Ugrás a tartalomra

A Real - Barca 3D-ben a SPORT2-n

Sport2 logoA UPC digitális tv-előfizetői ezúttal a videotárból később is lehívhatják majd a térhatású közvetítést.

Néhány hónapon belül immár a második 3-dimenziós élő televíziós közvetítésre kerül sor Magyarországon, a SPORT TV és a UPC együttműködésének köszönhetően. A legújabb, 3D technológiára képes tévékészülékkel rendelkező UPC digitális kábeltévé előfizetők április 16-án, szombaton este 22 órakor ismét különleges térhatású képen követhetik végig a legendás Clásicót, a Real Madrid-Barcelona spanyol szuperrangadót. Az emlékezetes november végi, barcelonai 5-0 utáni mostani madridi visszavágót akár felvételről is visszanézhetik majd 3D-ben a UPC előfizetői. A mérkőzés ugyanis az első hazai lehívható 3D-tartalomként a upc videotárban is elérhető lesz.

A UPC tavaly májusban végzett első sikeres hazai tesztjellegű 3-dimenziós televíziós műsortovábbítását követően november végén először valósult meg Magyarországon a nagyközönség számára is elérhető 3D televíziós élő közvetítés. A SPORT TV 3D-közvetítésének köszönhetően lehetővé vált, hogy a UPC előfizetői az otthonukban is kipróbálják a televíziózás jövőjét jelentő, egészen újszerű képélményt, a kereskedelemben már kapható új tévékészülékeken.

Ezúttal ismét a világszerte rendkívüli érdeklődéssel várt Clásicót, a spanyol futballbajnokság két sztárcsapata, a Real Madrid és a Barcelona összecsapását közvetíti a SPORT2, és a UPC térhatású képformában is továbbítja kábelhálózatán. A UPC HD csomagjának előfizetői az erre alkalmas legújabb tévékészülékeken, a szolgáltató által biztosított médiaboxon keresztül, a SPORT2 szokásos műsora mellett, a 40. programhelyen láthatják a mérkőzést 3D-ben. Ez a technológiai és futballcsemege a UPC teljes magyarországi kábelhálózatán külön kérés és külön díj nélkül elérhető lesz a digitális HD csomag előfizetőinek. Amennyiben elmulasztják ezt a különleges élő közvetítést vagy egyelőre nincs lehetőségük a térhatást kipróbálni, úgy ezt később is megtehetik majd, mivel a 3D adás felvételről is lehívható lesz a UPC videotár szolgáltatásából.

A legnagyobb hazai kábelszolgáltató és a SPORT TV-t működtető Chello Central Europe abban bízik, hogy a mostani közvetítés tovább népszerűsíti a labdarúgást és a 3D technológiát a szurkolók és a nézők körében. Reményeik szerint a SPORT TV által közvetített egyéb sportesemények, mint például a magyar és spanyol bajnokság is hamarosan elérhetőek lesznek 3D-ben.

A SPORT TV jóvoltából a szurkolók négy napon belül kétszer is élvezhetik a két galaktikus csapat összecsapását. A szombati bajnoki mérkőzés után ugyanis szerdán, a Spanyol Kupa döntőjében, Valenciában is farkasszemet néz egymással a Real Madrid és a Barcelona..

Real Madrid - Barcelona (La Liga): Április 16., szombat, 22.00, SPORT2 (élő, 3D)
Barcelona - Real Madrid (Spanyol Kupa, döntő): Április 20., szerda, 20.45, SPORT1 (élő)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott