Ugrás a tartalomra

Elindult a csávolyi telephelyről is a digitális földfelszíni televíziós sugárzás

MinDig TV logoA mai napon elindult a digitális földfelszíni televíziós kereskedelmi szolgáltatás Baja vételkörzetében. Zsigó Róbert, Baja polgármestere, valamint Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária műsorterjesztési és média igazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Baja vételkörzetében. Az Antenna Hungária 2010. decemberében összesen 14 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 95 százalékra emelkedik.

2010. december 3-án ünnepélyes ceremónia keretében Zsigó Róbert, Baja polgármestere, valamint Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária műsorterjesztési és média igazgatója gombnyomással indították el a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatást Baja vételkörzetében. A médiaeseményt szakmai workshop követte, a műsorszóró, eszközforgalmazó, antennaszerelő cégek képviselőinek részvételével.

Az Antenna Hungária 2010. decemberében összesen 14 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást, a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 95 százalékra emelkedik. Dél-Magyarországon a korábban elindított pécsi, úzdi, kiskőrösi, szentesi és szegedi adókhoz decemberben Csávoly, Kaposvár és Siófok telephelyek csatlakoznak. A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat illetően a csávolyi adó látja el Baját és környékét, valamint Tolna megye déli részét. Az idei hálózatbővítéssel, valamint a kabhegyi adót érintő, napokban megvalósult jelentős teljesítményemeléssel a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi körülményei tovább javulnak, a tetőantennás vételen kívül a régió nagy részén még optimálisabb vételi lehetőségeket biztosítva a nézők számára.

A hálózatbővítéssel egyidejűleg december 1-jétől az HBO csatornával bővült a MinDig TV Extra szolgáltatás kínálata. A csatorna önálló csatornaként előfizethető, tehát akár az előfizetési díj nélküli csatornák mellé is választható, mely egyedülálló megoldás a magyar piacon. Az Antenna Hungária Csoport a karácsonyi szezon közeledtével két akciót is hirdetett, a MinDig TV akciója keretében aki most vásárol az akcióban részt vevő MinDig TV matricás vevőkészüléket, az további 10 csatornát nézhet fél éven keresztül. A MinDig TV Extra akciójában pedig egyéves előfizetés esetén a vételhez szükséges dekódert vagy CA-modult fél áron (9 990 Ft, illetve 4 990 Ft) kínálja a cég. A 125 ezer MinDig TV háztartás számára, melyek már rendelkeznek DVB-T vevőeszközzel, december hónapban minden este az AXN csatorna előfizetési díj nélkül érhető el az Euronews csatorna helyén.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a magyar háztartások közel 10 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek). A felhasználók számát illetően a MinDig TV felhasználók száma meghaladta a 125 ezret. Folyamatosan növekszik a MinDig TV matrciás készülékek választéka, immáron 15 féle dekóder és 107 integrált televíziókészülék típus található a kínálatban. Egyre több boltban és üzlethálózatban kapható MinDig TV matricás készülék, jelenleg országszerte több mint 600 üzletben vásárolhatunk ilyen vevőeszközt. Ezzel párhuzamosan a DVB-T dekóderek átlagára a tavalyi évhez képest közel 35%-ot csökkent, karácsonyra kiváló ajándékozási lehetőséget biztosítva mindenkinek.

A MinDig TV szolgáltatásra történő váltás folyamatát erősíti a lapos képernyős televíziók forgalmazása, hiszen már alig lehet olyan LCD vagy plazma-televíziót kapni Magyarországon, melyben ne lenne megtalálható a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tuner. Ezáltal annak a nézőnek, aki DVB-T MPEG-4 tunerrel felszerelt LCD vagy plazma-televízióra cseréli régi készülékét, nem szükséges, hogy külön dekódert vásároljon a MinDig TV szolgáltatás vételéhez.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott