Ugrás a tartalomra

Csúszik a VTV Pápa digitális átállása

VTV Pápa logoAz eredeti tervekhez képest egy héttel később, 2013. augusztus 8-án vált csak digitális sugárzásra a Pápa Városi Televízió.

A Médiatanács nyílt beadású pályázati eljárást hirdetett meg a magyarországi földfelszínen terjesztett helyi médiaszolgáltatók digitális műsorszóró technológiára történő átállásának támogatására. A pályázaton sikeresen vett részt a Pápa Városi Televízió is, amely az elsők között áll át a digitális műsorszórásra. A pályázat forrást biztosított a digitális sugárzáshoz szükséges adóberendezés és technikai eszközök beszerzéséhez, a szerelés költségét, a mintegy 1,5 millió forintot pedig a fenntartó, Pápa Város Önkormányzata biztosítja.

Az adóberendezést már két hete felszerelték a szakemberek, az adásbonyolító rendszer kiépítése, a logó, a szignálok és egyéb látványelemek szerkesztése is megtörtént. A műsorkészítéshez szükséges technikai eszközök (vágóprogramok, kamerák) megfelelnek a digitális technológia által támasztott követelményeknek, hiszen a városi tévé már évekkel ezelőtt mindezt figyelembe véve szerezte be a forgatásokhoz és az utómunkához szükséges technikát, így e tekintetben az eszközpark megújítása nem okoz többletköltséget az intézmény számára. A jelenlegi technika alkalmas az ún. Full HD minőségű felvételek készítésére, amelyre a digitális átállást követően szükség lesz, hiszen az átállás négyszer jobb képminőséget fog eredményezni a városi televízió nézőinek.

A tervezettel ellentétben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a Pápa Városi Televízió analóg adóberendezésének lekapcsolására és az új digitális sugárzás elindítására az augusztus 8-i napot jelölte ki. A városi televízió szerkesztősége hetek óta gőzerővel készült a digitális átállásra, az átkapcsolásra minden készen áll, a digitális sugárzás azonban – a hatóság döntése alapján – csak a jövő héttől indulhat el. Ennek értelmében a városi televízió egy hét múlva tér át az országos adók által már használt digitális sugárzásra.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott