Ugrás a tartalomra

A Foci-VB a tévénézési szokásainkat is megváltoztatta

TV GO logoA szolgáltatásban rejlő „többképernyős” tévézés élményének köszönhetően a TV GO-ra regisztrálók száma dinamikus növekedést követően mára – a bevezetése után két hónappal – meghaladta a 70 ezret.

A TV GO használatát elsősorban a nemrég véget ért labdarúgó világbajnokság pörgette fel, de a meccsek visszanézésének lehetősége is érdekelte a nézőket. A teljes vb alatt folyamatos nőtt a TV GO felhasználók tábora, de a döntőt a vártnál is többen követték valamilyen okoseszközökön vagy számítógépen. A TV GO szolgáltatást a VB ideje alatt használók 25%-a valamilyen mobil eszközön (táblagép, mobiltelefon), 75%-a számítógépen vette igénybe.

Az alkalmazásokat használók kb. 70 százaléka androidos, 30 százaléka iOS felületre töltötte le a TV GO alkalmazást. A „visszatérő” látogatók aránya a szolgáltatás májusi indulása óta folyamatosan nőtt, és jelenleg meghaladja a 85 százalékot: vagyis a TV GO nézés nem egyszeri fellángolást, hanem az élő adások, változatos tévés és videó (VoD) tartalmak követése miatt hosszú távú „kapcsolatot” feltételez.

A TV GO szolgáltatást az elmúlt időszakban elsősorban (kb. 65%) férfiak, de azért jelentős számban (kb. 35 %) hölgyek is használták – ezt vélhetően a foci VB hangsúlyos tévés jelenléte is befolyásolta.

A szolgáltatáson keresztül tévézők zöme 25-45 év körüli korosztályból áll, bár tudunk 90 éven felüli felhasználóról is. Szintén várakozáson felüli a TV GO szolgáltatáshoz kapcsolódó, folyamatosan frissülő, a tvgo.hu és az alkalmazások felületein elérhető online tartalom (Origo által készített filmes hírek, kritikák, érdekességek stb.) látogatottsága.

A szolgáltatást kifejlesztő Magyar Telekom szakemberei kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy a TV GO-t használók a lehető legteljesebb élményben részesüljenek, ezért a különböző fórumokra írt véleményeket folyamatosan olvassák és figyelembe veszik a fejlesztésnél.

Mint ismert, a Telekom TV előfizetői a május elején bevezetett TV GO segítségével nyomon követhetik a tévéműsort az országban bárhol, immáron többféle eszközön: tableten, laptopon és okostelefonon is – ráadásul mindezt külön díj fizetése nélkül.  Akik még nem rendelkeznek Telekom TV előfizetéssel, azok is élvezhetik a TV GO szolgáltatás előnyeit: bár számukra az élő tévéadás megtekintése még nem elérhető, regisztrációt követően a videotéka kínálatából lehetőségük nyílik esetileg kölcsönözhető tartalmakat, filmeket, koncerteket, sorozatokat nézni a feltüntetett díj ellenében.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott