Ugrás a tartalomra

Olimpiai hangulatot hoz augusztus a közmédiában

Tizenegy kontinensviadalt is közvetít augusztusban a közmédia sportcsatornája: a müncheni Eb-ket, a Rómában zajló vizes Európa-bajnokságot, majd a hónap végén kezdődő vízilabda torna eseményeit is követhetik a nézők.

HD-ban lesz elérhető a Duna World

Az M4 Sport+ indulásával összhangban HD minőségre vált a Duna World a digitális földfelszíni platformon és a műholdas elosztásban is.

Megszűnik a közmédia csatornáinak hagyományos felbontású, műholdas sugárzása

MTVA logoJúnius 30-án megszűnik a közmédia televíziós csatornáinak hagyományos felbontású (SD), műholdas sugárzása. Akik egyéni műholdvevővel rendelkeznek és nem fizetnek valamilyen szolgáltatónak a televíziós csatornákért, át kell állniuk a már évek óta elérhető, nagyfelbontású (HD) adásra.

A közmédia jelenlegi és új csatornáinak műholdas terjesztéséről

MTVA logoBő két hónapja már foglalkoztunk a közmédia csatornáinak ingyenes elérhetőségével, de akkor inkább a földfelszíni vételre koncentráltunk, mint a legtöbbeket érintő platform, ezúttal a műholdas disztribúció változásainak jártunk utána, mely bár lényegesen kisebb számú egyéni vételre berendezkedett nézőt érint, de őket se hagyjuk ki a sorból, nem is beszélve a legfőbb érintettekről, a fizetős tévészolgáltatókról.

Változtat az eredeti hangsávokon a közmédia

MTVA logo2015. március 9-én megváltoznak a földfelszíni digitális platformon (MinDig TV) elérhető ingyenes közmédia HD csatornák eredeti hangsávjainak paraméterei.