Ugrás a tartalomra

Töröltette magát az ORTT nyilvántartásából három csatorna

ORTT logoAz MTV Networks International három magyar csatornája, a Music Television, a VIVA és a Comedy Central július 15-étől átállt a cseh sugárzási engedélyre – tudta meg szerdán az MTI az MTV Networks Magyarország marketingosztályának illetékesétől, aki a költözés okát az amerikai cég regionális stratégiájával magyarázta.

A többek között zenei és filmes csatornákat üzemeltető cég illetékese úgy nyilatkozott: bár a cseh törvények nem térnek el jelentősen a magyar szabályozástól, számos nemzetközi tévétársaság működik sikeresen a cseh joghatóság alatt. „Csehország kiváló bázis ahhoz, hogy számos országot szolgáljon ki az MTV Networks International Emerging Markets csatornái tekintetében” – áll az MTI-hez eljuttatott levélben.

Az Országos Rádió és Televízió Testület illetékese az ügyben úgy nyilatkozott: az ORTT-hez július 14-én bejelentés érkezett a Z+ Műsorszolgáltató Zrt., az MTV Networks Magyarország Zrt. és a Comedy Central Magyarország Zrt. részéről, hogy július 15-től kérik a nyilvántartásból való törlésüket. Az ORTT irodája a törlési kérelem tárgyában előterjesztést készített.

A három bejelentést tévő cég azoknak a csatornáknak feleltethető meg, amelyek átregisztrálást kértek a cseh hatósághoz. Az ORTT a prágai Rádió és Televízió Tanácstól (RRTV) is tájékoztatást kapott, ebben azt írták, hogy a három céget nyilvántartásba vették, és műholdas műsorszolgáltatásra kaptak engedélyt tizenkét évre.

A cseh hatóság interneten elérhető csatorna-nyilvántartásában az MTV Networks s.r.o. megnevezés mellett egyelőre az MTV Hungary és a Comedy Central csatornaengedélye olvasható, bennük az áll, hogy az adók Magyarországra és magyar nyelven sugároznak, napi 24 órában.

A prágai lajstromban egyébként tizenkét adó neve szerepel az MTV Networks s.r.o. cím alatt, túlnyomó többségük tavaly került cseh joghatóság alá. Ilyen a VH1 Classic European, a VH1 European, az MTV European zenecsatornák, de a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon és a VIVA lengyel változata is.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott