Ugrás a tartalomra

A csornai és a tabi járásokban fejleszt a Vidanet

Vidanet logoMagyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat. A cél elérését segítendően a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat, melynek kedvezményezettje a csornai és a tabi járások területére vonatkozóan a Vidanet Zrt.

A projekt megvalósítója, a Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt., Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, napjainkban analóg, digitális televízió-, nagy sebességű internetszolgáltatást és kedvező árú telefonos megoldásokat kínál, és jelenleg több mint 78 000 kábeltelevízió-, 70 000 internet- és 25 000 telefon-előfizetőt szolgál ki. A Széchenyi 2020 program keretében elnyert több mint 796 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a csornai és a tabi járásokban helyi elérési hálózatot, illetve a szolgáltatásokat biztosító központi infrastruktúrát tud fejleszteni. Az érintett települések gerinchálózati csatlakoztatása a kiírás szerint a meglévő optikai hálózatok felhasználásával valósul meg, a községekben új optikai elérési hálózatok épülnek ki.

A fejlesztés 10 településen valósul meg a csornai járásban: Acsalag, Cakóháza, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Rábasebes, Rábcakapi, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza.

A fejlesztés a tabi járás 20 településén valósul meg: Andocs, Bábonymegyer, Bedegkér, Bonnya, Fiad, Kánya, Kapoly, Kára, Lulla, Miklósi, Nágocs, Sérsekszőlős, Somogyacsa, Somogydöröcske, Somogymeggyes, Szorosad, Tengőd, Torvaj, Törökkoppány, Zics.

A beruházás befejezési határideje 2018. december 31.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott