Ugrás a tartalomra
M4 Sport logo

A 2025-ös idény végéig az M4 Sport közvetíti az F1-es futamokat

Aláírták a televíziós közvetítési jogokra vonatkozó szerződést, melynek értelmében a 2025-ös idény végéig kizárólag a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság, valamint a betétprogramok versenyhétvégéit.

 

A megállapodásról Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója számolt be a vasárnapi F1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen.

 

"A Forma-1 az egyik legértékesebb sportjog, nézettsége folyamatosan rekordokat dönt. Ezért nagy büszkeséggel jelentem be, hogy a következő három szezonban, 2025 végéig is a magyar közmédia marad a sorozat kizárólagos otthona. Külön öröm, hogy ezt a bejelentést a Hungaroringen, a Magyar Nagydíj előtt tehetem meg, ami hagyományosan a szezon legnézettebb futama hazánkban" - fogalmazott Papp Dániel, és hozzátette: "az újabb szerződéskötés hatalmas siker a közmédia számára, és egyúttal biztosítja a nézőket, hogy a korábbi években megszokott magas szintű minőségben élvezhetik a sorozat közvetítéseit"

 

Az M4 Sport hét éve, a csatorna indulása óta közvetíti az F1-es viadalokat, melyeknek nézőszáma a televíziós piacon szinte egyedülálló módon tavaly és idén is növekedett. A versenyeket 2022-ben átlagosan több mint félmillió magyar néző követte az M4 Sporton.

 

"Évről évre látjuk, hogy a Forma-1 jogtulajdonosa folyamatosan alakít a sorozaton, ezzel növeli a márka népszerűségét. A szabályváltozások és a sprintfutamok bevezetése is működik, folyamatosan nő az F1 nézettsége. Ezzel párhuzamosan mi is a nézői élmény fejlesztésén dolgozunk az M4 Sport csatornánál. Ebben a szezonban újra ott vannak kollégáink az európai futamokon, így exkluzív interjúkkal tudunk szolgálni a rajongóknak közvetlenül a futamok előtt és után. Ráadásul, az M4 Sport+ elindításának az autósport szurkolói is örülhettek, hiszen így a betétfutamok - például az ifj. Tóth Lászlót is foglalkoztató F3-as versenyek -  jóval nagyobb arányban kerülnek élőben a képernyőnkre. Sőt, ettől az évtől már a pilótaparádékat is megmutatjuk a versenyek előtt, amivel tovább bővült a kínálatunk" - mondta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

 

A 2025 végéig érvényes közvetítési szerződés értelmében az F1-es versenyhétvégék szabadedzéseit, időmérőit, sprintfutamait és nagydíjait is élőben közvetítheti az M4 Sport.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott