Ugrás a tartalomra

115 ezer érintettnek volt kizárólag analóg vételi lehetősége júliusban

TV setA mai analóg földfelszíni tévéadások lekapcsolásában érintett területen, az ország középső részén július végén még 115 ezer olyan háztartás volt, amely kizárólag a hagyományos módon fogta a televíziós adásokat - derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból.

Felmérésük szerint országosan 285 ezer olyan háztartás van, amelyben pusztán az M1-et, az RTL Klubot és a TV2-t fogják szoba- vagy tetőantennával, ez a televíziós háztartások hét százaléka.

A három országos földi sugárzású csatorna közönségének átlagosan 21 százaléka rendelkezett kizárólag analóg vétellel júliusban.

Országosan a háztartások tíz százalékában a digitális földi sugárzás a legjobb vételi mód, 35 százalékánál az analóg kábel, 23 százalékánál az előfizetéses digitális műhold, míg 25 százalékánál a digitális kábel vagy IPTV jelenti a legjobb lehetőséget.

Júliusban jelentősen változott az egyes platformok igénybe vétele, májusban és júniusban ugyanis még a háztartások tíz százalékában volt kizárólag analóg földi vétel. Ez csökkent július végére kevesebb mint hét százalékra. Ezzel párhuzamosan a digitális földi vétellel rendelkezők aránya ötről kilenc százalékra emelkedett.

Szerdán 12 óra 30 perckor megszűnt az analóg földfelszíni tévéadások sugárzása az ország középső részén. Akik nem álltak át, azok még öt napig egy üzenetet fognak látni a képernyőjükön arról, hogy mi a teendőjük.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Csongrád megye, valamint Budapest teljes területén, emellett Vas, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Pest és Komárom-Esztergom megye jelentős részében a lekapcsolás után már csak digitálisan foghatók a televíziós adások.

Az ország többi részén október 31-én kapcsolják le az analóg földfelszíni sugárzást.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott