Ugrás a tartalomra

Indul a BBC Knowledge

BBC Knowledge logoA BBC Worldwide Channels és a DIGI bejelentette új együttműködését,  amely keretében először lesz látható Magyarországon a BBC Knowledge 2013. január 1-jétől. A megállapodás a csatorna közép-kelet európai bevezetésére irányuló tervének első lépése.

A DIGI-vel - a közép-kelet európai piac egyik vezető TV szolgáltatójával - kötött megállapodás magába foglalja a BBC Entertainment indítását is 2012. december 1-jétől. A csatorna elérhető lesz a DIGI alapcsomagjaiban, mind a műholdas, mind a kábeles kínálatban, így eljutva 500.000 előfizetőhöz az indulástól kezdve.

Ian McDonough, az EMEA és a BBC Worldwide Channels alelnöke és ügyvezető igazgatója, a következőket nyilatkozta: "Nagyon örülünk a közös megállapodásnak a DIGI-vel, valamint annak, hogy a BBC Knowledge elindul Magyarországon is. A BBC Knowledge kiemelt helyet foglal el a BBC-nél, magas színvonalú, bámulatos műsoroknak ad otthont, amiért az emberek elismerik és szeretik a BBC-t. Közép- és Kelet-Európa egy dinamikus és fontos piac számunkra, ezért reméljük, hogy ez lesz az első lépcsőfoka a BBC Knowledge bevezetésének a régióban. Örülünk neki, hogy ez az új megállapodás lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős számú új otthonba juttathassuk el a BBC Entertainment csatornát."

A DIGI a következőt nyilatkozta a BBC Knowledge és a BBC Entertainment érkezésével kapcsolatban: „Örülünk, hogy mi vagyunk az első szolgáltató Magyarországon, aki közvetítheti a BBC Knowledge műsorait, növelve ezzel televízió szolgáltatásaink minőségét és változatosságát.”

A BBC Knowledge elhozza a legjobb brit tényfeltáró és természettudományi műsorokat. Ide tartozik a ’Wonders of the Universe’ című sorozat, amelyben Brian Cox professzor kutatja a kapcsolatot az emberiség és világegyetem eredete között, Richard Hammond ’Crash Course’ című sorozata, amelyben a Top Gear műsorvezetője megismerkedik Amerika legnagyobb munkagépeivel, valamint a Dara o Briain ’Science Club’ című műsora, amelyet kizárólag a BBC Knowledge számára gyártottak. A csatorna még 2013 első felében teljes szinkronnal lesz látható.

A BBC Entertainment kínálatában megtaláljuk a BBC és más független gyártók legjobb brit komédiáit és drámáit. A műsorok között már két héttel az angliai bemutató után látható a vadonatúj és exkluzív ’Alan Carr - Chatty Man’ és olyan díjnyertes filmek, mint a ’Sherlock’ és a ’Luther’, valamint számos elismert vígjáték, mint például a ’Friday Night Dinner’ és a ’Getting on’. A csatorna az indulástól kezdve magyar felirattal lesz elérhető.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott