Ugrás a tartalomra

Nyitottak a nagy szolgáltatók a Digi Sportra

DIGI Sport logoA labdarúgó Bajnokok Ligája, az olasz Serie A és az angol Premier League mellett a kézilabda-BL közvetítési jogát is megszerezte a Digi Sport, amely azonban évek óta hiányzik a legnagyobb szolgáltatók kínálatából, így az ország nagy részén nem lehet látni a műsort. Az [origo] kérdésére a UPC azt mondta, nyitott a tárgyalásra, a T-Home pénteken kapta meg a sportcsatorna ajánlatát, így annak feldolgozása még nem történhetett meg.

Március 14-én új csatornát indított a Digi Tv, amely a már meglévő Digi Sport mellett a kínálatot tovább gazdagító Digi Sport Plusszal jelentkezett. Az új sportcsatorna azonnal meg is szerezte a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája közvetítési jogait, amelyek 2012-ig a Viasat3 birtokában voltak - igaz, közben saját Facebook-oldalán jelezte, a magyar érdekeltségű találkozók mégis a régi Digi Sporton lesznek láthatóak.

A Viasat közleménye szerint "bár a csatorna az érvényes licencszerződése alapján további egy évig közvetíthetné még a sorozat mérkőzéseit, úgy döntött, hogy a jogokat visszaadja a jogtulajdonos Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF). A döntés a férfiak mérkőzései tekintetében azonnali hatályú, míg a női mérkőzések esetében a csoportkörök után válik esedékessé. A sorozat televíziós közvetítésének további sorsáról az EHF határozott. Az után döntöttek, hogy bár a Viasat3 szerette volna a továbbiakban a testvércsatornáján, a Viasat6-on sugározni a Bajnokok Ligája mérkőzéseit, ehhez nem sikerült megnyernie a jogtulajdonos Európai Kézilabda-szövetség beleegyezését."

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a 2009. szeptemberi Viasat-döntésre azonnal reagált, és tiltakozása nyomán a csatorna elállt a változtatástól, most pedig a Bajnokok Ligája közvetítési jogaival kizárólagosan rendelkező Európai Kézilabda-szövetséghez fordult, és tájékoztatást adott a változás magyar közönséget érintő hatásairól. Ezzel egyidejűleg felvette a kapcsolatot az új jogtulajdonos Digi Sporttal, hogy kifejezze együttműködési szándékát.

Megkeresésünkre a két legnagyobb szolgáltató elmondta, nyitottak a tárgyalásra, azaz lehetséges, a sportcsatorna mégis bekerül a kínálatukba.

"A UPC továbbra is nyitott minden olyan tévécsatornával műsorterjesztési megállapodást kötni, amely a nézők tömeges érdeklődésére tarthat számot. Nem zárkózunk el tehát a tárgyalások elől, mint ahogy korábban sem zárkóztunk el a Digi Sport továbbításának lehetősége elől" - mondta az [origo] érdeklődésére Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója. "A szerződés létrejöttéhez ugyanakkor a két fél megállapodása szükséges. Ennek hiányában korábban megszakadtak a tárgyalások, de a közös szándék esetén ezek természetesen bármikor folytathatóak, erre a UPC készen áll."

"A sportcsatorna képviselői március 18-án, péntek délután keresték meg a T-Home-ot a műsorsorozat továbbításával kapcsolatban, így még nem történhetett meg az értékesítési ajánlat feldolgozása" - tájékoztatott a T-Home kommunikációs osztálya.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott