Ugrás a tartalomra

Aki nem állt át, az ma déltől már tájékoztató üzenetet sem fog látni

Digitális Átállás logoMár csak hétfő délig látható az analóg adást vevő tévékészülékeken az az üzenet, mely arról tájékoztatja a nézőket, hogy álljanak át a digitális vételre. Aki még mindig nem állt át, az déltől az ország középső 14 megyéjében semmit sem fog látni a tévéjén, ugyanakkor továbbra is segítséget kérhet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH).

Hétfőn 12 órakor a még mindig csak az analóg adások vételére képes készülékek képernyőjéről lekerül az az üzenet, amelyet öt napja láthatnak azok, akik még nem álltak át a digitális vételre. A lekapcsolás után öt napig közvetített képernyőüzenet arról tájékoztatta a nézőket, hogy az analóg tévéadás megszűnt, és a további ingyenes tévézéshez át kell állniuk a digitális vételre.

Múlt szerdán az ország középső 14 megyéjében szűnt meg az analóg tévéadás. Az NMHH szakemberei az első ütemben előzetesen felmért 55 ezer rászoruló háztartás mindegyikébe térítésmentesen eljuttatták a digitális vételi eszközöket, az utólag benyújtott támogatási kérelmek közül pedig már 3 ezer igénylőnél kezdődtek meg a beszerelések.

A rászoruló háztartásoknak a lekapcsolást követően is lehetőségük van arra, hogy igényeljék az ingyenes digitális vételi eszközök beszerelését. Az első ütem területén augusztus 31-ig még mindenki benyújthatja kérelmét, amennyiben igazolja, hogy szociálisan rászorult és lakóhelyén eddig csak az analóg vételi lehetőség volt elérhető.

Az igényléshez szükséges dokumentumok letölthetők a digitalisatallas.hu oldalról, valamint az ingyenesen hívható 06-80-38-39-40-es zöldszámon is lehet segítséget kérni. Ilyenkor a hatóság munkatársai kipostázzák a szükséges dokumentumokat, melyeket kitöltve kell visszaküldeni.

Az NMHH szakemberei már a második lekapcsolási ütem területén is dolgoznak, ahonnan a felmért háztartások közül már 9 ezer családnál beszerelték az ingyenes vételi eszközöket.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott