Ugrás a tartalomra

Tovább növekedett a SES MEO flottája

A SES bejelentette, hogy az Arianespace április 4-én, helyi idő szerint 14:03-kor sikeresen indított el négy darab O3b műholdat közepes magasságú pálya (MEO) felé a Francia Guyanában található Kourouban elhelyezkedő Guyana Űrközpontból.

 

A Szojuz fellövése egy jelentős mérföldkő a SES O3b MEO küldetéseiben, hiszen immáron 20 darab O3b műhold kering az űrben és ezzel megkezdődött az átállás a következő generációs MEO rendszerre. A konstelláció zökkenőmentes bővítésével az új műholdak tovább növelik a globális lefedettséget, hogy a SES még nagyobb elérhetőséget és megbízhatóságot kínálhasson szolgáltatásaihoz, amelyekkel képes megfelelni a kormányzati, telekommunikációs, felhőszolgáltatási, hajózási és energiaszektorból érkező, a hálózati alkalmazásokkal szemben támasztott igényeknek. A műholdakat a Thales Alenia Space építette.

 

Az O3b rendszer 2013-as indítása óta sikerrel működik, és az egyetlen nem geostacionárius pályán (NGSO) lévő szélessávú konstelláció, amely működtetési és üzleti szempontból is bizonyítottan fenntartható. Ez az egyetlen olyan műholdas rendszer, amely az optikai hálózatok teljesítményéhez hasonló adatátviteli szolgáltatásokat, MEF Carrier Ethernet tanúsítvánnyal rendelkező szolgáltatásokat és Cloud tanúsítvánnyal rendelkező hálózati szolgáltatásokat képes nyújtani. Az egyedi, nagy kapacitású High Throughput O3b konstelláció kulcsfontosságú volt a SES nagy ívű jövőképének megvalósításában, hogy kommunikációs kapcsolatot teremtsen az emberek között, és ezzel változtassa meg a mindennapjaikat. A műholdak pozitív hatását mintegy 50 ország ügyfelei élvezhetik:

  • Mobilhálózatok, összesen több mint 15 millió végfelhasználóval
  • Szolgáltatások a tengeri olaj és gázkitermelésben vezető szerepet játszó 6 nagyvállalat közül 4 nagyvállalat számára
  • Az 5 vezető tengeri utasszállító közül 4 nyújt segítségükkel páratlan internetkapcsolatot
  • Kormányzati és humanitárius ügynökségekkel együttműködve állítják helyre a kommunikációs kapcsolatokat több millió ember számára, akiket természeti katasztrófák sújtottak Peruban és Puerto Ricoban

 

„Ez a pályára állítás egy fontos része az O3b küldetésének. A O3b rendszert egy nagy ívű jövőkép miatt indítottuk el, hogy kommunikációs kapcsolatot teremtsünk az emberek között, és ezzel változtassuk meg a mindennapjaikat. Jelentős hatást akartunk elérni, és ezt sikerült megvalósítani. A szolgáltatást korábban nélkülöző közösségekhez juttattunk el nagy teljesítményű internetkapcsolatot. Helyreállítottuk a hálózatokat a katasztrófasújtott területeken. Megváltoztattuk azt a szemléletet, hogy a tengeren nem lehet olyan minőségű csatlakozást létesíteni, mint a szárazföldön. Továbbá olyan helyeken is hozzáférést biztosítottunk a felhőhöz a cégek számára, ahol az korábban lehetetlennek tűnt,” összegezte John-Paul Hemingway a SES Networks vezérigazgatója. „Ezzel a fellövéssel elkészült a 20 műholdból álló első generációs O3b rendszerünk, és megkezdődött az átállás a következő generációs MEO rendszerre, az O3b mPOWERre, amely jelenleg az egyetlen fejlesztés alatt lévő, teljes mértékben finanszírozott, szélessávú NGSO rendszer. Az O3b mPOWER 2021-es elindításával a SES hatalmas mértékű bővítést ér el a már bizonyított O3b modellben, ami jelentős hajtóerő lesz a digitális átállás és a felhő alkalmazása mögött a bolygó szinte bármely pontján.”

 

A majdnem 8000 kilométerrel a Föld felszíne felett lévő O3b konstelláció az optikai kábelekhez hasonló teljesítményt nyújt és óriási földrajzi lefedettséggel rendelkezik, amellyel nagy teljesítményű adathálózatokat és megoldásokat (köztük felhőszolgáltatást és egyéb alkalmazásokat) tud biztosítani a bolygó minden pontján.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott