Ugrás a tartalomra

Friss arculattal jelentkezett a 20 éves Sport TV

Októberben 20 éves a Sport TV, a leghosszabb múltra visszatekintő magyar sporttelevízió. A jubileum kapcsán a Sport1 és Sport2 csatornák új arculatot kaptak október elsejétől.

 

2000. október másodikán indult el a Sport1 Magyarországon. Ehhez később csatlakozott a Sport2, és ma már ez a két csatorna jelen van Csehországban, valamint Szlovákiában is. A márka az elmúlt húsz évben több arculatfrissítésen is átesett, legutóbb 2015-ben frissült.

 

Október elsejétől azonban ismét megújult a Sport TV, az arculata teljesen átalakult.

 

Az elmúlt húsz év tapasztalatait és hagyományait átmentve, az új arculat a szurkolás élményét, a sport szeretetét, az összetartozást, a közös drukkolást képviseli, így a nézők is érezhetik: itt első a sport!

 

Ki ne ismerné a mexikói hullámot? Aki járt valaha teltházas sporteseményen, szinte biztosan átélte az élményt, amikor az egész csarnok vagy stadion hullámozni kezd. Az arculat alapkoncepciója erre épül, s bár a jelenlegi helyzet a teltházas sporteseményeket nem teszi lehetővé, bízunk benne, hogy hamarosan újra maximálisan átélhetjük a helyszíni szurkolás élményét. Emellett az elválasztó elemekben megjelennek a Sport TV-n látható népszerű sportágak is, például a labdarúgás, a kézilabda, a darts vagy a baseball.

 

A Sport TV logója is módosult, megmaradt a jól ismert és közkedvelt forma – minimális igazítással. A színei (piros, fekete és fehér) azonban változatlanok, újdonságként ugyanezek dominálnak ezentúl minden képernyőn megjelenő vizuális elemben. A hangzásvilág is modernebb lesz, a zene stílusa marad rockos, új elektronikus zenei felhangokkal, továbbá megjelennek benne a sportokra jellemző zörejek és a szurkolói reakciók.

 

A húszéves Sport TV a mottójához hűen tartalmát tekintve is igazodik az „Első a Sport!” üzenethez. A Sport1-en és a Sport2-n követhetjük a világ legjobb kézilabdázóinak küzdelmeit a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, illetve decemberben a női kézilabda Európa-bajnokságot is. A topfutball is jelen van a csatornákon, hiszen a Bundesliga, az Európa-liga, a Nemzetek Ligája, a Német Kupa, az Olasz Kupa és a Spanyol Kupa meccsei is itt láthatók. Az amerikai profi sportok közül épp a napokban indult el két kiemelt esemény, az észak-amerikai profi baseball-liga, az MLB rájátszása, illetve az NBA döntője. Küzdősportban sincs hiány, a UFC színvonalas gálái mellett jobbnál jobb bokszgálákat láthatunk a közeljövőben. Nagy örömünkre szolgál, hogy a WTCR magyar versenyzőinek is a Sport1 és a Sport2 előtt szurkolhatnak a nézők, de a legrangosabb dartsversenyek, illetve a jégkorong-világbajnokságok is egybeforrnak csatornáinkkal. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Sport TV továbbra is több sajátgyártású, tematikus sportműsort kínál, mint például a Harmadik Félidő, Germánia, Europálya, Alley-oop, Mai helyzet, Heti helyzet, Kezeket fel! vagy épp a közelmúltban teljesen megújult Trash Talk.

 

„Húsz év rengeteg idő, sokszor sokféleképpen újultunk meg, úgy a külcsín, mint a belbecs tekintetében. Arra vagyok nagyon büszke, hogy a nézőink változatlanul szeretnek minket, ez érinti az arculatot és azt, hogy mindig megtalálják azokat a tartalmakat, amikért érdemes a csatornáinkra kapcsolni. Ahogyan a nézőink számára, számunkra is első a sport, és ez így lesz majd újabb húsz év múlva is. Persze az arculat változni fog még addig, de úgy érezzük, ez a mostani változás – amely szinte napra pontosan a születésnapunkon debütált – tökéletesen képviseli azokat az értékeket, amelyek meghatározzák a Sport TV-t” – mondta az új arculatról és a születésnapról Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott