Ugrás a tartalomra

Csak egy új országos csatornát tervez a közmédia

TV setÚjabb információ látott napvilágot a közmédia tervezett két új csatornájával - m5 és m6 - kapcsolatban, jelen állás szerint mégis csak az egyik lesz országos terjesztésű.

Indulási dátum tologatás, tematikaváltás, sok hercehurca a közmédia tervezett m5 és m6 csatornája körül. Először még arról szóltak a hírek, hogy az m5 egy budapesti, regionális adás lesz, míg az m6-ról teljes pontossággal nem tudtuk, kinek fog szólni, csak annyit, hogy országos terjesztésű lesz, és magukat tűz közelinek nevező források kulturális tematikát sejtettettek. Pár hónapja változott a helyzet, mely szerint az egyik oktatási, míg a másik kulturális tematikájú lesz, ez alapján bátran feltételezhettük, hogy mindkettő országos terjesztésű lesz. A mai nap azonban újabb fordulatot hozott, mivel az NMHH Médiatanácsa az MTVA kérésére módosította a közszolgálati médiaszolgáltatások rendszerének jegyzékét. Eszerint az M5 és az M6 csatorna terjesztési feltételei felcserélődnek: az M5 csatorna országos terjesztésűvé válik, és az M6 csatorna vételkörzete Budapestre és környékére korlátozódik. Ennek megfelelően az M6 csatorna a továbbítási kötelezettség alól is kikerül, és helyette az M5 médiaszolgáltatás kerül be.

A tematika esetleges módosulásáról nem szól újabb információ, tehát amennyiben helytálló a legutóbb "érvényes" (kultúra és oktatás), akkor a vidéknek ezek szerint valamelyik "nem jár", de inkább álljunk hozzá pozitívan, és feltételezzük, hogy az m6 esetében mégis csak egy regionális, közéleti tematikájú csatorna érkezik majd.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott