Ugrás a tartalomra
Gametoon HD logo

A Gametoon HD-n szurkolhatunk a magyaroknak

A Gametoon HD csatorna vásárolta meg az Esports Balkan League (League of Legends), a legnagyobb regionális esport bajnokság nyári közvetítési jogait. A UPC, az Antenna Hungária és a PARISAT előfizetői számára is hozzáférhető csatornán magyar csapatnak is szurkolhatnak a nézők.

 

Az SPI/FilmBox portfóliójába tartozó Gametoon HD csatorna szerezte meg az Esports Balkan Leauge (EBL), lineáris és digitális közvetítésének jogait. Az EBL az első professzionális esport bajnokság, melyben a nyolc legjobb csapat Európa tíz országából mérkőzik meg a bajnoki címért.

 

Idén nyáron a nézők kizárólag a Gametoon HD-n követhetik az összecsapásokat. A világszerte fogható csatorna a videójátékok kedvelőinek szól, és az esport bajnokságokon kívül olyan saját tartalmakkal is szórakoztatja a közönséget, mint Stream Nation nevű műsora. A gamerek világában jól ismert Gametoon angol nyelven érhető el, és magyar szolgáltatók közül a UPC, az Antenna Hungária és a PARISAT előfizetői számára is hozzáférhető.

 

„Nagy örömmel jelenthetem, hogy Gametoon HD csatornánk az egyedüli közvetítője az EBL-nek, minden idők legnépszerűbb online videójátékának, a League of Legends esport bajnokságának” – nyilatkozta Revi Benshosan, az SPI International beszerzési igazgatója. „Mindkét fél számára előnyös együttműködés jött létre azzal, hogy az SPI, a világ egyik legversenyképesebb médiavállalata és a Fortuna Esports, az esport bajnokságok szervezésében kiemelkedő cég exkluzív szerződést írt alá. Idén nyáron a Gametoon HD az egyetlen csatorna, ahol az Esports Balkan League (League of Legends) látható.”

 

A Gametoon HD nézői a világ bármely pontján élő stream-en keresztül nézhetik az EBL-t június 24. és augusztus 24. között este 7-től éjjel 11 óráig. Az EBL ötödik idényében a versenyzők tíz országból érkeztek: Szerbiából, Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Bulgáriából, Bosznia és Hercegovinából, Macedóniából, Szlovéniából, Montenegróból és Albániából. A nyolc csapat között találjuk a tavalyi győztest, a bolgár Random 5-ot, akik olyan nehéz ellenfelekkel néznek majd szembe, mint a Magyarországot képviselő WiLD, a Crvena Zvezda, az ASUS, a LevelUp, az X25, az Upper Echelon vagy éppen a The Plan. A csapatok körmérkőzéses rendszerben kétszer találkoznak egymással, ahonnan a legjobb négy jut be a kieséses szakaszba.

 

„Rendkívül örülünk az SPI/FilmBox-szal kötött megállapodásnak, mert a Gametoon HD-n keresztül az Esports Balkan League ötödik szezonja így minden korábbinál több nézőhöz jut el” – mondta Mihajlo Jovanović-Džaril, a Fortuna Esports alapító vezérigazgatója. „A régió tele van nagyszerű gamerekkel, a mi célkitűzésünk pedig az, hogy reflektorfénybe állítsuk őket. Ez az együttműködés pont ezt tette lehetővé.”

 

A League of Legends egy többszereplős internetes csataaréna játék (MOBA), amely egyben a legjátszottabb online videójáték is: havonta több száz milliószor játszanak vele világszerte. Az EBL a tizenhárom Európai Regionális Liga (ERL) egyike, melyet a League of Legends fejlesztője, a Riot Games is hivatalosan elismer. Az idei versenysorozat 40.000 euró összdíjazású.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott