Ugrás a tartalomra
Vidanet logo

Sikeresen zárult a Vidanet infrastruktúrafejlesztése a tabi járásban

A Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás 3 települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a Vidanet Zrt. által elnyert 146,47 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is.

 

A fejlesztés célja az volt, hogy a tabi járás minél több településén elérhetővé váljon a Vidanet akár 150 Mbps sebességű szélessávú internetszolgáltatása és több mint 130 csatornából álló digitális tévékínálata, melyből több mint 30 csatorna HD felbontásban élvezhető. A projekt megvalósítója, a Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, napjainkban analóg, digitális televízió-, nagy sebességű internetszolgáltatást és kedvező árú telefonos megoldásokat kínál, és jelenleg több mint 74 000 kábeltelevízió-, 68 700 internet- és 20 000 telefon-előfizetőt szolgál ki.

 

A fejlesztési projekt a Széchenyi 2020 programban kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében valósult meg. A 146,47 millió forint összegű európai uniós támogatás segítségével a következő 3 településen valósultak meg a fejlesztések a tabi járásban: Tab, Andocs és Fiad.

 

A 2019-ben induló fejlesztésben a pályázati kiírást követve a rendszer a meglévő optikai gerinchálózati szakaszok felhasználásával épült ki, az újonnan bekapcsolódó településeken pedig új optikai elérési hálózatokat épített ki a Vidanet Zrt.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott