Ugrás a tartalomra
ATV logo

Októberben startol a Newsroom az ATV-n

Október 28-tól minden vasárnap 17.00-tól lesz látható az ATV-n a Newsroom című új műsor, mely a CNN-es együttműködés alapján készül. A világ legnagyobb hírcsatornájának legfontosabb híreit láthatják a nézők, mindezt magyar nyelven. A Newsroom műsorvezetője Bombera Krisztina és Novák András, aki egyben a főszerkesztő is.

 

Nyáron robbant a hír, hogy az ATV-n a CNN híreit és tudósításait is láthatják októbertől a nézők, magyar nyelven. A világ rendkívüli eseményeit, amelyeket "Breaking News" keretek között sugároz az amerikai hírcsatorna, élőben közvetíti majd az ATV. Az együttműködés keretében az ATV egyik munkatársa már jelenleg is a CNN központjában, Atlantában vesz részt egy szakmai továbbképzésen.

 

A műsor két arca, Bombera Krisztina és Novák András mindketten elismert külpolitikai újságírók. Jól ismerik a világban zajló folyamatokat és sokszor pontosan tudják, hogy mi zajlik a színfalak mögött, így hitelesen és átfogóan tudják tájékoztatni az ATV nézőit. Novák András nem csak a műsorvezetője, hanem a főszerkesztője is a Newsroom-nak, 10 évvel ezelőtt ő is részt vett a CNN továbbképzésén.

 

"Hosszú hónapok óta gőzerővel folyik a munka a 12 fős szakmai stábbal. Ketten a CNN-ben tanultak és végezték el a továbbképzést. Az atlantai központban tanul jelenleg Turai Barnabás kollégánk is, aki az elmúlt napokban találkozott már Ted Turner-rel, a CNN alapítójával is. Barna munkájára a későbbiekben is nagyon számítunk, hiszen ő a Közel- Keletről, Balogh Klaudia kolléganőnk pedig az Egyesült Államokból fog bejelentkezni minden héten, hogy a legfrissebb híreket tudósítsa a térségből. A műsorban Magyarország legkiválóbb biztonsági szakértői is megszólalnak majd és elemzik a különböző katonai és nemzetbiztonsági konfliktusokat. A Newsroom stúdiója technikailag nagyon modern lesz, hiszen a műsorvezetők egy érintőképernyőt használnak majd, hogy még részletesebben, látványosabban és pontosabban tudják elmagyarázni a híreket. Arra törekszünk, hogy a lehető leghitelesebben adjuk át a magyar nézőknek a CNN híreit." - mondta Novák András a Newsroom műsorvezetője és főszekesztője.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott