Ugrás a tartalomra

Barátok közt nem tétel a 135 forint?

RTL Klub logoJúlius 1-től fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adása a műsorszolgáltatóknak.

Egy április végi kormányrendelet tette lehetővé, hogy az RTL Klub műsoráért pénzt kérjenek a kábelszolgáltatóktól, a díj a közzétételtől számított harmincadik naptól, azaz június 30-tól él. A szolgáltatóknak a díjszabás közzétételétől számítva kilencven nap áll rendelkezésére, hogy kedvezményesen megállapodjanak az RTL Klubbal.

A műsorszolgáltatók által a társaságnak fizetendő médiaszolgáltatási díj átlagos, kedvezményes ára előfizetőnként havi 150 forint (nettó), amely a jelenlegi csomagelhelyezést feltételezi (tehát alapcsomagban való elhelyezés esetén), de ebből még további kedvezményt kapnak a gyorsan és hosszabb távra ("early bird", 3 év) szerződő partnerek így az RTL Klub indulóára akár 135 forint (nettó) is lehet.

A díjszabás teljesen átlátható és minden műsorterjesztőre egyformán érvényes attól függetlenül, hogy 100 vagy 100 000 előfizetője van. Minden szolgáltató maga dönti el, hogy a műsordíjat átterheli-e az előfizetőre vagy nem.

Az RTL Klub "must offer" besorolású, azaz szerződéskötési kötelezettség terheli a műsorterjesztőkkel, amennyiben azok elfogadják az általános szerződési feltételeket (ÁSZF) és egyedi szerződést kötnek a csatornával. Ha valamely műsorszolgáltató nem köt szerződés, annak kínálatából a csatorna kikerül.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott