Ugrás a tartalomra
SES logo

A Canal Digitaal Ultra HD minőségben közvetíti a FIFA világbajnokságot

A SES műholdüzemeltetővel és a holland NPO/NOS közszolgálati televízióval kötött megállapodás értelmében az M7 Group, Európa egyik vezető előfizetéses televíziós szolgáltatója, Ultra High Definition, azaz UHD minőségben, élőben sugározza a FIFA világbajnokság meccseit június 14. és július 15. között valamennyi Canal Digitaal előfizető számára.

 

A világbajnokság mérkőzéseit az M7 Group Canal Digitaal csatornájára előfizető ügyfelei élőben, natív Ultra HD minőségben nézhetik a külön ez alkalomból létrehozott NPO UHD csatornán. A világbajnokság idején az NPO UHD csatornát egy erre a célra elkülönített transzponder közvetíti a keleti 23,5 fokos orbitális pozícióban elhelyezkedő ASTRA műholdról, amely a Canal Digitaal elsődleges műholdas pozíciója a vezető csatornák sugárzásához.

 

A világbajnokság UHD-közvetítését a holland NPO és NOS közszolgálati műsorszolgáltatók kezdeményezték, akik még jobb élményt kívántak biztosítani a focirajongók számára. Az innováció élvonalába tartozó NPO és NOS az UHD-közvetítésben jó lehetőséget lát arra, hogy felmérje és jobban megértse, hogy mekkora igény van a holland háztartásokban az új televíziós technológia bevezetésének felgyorsítására.

 

A Canal Digitaal előfizetőinek mindössze egy okoskártyát és egy megfelelő CI+ modult kell behelyezniük UHD-s televíziókészülékükbe ahhoz, hogy UHD-felbontásban élvezhessék a FIFA világbajnokság összecsapásait. Mivel szinte valamennyi UHD-televíziókészülék rendelkezik beépített műholdvevővel, ezért nem szükséges külön UHD-vevőt is beszerezni. A közvetítés kódolásához az M7 Group a Harmonic Inc. legújabb generációs enkódereit használja.

 

„Nagyon örülünk, hogy részt vehetünk az NPO/NOS egyedülálló kísérletében, és kifejezetten elégedettek vagyunk mind a SES, mind pedig a Harmonic által nyújtott támogatással, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű UHD-közvetítést a keleti 23,5 fokos ASTRA pozícióból. Ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutassuk, milyen páratlan közvetítő képességekkel rendelkeznek a műholdak az élő UHD-adás megvalósításában, és biztosak vagyunk benne, hogy Canal Digitaal előfizetőink is értékelni fogják, hogy kiváló kép- és hangminőségben élvezhetik a világbajnokság mérkőzéseit” – nyilatkozta Bill Wijdeveld, az M7 Group üzletfejlesztési alelnöke.

 

„Az M7-nek köszönhetően a holland futballrajongók valamennyi mérkőzést kristálytiszta képeken élvezhetik, és így szurkolhatnak kedvenc játékosaiknak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy lehetővé tehetünk egy ilyen magával ragadó nézői élményt. A sportesemények mindig is segítették az új technológiák megjelenését, és ezt a trendet a FIFA világbajnokság és az UHD-közvetítés összekapcsolódása is jól példázza” – emelte ki Ferdinand Kayser, a SES Video vezérigazgatója.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott