Ugrás a tartalomra

Az öreg tévékből is okostévét varázsol a UPC

UPC logoA UPC digitális tévé előfizetői mától online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön, ingyenesen és akár internet előfizetés nélkül is. A UPC ma bejelentette, hogy egy itthon kifejlesztett új szolgáltatást indít UPC TV Apps néven, amely okostévé képességekkel ruház fel minden, a UPC mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. Ehhez nincs szükség a régi készülékek cseréjére, sem újak beszerezésére, vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és új előfizetés sem szükséges, csak az „interactive” gombot kell megnyomni a UPC távirányítón.

A UPC tovább folytatja fejlesztéseit annak érdekében, hogy minőségi kapcsolatot biztosítson egy határtalan lehetőségekkel teli világhoz. A digitális televízió, műsorrögzítő, videotár szolgáltatások és a legbővebb HD felbontású csatornakínálat bevezetése után a legnagyobb kábelszolgáltató tovább bővíti a tévézés lehetőségeit kiszélesítő és élményét növelő funkciók sorát. Az új UPC TV Apps szolgáltatásával minden tévé okostévé lehet és külön díj nélkül csatlakozhat az internet végtelen világához, ahonnan a fotel kényelméből nézhetünk változatos tartalmakat.

Első lépésként a mai napon egyszerre minden tévékészüléket felokosít a szolgáltató, amelyek a UPC bármelyik nagyfelbontású műsorok megjelenítésére alkalmas, azaz HD típusú mediaboxához csatlakoznak. Ezt követően év végéig a UPC interaktív kábelhálózatával elérhető mind a 1,5 millió háztartásban lehetővé válik a tévés internetkapcsolat, a digitális tv szolgáltatás minden előfizetőjének, a UPC vevőkészülék típusától függetlenül.

A szolgáltatás már induláskor több mint 20 beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva hozzáférhetünk a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google naptárunkhoz, a Google térképhez, elsősegély alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre folyamatosan bővül majd.

Először Magyarországon

Az idehaza kifejlesztett UPC TV Apps szolgáltatást először Magyarországon vezeti be a UPC. A szolgáltatás az innovatív Cloud TV technológiát alkalmazza, távoli szervereket használva a letöltések feldolgozásához és tartalom illetve a kezelőfelület streamelt video formában történő megjelenítéséhez a képernyőn. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a jelenlegi set-top-boxok képességeit úgy bővítsék, hogy ehhez nincs szükség a hardverelemek cseréjére, továbbá internethozzáférés is biztosítható külön internetkapcsolat nélkül, egyszerűen a digitális tv interaktív funkciója révén. Ezzel a különleges Cloud TV technológiával a UPC Magyarország a világon elsőként tesz elérhetővé teljes körű YouTube hozzáférést televíziós szolgáltatáson keresztül.

Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Büszke vagyok rá, hogy egy mérnökeinktől származó innovatív ötlet megvalósulásával minden ügyfelünk számára lehetővé válik, hogy a lehető legegyszerűbben és legkényelmesebb módon fogyasszanak online tartalmakat a tévéjükön. E fejlesztés révén megvalósul a TV és az internet összekapcsolódása és az internetképes tévékészülék mindenki számára elérhető valósággá válik. Ezután is tovább folytatjuk az újabb fogyasztói igényeknek megfelelő szolgáltatások kialakítását, biztosítva a még változatosabb tartalomfogyasztás lehetőségét és élményét.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott