Ugrás a tartalomra

Izgalmas műsorok a Spektrum kódolatlan időszakában

A Vidanet digitális kábeltévé előfizetői 2018. november 19. és december 2. között korlátlanul nézhetik a Spektrum műsorait.

 

Önt mi csigázza fel a legjobban? A csodálatos vadon? Netalántán a Kaukázus csodálatos természeti tulajdonságai? A Spektrum csatornán találkozhat lélekemelő humorral, Gordon Ramsay-vel, megismerkedhet a fizika rejtelmeivel és az Alcatraz rettenetes titkaival is. Az alábbiakban ezekből adunk ízelítőt.

 

Legyen részese egy történetnek, ami Berlinről szól, a város lakóiról és lenyűgöző háború utáni történelméről 6 különálló epizódban. A sorozat utánajár, milyen örökséget hagyott maga után a második világháború, és hogyan hatott Berlin lakóira a hidegháború. A történet nyomon követi azokat, akik sikeresen átjutottak a falon; betekinthetünk azokba a titkos bunkerekbe és alagutakba, melyeket a nácik, a szövetségesek, a szovjetek, illetve olyan magánemberek építettek, akik elbújni vagy menekülni kényszerültek. Berlin, Berlin november 19-től 22:00-kor.

 

Érdemes követni november 22-től a csatorna 5 részes saját sorozatát, a Volt egyszer egy Vadkeletet - Emir Kusturicával, mely a közép- kelet-európai országokban a rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyaival foglalkozik. Hirtelen betört a térségbe a nyugat. A tiltott gondolatok szabaddá váltak, és mindenki ízlelgetni kezdte a vadkapitalizmust. A sorozat bemutatja a hirtelen jött gazdagság, a gasztroélet, a divat, az árnyékból előbújó ezotéria és a pornóbiznisz vadhajtásait, amelyek jellegzetesen ebben a régióban bukkantak elő, és mind a mai napig éreztetik hatásukat.

 

November 25-én késő estétől történeteket láthat a hírhedt Alcatraz mintegy 30 évet felölelő időszakából, ahonnan a hivatalos feljegyzések szerint 13-an kíséreltek meg szökést. Az akadályok azonban leküzdhetetlenek voltak: a vastag, áthatolhatatlan betonfalak, a szögesdrót, a fegyőrök nagy létszáma és mindenekelőtt a másfél mérföldnyi szeszélyes és kiszámíthatatlan hideg tengervíz. A szökevényeket vagy elfogták, vagy menekülés közben életüket vesztették. Szökések Alcatrazból, november 25-én 23:00-kor.

 

November 26-án 18:55-től Jim Al-Khalili professzor megismertet minket a kvantumfizika történetével, amely az egyik legizgalmasabb tudományos elmélet a világon, a Kvantumfizika titokzatos világa című sorozatban.

 

Egy rendkívüli találkozásnak lehetünk szemtanúi: Attenborough és Obama beszélget november 30-án 21:00-tól. A néhai elnök a Fehér Házban vitatja meg a kimagasló munkájáért kitüntetett természetfilmessel, Sir David Attenborough-val bolygónk jövőjét, a természet iránti szenvedélyüket, és hogy mit lehet tenni a megóvása érdekében.

 

A világ leghatalmasabb és legsikeresebb gyárai közül néhány megengedte, hogy kamerákkal felvegyék kedvenc ételeink, tárgyaink gyártásának folyamatát. A műsor bepillantást enged a mérnöki pontossággal megtervezett folyamatokba, így láthatja majd, hogyan lesznek az alapanyagokból kedvenc termékei. Ezúttal a gabonapehely, az édességek, a burgonyaszirom, a konzervbab, a kerékpár és az edzőcipő titkait fedi fel a Gyárlátogatás című műsor december 2-án 14 órától.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott