Ugrás a tartalomra
Euronews logo

860 ezer magyar háztartással bővült az Euronews lefedettsége

2018. január 9-től az ország legnagyobb előfizetéses kábeltelevízió-szolgáltatója, a Magyar Telekom összes platformján az alapcsomagban kínálja az Euronews-t, az egyetlen magyar nyelven is sugárzó nemzetközi hírcsatornát.

A magyar Euronews január 9-től a Deutsche Telekom Group-hoz tartozó Magyar Telekom IPTV- és kábel tv, valamint a műholdas csatornákat tartalmazó kínálatában is elérhető az alapcsomagban, ezáltal újabb 860 000 háztartás lakói követhetik a nemzetközi híreket magyarul az Euronews-on.

Az új műsorelosztási megállapodással a magyar Euronews Magyarországon immár 1,2 millió háztartásban érhető el.

A magyar piacot megcélzó, 2013. májusában indult magyar Euronews a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján Budapesten összeállított hírekkel szolgál. A stáb 31 főből áll: a budapesti irodában 24, az Euronews lyoni székhelyén 2, a brüsszeli irodában 3 fő dolgozik. A magyar adás 2018. májusában lesz öt éves.

2017. májusában az Euronews átalakította működését, hogy jobban megfeleljen a helyi igényeknek. A nemzetközi tartalom mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az adott nyelvterületre szabott hírek, az egyre több helyszíni tudósítás és helyi riport. Az új stratégiai terv teljeskörű megvalósítása érdekében a magyar Euronews csapata új műsorok elindítását tervezi.

A franciaországi lyoni székhelyű Euronews 25 évvel ezelőtt, 1993. januárjában indult, ma pedig már a 30 országból származó, 450 újságíróból álló csapatnak köszönhetően 12 nyelven mutatja be a világ eseményeit. 2017. júniusában az NBC News 25 százalékos részesedésre tett szert az Euronews-ban, az így beáramló tőkét a vállalat a híradások és műsorok kibővítésére fordítja. A vállalat TV- és digitális televízió-szolgáltatása végül a következő társmárkává válik: EuronewsNBC.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott