Ugrás a tartalomra

HD transzponder feladóállomást váltott az MTVA

MTVA logo2015. január 19-én, az előzetes tervekhez képest bő egy hónapos csúszással, egy másik feladóállomás használatára állt át az MTVA az Eutelsat 9A műhold 62-es transzponderének (HD csatornák és M3) vonatkozásában.

Megújult a hatékony műszaki megoldásokról szóló ajánlás

NMHH Médiatanács logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az NMHH Hivatala segítségével vizsgálatot folytatott annak érdekében, hogy felmérje, hogy a műsorterjesztők megfelelnek-e a kiskorúakra káros tartalmak elérésének korlátozásával kapcsolatos szabályozásnak.

Terjed az IPTV

IPTV logoMagyarországon az otthoni szabadidő eltöltése az elmúlt 25-30 év során a televíziózás köré szerveződött. A tévénézés jellemzően passzív elfoglaltság, amire a tartalomszolgáltatói piac sokáig nem is találta az ellenszert. A felhasználók bevonására tett kísérletek csak eseti jelleggel, egy-egy műsor erejéig működtek, mint például az SMS-szavazások esetében.

Erősíti digitális szolgáltatását a UPC

UPC Digital logoJúniustól a UPC digital bronze elnevezésű digitális kábeltelevíziós alapcsomagjába bekerült a TV6 és a Sport M, valamint a nagyobb választékú digital silver csomagból átkerült ide és így még több előfizető számára elérhetővé vált a TV Deko, a TV Paprika, az MGM és a Minimax adása is.