Ugrás a tartalomra

Indul a téli sportok szezonja az Eurosporton és Maxon

A Warner Bros. Discovery a 2024/2025-ös szezonban több mint 1000 órányi élő téli sportot mutat be az Eurosporton és a Maxon. Olimpiai érmesek sokasága készül a 2026-os Milano Cortina felé vezető útra: hét világbajnoksággal, világkupával és több száz olimpiai kvalifikációs versennyel.

 

Az élő közvetítések sora a FIS Alpesi Sí Világkupával kezdődik október 26-án az ausztriai Söldenből.

 

A Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe hamarosan elindítja a téli sportok szezonját csatornáin és platformjain, amely a 2026-os Milánó-Cortina Téli Olimpiai Játékok felé vezető úton egy újabb mérföldkő.

 

A téli sportok otthonaként a WBD Eurosport csatornája több eseményt közvetít a szezon során, mint bármely más műsorszolgáltató. Lenyűgöző, 1250 órányi élő közvetítést biztosít a téli sportok rajongói számára Európa-szerte és Ázsiában, amely 145 napnyi műsoridőt tartalmaz, és minden pillanatát élvezhetik a Max platformon is.

 

Összességében az Eurosport 25 különböző téli sport (köztük 12 olimpiai sportág) eseményeit közvetíti hét világbajnokságról 2025-ben: alpesi síelés és északisí, biatlon, műkorcsolya, freestyle snowboard, túrasí és curling.

 

A 2024/2025-ös szezon nemcsak a WBD olimpiai útjának-, hanem a 2026-os Milánó-Cortina kvalifikációs versenyeinek kezdetét is jelenti. A téli olimpia a 2006-os torinói játékok után először tér vissza Olaszországba, amelyen összesen 116 sportesemény zajlik majd. A WBD az olimpia otthona Európában, és európai streaming szolgáltatása, a Max, élőben közvetíti az összes pillanatot az Eurosport közvetítései mellett.

 

Az Eurosport a téli sportok legnagyobb neveit kérte fel, hogy vezessék a 2024-2025-ös szezon közvetítéseit mind a helyszínen, mind a helyi stúdiókban. A WBD téli sportlegendákból álló csapata, akik összesen 20 olimpiai érmet és 16 világbajnoki címet szereztek, többek között:

  • Viktoria Rebensburg (Eurosport Németország és Nemzetközi) – német alpesi síző, olimpiai bajnok óriás-műlesiklásban  
  • Martin Schmitt (Eurosport Németország és Nemzetközi) – német síugró, olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok  
  • Dorothea Wierer (Eurosport Olaszország és Nemzetközi) – olasz biatlonista, négyszeres világbajnok és háromszoros olimpiai érmes  
  • Tina Maze (Eurosport Olaszország és Nemzetközi) – szlovén négyszeres világbajnok és kétszeres olimpiai bajnok alpesi síző  
  • Dave Ryding (Eurosport Nemzetközi) – brit műlesikló, a kitzbüheli műlesikló verseny győztese

 

Hozzájuk csatlakoznak az Eurosport elismert helyszíni riporterei:

  • Gauthier de Tessieres (Eurosport Franciaország és Nemzetközi) – francia alpesi síszakértő és világbajnoki érmes  
  • Nathalie Péchalat (Eurosport Franciaország és Nemzetközi) – francia műkorcsolyázó és kétszeres Európa-bajnok  
  • Francesca Marsaglia (Eurosport Olaszország és Nemzetközi) – olasz alpesi síző és kétszeres téli olimpikon  
  • John Clarey (Eurosport Franciaország és Nemzetközi) – francia alpesi síző és olimpiai érmes

 

Scott Young, a WBD Sports Europe termelési, tartalmi és üzleti műveletekért felelős csoportvezető alelnöke így nyilatkozott: „A téli sportközvetítéseink alapvető részét képezik a portfóliónknak. A sportolókat hiteles szakértőink segítségével hozzuk közelebb a rajongókhoz, legyen szó bármilyen téli sportról: a síugrástól az alpesi síig, a snowboardtól az extrém sportokig minden történetet elmesélünk. Ehhez még több helyszíni riportert alkalmazunk a vegyes zónákban a legnagyobb eseményeken, mint valaha. És mivel közeledik hét világbajnokság, alig várjuk, hogy a következő bajnokgenerációt köszöntsük csatornáinkon és platformjainkon.

 

Amint véget ért a 2024-es párizsi olimpia záróünnepsége, figyelmünk rögtön a 2026-os Milánó-Cortinára irányult. Most, kevesebb mint 500 nappal az olimpia előtt, eltökélten keressük az új sztorikat, ahogy a sportolók megkezdik olimpiai kvalifikációs versenyeiket. Még több téli sporttartalmat indítunk el a rajongók számára, és februárban már a ‘még egy év van hátra’ mérföldkő is elérkezik.

 

Elkötelezetten közvetítünk minden téli sportot, és a WBD prémium élő közvetítései mellett az eurosport.com és Eurosport.hu lesz az a digitális felület, ahol a nézők ingyenes összefoglalókat, elemzéseket, exkluzív interjúkat és inspiráló történeteket találhatnak. Az Eurosport.com szerkesztőségi tartalmai 12 nyelven lesznek elérhetők az egész szezon során, emellett több száz helyi nyelvű Eurosport közösségi médiaplatform kínál videótartalmakat.
A téli sportok népszerűsítésére az Eurosport egy új, több piacot lefedő ‘Winter Sports Takeover’ kampányt is indít, amely november 8-án kezdődik Európa-szerte.

 

A 2023–2024-es szezonban több mint 100 millió rajongó követte a WBD téli sport közvetítéseit Európa-szerte lineáris, streaming és digitális platformjain. Ez szinte megközelíti a rekordnézettségű 2022-es pekingi téli olimpiai játékok 2022-es közvetítését, amit 156 millió ember nézett a WBD csatornáin és platformjain, és ahol a rajongók több mint egymilliárd streaming percet fogyasztottak. Ez 19-szerese a 2018-as pjongcsangi téli olimpia nézettségének.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott