Ugrás a tartalomra

Csak egy új országos csatornát tervez a közmédia

TV setÚjabb információ látott napvilágot a közmédia tervezett két új csatornájával - m5 és m6 - kapcsolatban, jelen állás szerint mégis csak az egyik lesz országos terjesztésű.

Indulási dátum tologatás, tematikaváltás, sok hercehurca a közmédia tervezett m5 és m6 csatornája körül. Először még arról szóltak a hírek, hogy az m5 egy budapesti, regionális adás lesz, míg az m6-ról teljes pontossággal nem tudtuk, kinek fog szólni, csak annyit, hogy országos terjesztésű lesz, és magukat tűz közelinek nevező források kulturális tematikát sejtettettek. Pár hónapja változott a helyzet, mely szerint az egyik oktatási, míg a másik kulturális tematikájú lesz, ez alapján bátran feltételezhettük, hogy mindkettő országos terjesztésű lesz. A mai nap azonban újabb fordulatot hozott, mivel az NMHH Médiatanácsa az MTVA kérésére módosította a közszolgálati médiaszolgáltatások rendszerének jegyzékét. Eszerint az M5 és az M6 csatorna terjesztési feltételei felcserélődnek: az M5 csatorna országos terjesztésűvé válik, és az M6 csatorna vételkörzete Budapestre és környékére korlátozódik. Ennek megfelelően az M6 csatorna a továbbítási kötelezettség alól is kikerül, és helyette az M5 médiaszolgáltatás kerül be.

A tematika esetleges módosulásáról nem szól újabb információ, tehát amennyiben helytálló a legutóbb "érvényes" (kultúra és oktatás), akkor a vidéknek ezek szerint valamelyik "nem jár", de inkább álljunk hozzá pozitívan, és feltételezzük, hogy az m6 esetében mégis csak egy regionális, közéleti tematikájú csatorna érkezik majd.

Címke

Like és megosztás