Ugrás a tartalomra

IPTV kábelhálózaton már Békéscsabán és Szegeden is

T-Home logoAz innováció terén élen járó T-Home a mai naptól Békéscsabán és Szegeden elérhetővé teszi ügyfelei számára IPTV szolgáltatását kábeltelevíziós hálózatán, a legújabb EuroDocsis 3.0 technológiával.

Az igazi újdonságnak számító fejlesztés eredményeként a korábbiaknál jóval szélesebb körbe, 180 ezer Békés és Csongrád megyei háztartásba, országszerte összesen több mint 1,5 millió háztartásba juthat el az – eddig csak ADSL, VDSL és optikai hálózaton, megfelelő műszaki feltételek mellett elérhetővé tett – IPTV szolgáltatás.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az új generációs technológiának köszönhetően ügyeleink olyan területeken is megismerhetik és élvezhetik az interaktív televíziózás élményét kínáló IPTV funkcióit, ahol eddig nem volt lehetséges” – mondta Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese.
A T-Home az új szolgáltatás tesztelését 2009 decemberében kezdte el, amelynek eredményeit felhasználva először Budapestet követően most Délkelet-Magyarországon is elérhetővé válnak az IPTV tartalmi és kényelmi megoldásai a kábelhálózaton. Ezek a megállítható, visszatekerhető élő adás, a több mint 500 mozifilmet már tévépremier előtt kínáló Videotéka, az elektronikus műsorújság, a programozható műsorrögzítési lehetőség, a gyerekzár stb.
A vállalat ezzel egy időben a szélessávú internetszolgáltatás sávszélességét is bővítette, így mostantól az előfizetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a kábeltévé hálózaton akár már 25Mbit/sec maximális letöltési és 5 Mbit/sec maximális feltöltési sebességű adatátviteli szolgáltatásokat érjenek el. A garantált le/és feltöltési sebesség 4/1 Mbit/sec.

A fejlesztésről és a technológiáról röviden:

Az innovatív megoldás hátterében a T-Home a Ciscóval és Microsoft Magyarországgal folytatott közös fejlesztése húzódik meg: a kábelhálózaton elérhető IPTV szolgáltatás a Cisco EuroDocsis 3.0 technológiáját, komplett megoldását (Modular-CMTS, Cable Modem/MTA/Residential Gateway) és a Microsoft Mediaroom IP televíziós szoftverplatformját ötvözi.
Az EuroDocsis 3.0 technológia a kábelhálózat továbbfejlesztését jelenti, alkalmassá téve azt nagy sávszélességű vezetékes szolgáltatások nyújtására. A megoldás által nyújtott magasabb le- és feltöltési sebességnek köszönhetően mindennapossá válhat a több tévékészüléken nyújtott, egyes televíziós csatornák és a Videotéka meghatározott filmjeit HD minőségben is kínáló IPTV szolgáltatás, valamint a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors internetes letöltése.  A fejlesztés során a meglevő HFC (Hibrid Fiber Coax) hálózat végére új berendezések kerülnek a szolgáltatóknál és az előfizetőknél. Mindez azonban nem igényel a fizikai hálózatban további beruházásokat, nem jelent a kábeltévé előfizetők számára új előfizetői (pl. optikai kábel) hálózat építését vagy egyéb infrastruktúra-beruházást: csupán a fejállomásnál és az ügyfelek lakóhelyén kerül sor a berendezések fejlesztésére.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott