Ugrás a tartalomra

SES márkanév alatt érkeznek a World Skies új műholdjai

SES World Skies logoHárom új műholdja van fejlesztés illetve építés alatt a SES World Skies-nak, melyeket az Orbital Sciences Corporation gyárt. Ezek az észak-amerikai flottába kerülnek majd, SES-1, SES-2 és SES-3 név alatt.

A SES-1 idén tavasszal startol majd, az AMC-2 és AMC-4 műholdakat váltja a nyugati 101 fokon. A másik kettő(SES-2 és SES-3) inditási idejét és szolgálati helyét hamarosan közzéteszik.

Az NSS-14, melyet a Space Systems/Loral épít és 2011 első negyedévében startol majd, átnevezésre került, SES-4 néven szolgál majd. Az NSS-7 műholdat váltja majd, lefedve az amerikai, európai, afrikai és közel-keleti régiókat. Az NSS-7 átirányításra kerül a keleti 340 fokra, ahol az NSS-5 műholdat váltja.

A Sirius 5, melyet szintén a Space Systems/Loral épít, tervezett indítása 2011 negyedik negyedévében várható, a SES-5 nevet kapta, a keleti 5 fokon szolgál majd.

Az NSS-806-ot váltó műhold, melyről még folynak a tárgyalások, a SES-6 nevet kapja majd.

A nemrégiben, egy aukción megszerzett Protostar-2 műholdat is a SES World Skies flottájába integrálják, mely szintén SES márkanevet kap majd.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott