Ugrás a tartalomra

Négy új kábelcsatornával erősít az RTL Magyarország

Az RTL Magyarország kábelportfóliója december közepétől négy új kábelcsatornával bővül, így a médiavállalat összesen tizenkét csatornával lesz jelen a hazai lineáris televíziós piacon.

 

Szabó Balázs, a CLT-UFA HBD programigazgatója tett bejelentést arról, hogy az RTL Csoporthoz tartozó CLT-UFA HBD négy új kábelcsatornát indít 2023. december 15-től. Eddig összesen nyolc csatorna (RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL Gold, Film+, Cool TV, Sorozat+, Muzsika TV) szerepelt az RTL Magyarország portfóliójában, a bővítésnek köszönhetően immár tizenkétcsatornás médiavállalattá válik, és új célcsoportok elérésére törekszik.

 

A vállalat életében korábban ilyen mértékű kábelportfólió-bővítésre még nem volt példa. Az RTL Magyarország legutóbb 2017-ben indított új csatornát, az RTL Goldot, most viszont négy vadonatúj csatornával erősít. A Kölyökklub, a Moziklub, a Sorozatklub és az RTL OTTHON nevet viselő csatornák a lineáris televízió leghűségesebb nézőinek kínálnak majd változatos tartalmakat. Ezek mindegyike különböző célcsoportokat szólít meg, ehhez igazodnak az adásba kerülő műsorok tematikái is.

 

Kölyökklub: műsorblokkból csatorna

 

A vállalat portfóliójában eddig még nem szerepelt gyermekcsatorna, december közepétől viszont elstartol a Kölyökklub, amely korábban egy gyerekeknek szóló műsorblokk volt az RTL-en. Tanulságos történetekben, fülbemászó dallamokban nem lesz hiány, az alaposan megválogatott műsoroknak köszönhetően minden gyerek megtalálhatja majd a kedvére való mesét vagy sorozatot. A valódi klasszikusok mellett, mint a Tom és Jerry, a Dzsungel Könyve és a Pán Péter, olyan világhírű újdonságok is megörvendeztetik a kicsiket, mint az Edmond és Lucy, a Petit Malabar, a Jonalu, vagy a Tickety Tock.

 

Moziklub és Sorozatklub: fókuszban a lebilincselő filmek és sorozatok

 

A Moziklub és a Sorozatklub elnevezésű csatornákon a változatos filmeké és sorozatoké lesz a főszerep. A klasszikus magyar, valamint népszerű külföldi produkciók egyaránt helyet kapnak a csatornákon

 

A Moziklub tartalmas szórakozást kínál olyan ismert európai filmekkel, mint a Rosamunde Pilcher-filmek. A csatorna a bűnügyek szerelmeseinek is kedvez, többek között a Midsummer Murders és az Agatha Christie regényekből készült adaptációkkal. A klasszikus vígjátékok kedvelői sem fognak unatkozni, képernyőre kerül például a Magas szőke férfi visszatér, a Szabadlábon Velencében és a Dilisek vacsorája.

 

A Sorozatklub is színes kínálattal várja a magyar nézőket. Olyan bűnügyi sorozatok kapnak helyet a csatornán, mint az Agatha Raisin, a Brown Atya nyomoz, vagy a Kastélyszálló. A sorból nem maradhat ki az ismert Downton Abbey sem. Emellett a romantikus sorozatok kedvelői és a dráma szerelmesei is megtalálhatják az ízlésükhöz illő tartalmakat. A Sorozatklubon továbbá láthatóak lesznek a Segítség, bajban vagyok! és A gyanú árnyékában népszerű doku-reality-k is.

 

RTL OTTHON: minden, ami gasztronómia és lakberendezés

 

Az RTL OTTHON csatornán gasztronómiai és lakberendezéssel kapcsolatos tartalmak kerülnek adásba, ezenfelül DIY tippeket és praktikákat is elleshetnek a nézők a műsorokból. Olyan sztárséfekkel készült sorozatokat lehet itt megtekinteni, mint Gordon Ramsay vagy Jamie Oliver. Egy RTL-es gasztrocsatornáról ugyanakkor nem hiányozhat az immár 19 évadra visszanyúló A Konyhafőnök és a Mestercukrász sem, amelynek összes szériája újranézhető lesz. A csatornán mindemellett európai otthonokat, távoli kultúrákat bemutató műsorok is helyet kapnak, de izgalmas vetélkedők is gondoskodnak majd a tévé előtt ülők szórakoztatásáról.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott