Ugrás a tartalomra

Újra nyitunk! - A közmédia megújulásának újabb szakasza

MTVA logoA közmédia megújítása fontos szakaszához érkezett 2011 őszén. Október elsejétől folyamatosan jelentkeznek a közszolgálati csatornákon azok a műsorok, amelyekben bizonyítani fogják: a közszolgálati televíziózás és rádiózás vissza kívánja foglalni az őt megillető helyet a magyar médiapiacon. A változások minden csatornát érintenek, de októberben leghangsúlyosabban az m1 újul meg.

„A vezető csatorna megújulásának lényege: a közszolgálati televíziózásnak a modern televíziós eszközöket használva kell tudnia a mindenki számára érdekes és fontos témákat bemutatnia, ízléses, értékes és sokszínű szórakoztatást kínálnia. Új csatornát indítunk: Duna 2 néven kulturális csatornává alakul át a Duna Autonómia, sorra mutatjuk be rajta a nívós opera-, koncert-, dokumentumfilmeket, és természetesen saját gyártású kulturális műsorainkat. Az m2 gyerek, ifjúsági és családi csatorna lesz, hogy pontosan milyen is, azt először szeptember 24-én, tematikus napján mutatja be. A közmédia munkatársai az elmúlt hónapokban együttműködve, új szervezeti és működési rendben készítették elő a műsorokat, amit ezúton is köszönök nekik." – nyilatkozta Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

A műsorszerkesztők egyik legfontosabb célja, hogy a néző és a hallgató minden pillanatban találjon a közszolgálati televízió- és rádiócsatornákon olyan programot, amely színvonalas kulturálódási és tájékozódási lehetőséget nyújt. A párhuzamosságok megszüntetésének és a felszabaduló szakmai- és munkaerőforrásnak köszönhetően lépésről lépésre, az ősz és a tél folyamán ütemezve láthatók és hallhatók majd az újdonságok. A közmédia büszke arra, hogy hazánk legismertebb és elismertebb műsorvezetői és színészei, művészei közül kerülnek ki azok, akik vezetik, illetve szerepelnek műsoraiban.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott