Ugrás a tartalomra

Az Eurosport lesz 2017-ben a kerékpárversenyek otthona

Eurosport logoTöbb verseny, hosszabb élő közvetítések, több helyi releváns tartalom és a legnagyobb tehetségek – 2017-ben az Eurosport lesz a kerékpárversenyek igazi otthona.

A sportcsatorna elsőszámú célja idén, hogy tovább tüzelje az elkötelezett kerékpársport-rajongók lelkesedését: így összesen több mint 200 napnyi élő közvetítéssel és az összes platformján 2300 órányi tartalommal várja a nézőket.

Az Eurosport páratlan kerékpáros naptárat állított össze a 2017-es évre, ennek köszönhetően a rajongók a csatornán követhetik mindhárom Grand Tour eseményeit, a Giro d’Italia versenyeit Európában és Ausztráliában kizárólag az Eurosporton lesznek láthatóak. A csatorna ezen felül tudósít 25 UCI World Tour versenyről is, beleértve mind az öt Monument versenyt is

Ebben az évben az Eurosport eddig soha nem látott mennyiségű, összesen 21 Grand Tour helyszínről fog élőben közvetíteni. Ez a részét képezi annak a 300 órás tartalomnak, amit a sportág 3 legnagyobb körversenyéről közvetít majd a csatorna.

Az Eurosport továbbra is a legnagyobb nevekkel dolgozik együtt, akik egyedülálló elemzésekkel és kulisszatitkokkal szolgálják ki a rajongók kíváncsiságát. Közéjük tartozik a háromszoros Tour de France-győztes Greg LeMond, a Tour szakasz győztes Juan Antonio Flecha és Sean Kelly, aki a kilencszeres nyertese a Monument versenyeknek. Roberto Vecchi (Svédország) és Richard Virenque (Franciaország) lesznek a fő kommentátorai a versenyeknek.

Az Eurosport tovább tágítja a határait és ebben az évben először biztosít élő közvetítést profi versenyről 360 fokos virtuális valóság technológiájára alapozva a La Route du Sud verseny alatt júniusban. Az élő közvetítések mellett olyan magazinműsorokkal is találkozhatnak a rajongók, mint például a Tech Talk, mely a sportág technikai oldalát mutatja be. Mindez természetesen elérhető lesz az Eurosport Player, a csatorna digitális platformján is.

Az Eurosport.com - Európa elsőszámú online sporthírportálja továbbra is kibővített tartalmakkal biztosít digitális közvetítést, míg a Discovery Communications legutóbbi beruházása, a világ vezető kerékpáros tartalommegosztó oldala, a Play Sports Group lesz a garancia arra, hogy az Eurosport tartalmak szélesebb körben is elérhetőek legyenek a kerékpárrajongók számára.

Petter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: Ha igazi kerékpárrajongó vagy, akkor az Eurosport számodra az egyetlen olyan csatorna, ahol tényleg követni tudod az eseményeket. A kerékpáros közösség az egyik legelkötelezettebb, leginkább szenvedélyes rajongóközösség, nagyon izgatottak vagyunk, hogy most még több versenyt tudunk élőben közvetíteni nekik. Az összes Grand Tour eseményen jelen leszünk és az olyan egy napos klasszikusokról is közvetítünk, mint a Paris-Roubaix.

Szabó Gábor, Eurosport hazai vezető kommentátora a magyarországi helyzetet kiemeltnek találja a kerékpáros sport szempontjából: „Nagyon örülök, hogy az Eurosport továbbra is ennyi releváns kerékpáros eseményt közvetít, a csatornának nagy szerepe van abban, hogy a sportág ilyen népszerűvé vált Magyarországon, 2017-ben pedig folytatjuk ezt a hagyományt.”

Kulcsfontosságú események 2017-ben az Eurosporton:

Grand Tours
Giro d’Italia: május 5-28.
Tour de France: július 1-23.
Vuelta a España: augusztus 19-szeptember 10.

UCI World Tour
Összesen 25 verseny, beleértve az öt Monument versenyt, élőben februártól októberig

Tour of Flanders: április 2., vasárnap
Paris–Roubaix: április 9., vasárnap
Liège–Bastogne–Liège: április 23., vasárnap
Giro di Lombardia: október 7., szombat

Hatnapos Kerékpárversenyek
Az összes esemény, beleértve a záró, mallorcai futamot március 17-én

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott