Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

Indul a kerékpározás nyara az Eurosporton és a Maxon

Június 29-től a Tour de France és a női Tour de France versenyek minden egyes szakasza elérhető lesz a Max-on és az Eurosport sportcsatornán. Emellett Izgalmas sport tartalmak érkeznek, köztük a női kerékpárosokról szóló Second to None című dokumentumfilm.

 

A világ legnagyobb kerékpárversenye június 29-én, szombaton veszi kezdetét a Warner Bros. Discovery (WBD) csatornáin és platformjain: az Eurosport közvetítései mellett a Maxon minden pillanat élőben és megszakítás nélkül nézhető a firenzei Grand Departtól egészen a július 21-i nizzai zárószakaszig.

 

A legteljesebb élményt a Max biztosítja, hiszen a nyelvválasztáson kívül az előfizetők az innovatív idővonal-jelölők segítségével visszatekerhetnek a verseny kulcsfontosságú pillanataira.

 

A férfi verseny mellett a Max és az Eurosport élőben közvetíti a női Tour de France minden szakaszát is, augusztus 12 és 18 között, a rotterdami Grand Departtól az ikonikus Alpe d’Huez-i befutóig.

 

A világ legnagyobb női versenyzőinek történeteire fókuszálva az Eurosport izgalmas, új háromrészes sorozatot indít, a Second to None-t, amelyet a számos sport-dokumentumfilmet készítő Sonia Dauger rendezett. A dokumentumfilm példátlan betekintést nyújt a Lidl-Trek csapat 2023-as felkészülésébe, amely 2022-ben kiábrándítóan szerepelt a női Tour-on. A Second to None bemutatja hogyan tekertek ki a hullámvölgyből, a kerékpársportot a legnyersebb formájában ábrázolva. A dokumentum sorozat július 6-tól érhető el a Maxon.

 

A sorozatban megszólalnak majd a Lidl-Trek versenyzői, köztük Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini, Elisa Balsamo, Amanda Spratt és Lucinda Brand is, valamint az Eurosport műsorvezetője, Orla Chennaoui. Az epizódok július 6-án, 13-án és 20-án debütálnak a Maxon.

 

Scott Young, a WBD Group Content, Production and Business Operations alelnöke elmondta: „Egy különleges időszak küszöbén állunk, hiszen a Tour de France férfi és női szakaszait a 2024-es párizsi olimpia választja szét. A WBD a kerékpársportok otthona, amely a legszélesebb közönséget akarja vendégül látni. Ugyanazzal a profi gyártással fogunk bele a férfi és női versenyek műsorszórásába, a Tour de France és a női Tour de France közvetítéseink is páratlanok lesznek. Alig várjuk, hogy a rajongók élvezhessék rendkívüli közvetítéseinket, miközben mélyebbre merülhetnek a kerékpározás világába az olyan új, lenyűgöző tartalmainkkal, mint amilyen a Second to None című sorozatunk is.”

 

A most következő közel két és fél hónap túlzás nélkül pezsgő időszak a kerékpársport szerelmeseinek, hiszen a Tour de France-ot rögvest az olimpia követi, az ötkarikás egyéni időfutamok hat nappal a La Grande Boucle zárása után következnek, míg az augusztus 12-én kezdődő harmadik női Tour de France alig nyolc nappal a párizsi női országúti verseny után következik. Ezután érkezik az év utolsó Grand Tourja – a La Vuelta a España –, augusztus 17. és szeptember 8. között, amit a WBD csatornái és platformjai egyedülálló módon végig közvetítenek.

 

A férfi Tour de France-on a szlovén Tadej Pogacar összecsap a dán címvédővel, Jonas Vingegaarddal (mindkét versenyző a harmadik sárga trikó megszerzéséért küzd), miközben olyan kihívókkal néznek szembe, mint a Grand Tour győztes Remco Evenepoel és Primoz Roglic.

 

A női Tour-on a holland címvédő Demi Vollering konkurenciája a lengyel Kasia Niewiadoma és a belga Lotte Kopecky lesz.

 

A Warner Bros. Discovery a világ legnagyobb kerékpáros portfóliójával rendelkezik, évente több mint 1000 élő közvetítéssel, köztük minden férfi és női World Tour-versennyel. Az élő közvetítések Magyarországon a Maxon és az Eurosporton érhetők el.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott