Ugrás a tartalomra

2018-as Panasonic 4K TV-k: HDR10+ firmware-frissítés és tanúsítvány

A Panasonic bejelentette, hogy firmware-frissítést ad ki 2018-as 4K TV-kínálatára az FX600 sorozattól felfelé. A frissítés lehetővé teszi a HDR10+ dinamikus metaadat-tartalmak lejátszását, hogy a felhasználó a hollywoodi filmek kreatív készítőinek eredeti elképzeléseihez hűen élvezhesse a filmeket.

 

A vállalat továbbá bejelentette, hogy az FX700 és az annál magasabb szériához tartozó sorozatok modelljei megkapták a HDR10+ tanúsítványt. Ez azt jelenti, hogy ezeket a modelleket bevizsgálta egy független, hivatalos bevizsgáló központ, és megfeleltek a szigorú hollywoodi szabványoknak, amelyeket a 20th Century Fox-szal együtt határozott meg a Panasonic.

 

„A Panasonic nagy örömmel jelenti be, hogy egy firmware-frissítéssel a 2018-as 4K televíziómodellek nagy része megkapta a HDR10+ tanúsítványt, ami azt jelenti, hogy a felhasználóink még inkább a filmkészítők eredeti elképzeléseinek megfelelően élvezhetik a tartalmakat” – nyilatkozta Toshiharu Tsutsui, a Panasonic televíziós üzletágának igazgatója.

 

HDR 10+ tartalmak
A 20th Century Fox elkötelezett a HDR10+ használata mellett az újonnan megjelenő tartalmainál. A stúdió jelenleg több produkciót is készül így megjelentetni a piacon, és ezek elérhetőségéről az elkövetkezendő hetekben fog beszámolni.
Az Amazon Prime Video volt az első streaming szolgáltató, amely a HDR10+-t alkalmazta 2017 decemberében, és egy teljes Prime Video HDR tartalomtárat hozott létre HDR10+ tartalmakkal.
A Warner Bros. stúdió is bejelentette, hogy piacvezető 4K tartalomtárukat HDR10+ technológiával is megjelentetik az év folyamán, mert ők is elkötelezettek, hogy a nézők az alkotók eredeti elképzeléseinek megfelelően élvezhessék a filmeket otthonukban.
 
A HDR10+-ról
A HDR10+ dinamikus metaadat-technológia egy új, jogdíj nélküli, dinamikus metaadatplatform a High Dynamic Range (HDR) számára, amelyet a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung közösen alkotott meg. A HDR10+ nagy előnye, hogy minden jelenetnél automatikusan optimalizálja a fényerőt, a színeket és a kontrasztot, amely jelentősen növeli a kép minőségét.
 
A Panasonic-ról
A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások számára kidolgozott különféle elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében. A vállalat, amely 2018-ban ünnepli alapításának századik évfordulóját, ma már 591 leányvállalatot és 88 társult vállalatot működtet világszerte. A 2018. március 31-én zárult pénzügyi évben 61,4 milliárd eurós konszolidált nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára.
Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott