Ugrás a tartalomra

Felgyorsítja az új generácós vezetékes hálózatfejlesztést a Telekom Magyarországon

Telekom logoA 4G hálózat dinamikus bővítése mellett a Telekom fejlesztéseinek eredményeként 440 000 háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. A fejlesztés során összesen 2500 km optikai kábelt épít ki országszerte.

A most indult fejlesztések eredményeként a Telekom nagysebességű vezetékes internet lefedettsége a jelenlegi 1,8 millió háztartásról több mint 2,2 millió háztartásra nő 2015 folyamán. A szélessávú internethálózat kiépítésére a Telekom a lehető legoptimálisabb modellt igyekezett kialakítani figyelembe véve a kevésbé lakott, csekélyebb népességű régiók helyi adottságait.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója hangsúlyozta: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy egy korszerű, az európai szélessávú hálózatába bekapcsolódó infrastruktúrát építsünk ki Magyarországon is. Célunk, hogy minden magyar háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet. A teljes körű "all-IP" megoldással kiválthatjuk az elavult technológiákat, ezáltal sokkal költséghatékonyabbá tehetjük a hálózatüzemeltetést, valamint jobb minőséget és ügyfélélményt nyújthatunk. A mobil fejlesztések területén pedig folytatjuk a 4G-s hálózat bővítését, ami már most 80%-os kültéri lakossági lefedéssel áll az ügyfelek rendelkezésére.”

A fejlesztés a Telekom céljai szerint növeli a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal való ellátottságát, ezáltal csökkenti a különbséget a városi és vidéki területeken elérhető internetszolgáltatások színvonala között. Az újonnan bekötött háztartások is élhetnek majd a szélessávú internet kínálta előnyökkel, ezáltal javulhat az adott településen élők életminősége és a vállalkozások versenyképessége is. A fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy országszerte digitális városok, települések sora jöjjön létre, és a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még magasabb minőségű szolgáltatások váljanak számukra elérhetővé, valamint, a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki. A Telekom szisztematikusan haladva építkezik, tervei szerint a helyi lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak majd a vezetékes hálózat kiépítése miatt zajló munkálatokról minden érintett településen.

A korszerű szélessávú hálózatokon elérhető digitális szolgáltatások használatához elengedhetetlenek a megfelelő digitális kompetenciák is. A Telekom eddig is élen járt ezek  fejlesztésében. Az Okosdigitális edukációs program keretében a Telekom önkéntesei országszerte már több tízezer általános- és középiskolás tanulót tanítottak az internet és más digitális felületek tudatos és biztonságos  használatára. A program kiterjesztésével pedig idén a szülőkhöz, tanárok is eljuthat ez a tudás.A mostani hálózati fejlesztés során a Telekom a hálózat kiépítését követően, az „átadott” településeken külön edukációs programokat szervez. Az Okosdigitális program következő ingyenes oktatásain áprilisban a monori, majd a szigetszentmiklósi általános iskolában lehet részt venni.

A fejlesztések kapcsán a Telekom olyan partnerre is támaszkodik, mint a kínai multinacionális vállalat, a Huawei Technologies. A két cég együttműködése nem teljesen újkeletű, hiszen az IPTV technológiai megoldások és az optikai hálózat korábbi fejlesztéseiben is együttműködtek az utóbbi években.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott