél van. Az új kalandok akkor kezdődnek, amikor úgy dönt, hogy kirajzolja magát a mesekönyvből, hogy a való világban megkeresse az eltűnt, általa öregembernek aposztrofált narrátort. Rajzolhat magánrepülőgépet, sporteszközöket, játékokat – a lehetőség adott. Na de mi történik akkor, amikor a varázsceruza illetéktelen kezekbe kerül? Haroldnak és barátainak minden kreativitásukra szükségük lesz, hogy megmentsék a világaikat.

 

A film forgatókönyvét David Guion és Michael Handelman írták. A csodálatos látványvilág Carlos Saldanha rendező érdeme, akinek olyan animációs filmeket köszönhetünk, mint a Jégkorszak, a Rio vagy a Ferdinánd. Saldanha elképesztő animációs effektjei ebben a filmben is fontos szerepet kapnak, de a figurákat most emberek keltik életre, így például Zachary Levi mellett Lil Rel Howeryt, Jemaine Clement-t vagy Zooey Deschanelt is láthatjuk. Ha egy családi filmnézős estét tervezünk, jusson eszünkbe a Harold és a varázsceruza, hiszen október 15-től megvásárolható vagy kölcsönözhető az Apple TV, a Google TV, a Rakuten TV és a Magyar Telekom Filmpremier kínálatában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott