Ugrás a tartalomra
SportTV logo

A Copa América és az Afrikai Nemzetek Kupája is a Sport TV-re költözik

A Nemzetek Ligája négyes döntőjében Európa jelenlegi négy legjobb csapata szerepel, és ez még csak a kezdet a Sport TV nyári labdarúgó-menüjéből: a Copa América és az Afrikai Nemzetek Kupája 2019-es kiírását is a Sport1 és a Sport2 közvetíti.

 

Nem maradunk kontinentális válogatott labdarúgó-tornák nélkül 2019 nyarán sem. Június 5-9. között Portugáliában zajlik a Nemzetek Ligája négyes döntője, a házigazda mellett Anglia, Hollandia és Svájc legjobbjaival. És ha valaki azt hinné, utána elkezdődik a nyári szünet, nagyot téved.

 

Magyarország legnagyobb múltú sportcsatornája a Nemzetek Ligájának, az Eb-selejtezőknek, a Copa Américának, az Afrikai Nemzetek Kupájának, valamint a felkészülési mérkőzéseknek köszönhetően május 30. és július 19. között 80 válogatott mérkőzést tűz műsorára.

 

A Copa Américának Brazília ad otthont, és ezúttal is 12 csapat indul harcba a trófeáért, amit az elmúlt két kiírásban (2015-ben és 2016-ban) Chile vihetett haza. A 10 dél-amerikai csapat (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) mellett a meghívott Japán és Katar lép pályára. Minden bizonnyal remek hangulatú tornát rendez Brazília, hiszen olyan szentélyekben lesznek a meccsek, mint a Maracana, a Morumbi vagy a Mineirao. De természetesen a pályára lépő válogatottak és játékosok jelentik majd a fő vonzerőt a tévénézőknek. A 2018-as vb után az idei Copán ismét láthatjuk nemzeti mezben például Lionel Messit, Neymart, Luis Suárezt, James Rodríguezt vagy épp Alexis Sánchezt. A legnagyobb teher Lionel Messi vállát nyomja, ez nem lehet vitás, hiszen 2015-ben és 2016-ban is döntőbe vezette Argentínát, de tizenegyespárbajban mindkétszer elbukott a csapat Chilével szemben. Vajon az ötszörös aranylabdás az idén megszerzi első trófeáját a nemzeti csapattal?

 

Afrikai legjobbjai Egyiptomban adnak egymásnak randevút csaknem egy hónapon keresztül. A sorozat történetében hatalmas változás, hogy az eddigi január-februári lebonyolításon változtattak, így került nyárra az Afrikai Nemzetek Kupája. Egyiptom és Magyarország azonos időzónában található, így kifejezetten nézőbarát időpontban lesz az összes mérkőzés. Mohamed Szalah egyébként is jelenleg az afrikai futball első számú nagykövete, de mivel a tornát Egyiptomban rendezik meg, kiemelten fontos a jelenléte. Rajta kívül is hemzsegnek majd az európai sztárcsapatokban is meghatározó játékosok. Elég csak a szenegáli Sadio Manéra vagy Kalido Koulibalyra, a guineai Naby Keitára vagy épp az algériai Rijad Mahrezre gondolni, de a címvédő kameruni válogatottban véd a BL-ben meglepetésre a legjobb négy közé jutó Ajax első számú kapusa, André Onana is.

 

Copa América: június 14-től a Sport TV műsorán
Afrikai Nemzetek Kupája: június 21-től a Sport TV műsorán

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott