Ugrás a tartalomra

Mától jelentős javulás a MinDig TV szolgáltatás budapesti vételi lehetőségeiben

MinDig TV logoAz Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás A és C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra emelkedett ma délutántól. A Száva utcai adót illetően a teljesítményemelésre jövő szerdán kerül sor. Fenti lépések következtében  sokkal kedvezőbb lehetőségek nyílnak az előfizetési díj nélküli MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás vételére a fővárosban és környékén élők számára.

A Magyar Honvédség engedélyezte az érvényben lévő budapesti teljesítmény-korlátozás részleges eltörlését az elmúlt hetekben, a Nemzeti Hírközlési Hatóság pedig ezen a héten kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyeket mindkét multiplex vonatkozásában. A kibocsátott rádióengedélyek birtokában az Antenna Hungária ma délután az A és C multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) jelentősen, 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra megemelte a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.

További kedvező hír, hogy az Antenna Hungária Csoport másik budapesti DVB-T telephelyén, a 10. kerületi Száva utcai adónál is jelentős teljesítményemelésre kerül sor, a maximális ERP ezen a telephelyen 0,6 kW-ról 2,4 kW-ra emelkedik szerda délutántól (2010. február 10.) mindkét multiplex vonatkozásában. Annak érdekében, hogy a teljesítménynövelést itt is végre lehessen hajtani, rövid technikai leállás szükséges szerda folyamán a Száva utcai adónál.

A két budapesti digitális adóállomás mostani teljesítményemelésével sokkal kedvezőbb lehetőségek nyílnak az előfizetési díj nélküli MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás vételére a fővárosban és környékén élők számára. Az Antenna Hungária Csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje a budapesti teljesítménykorlátozás teljes feloldását és a lehetséges maximális sugárzási teljesítmény engedélyezését a közeljövőben, annak érdekében, hogy a nézők mind nagyobb területen és minőségben juthassanak az előfizetési díj nélküli szolgáltatáshoz.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott