Ugrás a tartalomra
Disney100 logo

Felújított animációkkal ünnepel a Disney

A Walt Disney Animation Studios 28, újonnan restaurált klasszikus rövidfilmekkel készül a Disney 100. évfordulójának alkalmából, amely októberben lesz. Mind addig folyamatosan kerülnek fel a Disney+-ra a megújult rövidfilmek: júliusban már elérhető hat ikonikus darab, úgy mint „A csontváztánc” vagy „Goofy, a testépítő”.

 

Az újonnan felújított rövidfilm-csomagban olyan tartalmak szerepelnek, mint a Disney legkorábbi, 1927-es rövidfilmjei, Trolley Troubles (Trolley Troubles) és All Wet (All Wet) Oswald, a szerencsés nyúl főszereplésével, vagy a Silly Symphony klasszikusaiból A csontváztánc (The Skeleton Dance), a Merbabies (Merbabies) és a Bólint, pillant és pá (Wynken, Blynken and Nod). A rövidfilmek folyamatosan kerülnek fel a Disney+-ra, a sort a  Tengeri kaland (Chips Ahoy) – egy 1956-os CinemaScope rövidfilm, főszerepben Donald kacsával és mókus vetélytársaival –  zárja majd októberben, a Disney 100. évfordulója előtt.

 

A felújítást a Walt Disney Studios restaurálási és megőrzési csoportja irányította, Kevin Schaeffer igazgató vezetésével, szorosan együttműködve a Walt Disney Animation Studios kreatív tanácsadóival. Utóbbiak közé tartozott Dorothy McKim, a különleges projektek és a 2D animáció producere, valamint Mike Giaimo (a két Jégvarázs (Frozen) és a hamarosan megjelenő Kívánság (Wish) című film elismert díszlettervezője) és Eric Goldberg animációs legenda (aki az Aladdin (Aladdin) dzsinnjének animációját vezette, valamint a Pocahontas (Pocahontas) és a Fantázia 2000 (Fantasia 2000) két szegmensét rendezte). Ugyanez a csapat nemrég restaurálta a Hamupipőkét (Cinderella), és jelenleg a Hófehérke és a hét törpe (SnowWhite and the Seven Dwarfs) helyreállításán dolgozik.

 

Dorothy McKim így nyilatkozott a bejelentésről: „Nagyon örülünk, hogy a klasszikus Disney-animációs rövidfilmek gyönyörűen felújított változatain együtt dolgozhatunk Kevin Schaefferrel és a stúdió restauráló csapatával. Két kiváló művészeti tehetségünk szakértelmével és szenvedélyével járult hozzá ehhez a projekthez azért, hogy a filmek a lehető legjobban nézzenek ki, és hitelesen tükrözzék az eredeti filmkészítők kreatív megoldásait. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezeket a csodálatos rövidfilmeket a Disney+ közönségével is megoszthatjuk. Ezek a tartalmak még soha nem mutattak és hangzottak jobban a képernyőkön.”

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott