Ugrás a tartalomra
SES logo

A Globecast meghosszabbította együttműködését a SES-sel

A Globecast, a médiaipar globális szolgáltatója, kibővítette partneri együttműködését a SES-sel, melynek keretében a SES műholdas kapacitásával prémium televíziós műsorterjesztési szolgáltatást nyújt az Orange Romania számára.

A SES által bejelentett többéves szerződéshosszabbítás értelmében a Globecast több transzpondert is bérel majd a keleti 31,5 fokon elhelyezkedő ASTRA 5B műholdon. Ez a kapacitás pedig lehetővé teszi az Orange Romania számára, hogy továbbíthassa 112 csatornáját – köztük 52 HD minőségű adót –, amelyekhez a DVB-S2, valamint az MPEG-4 műszaki szabványokat használják. A Globecast kezeli a tartalmat, a titkosítást és a kódolást a teljes televíziós csomaghoz, beleértve a jeltovábbítást is az ASTRA 5B felé.

Az Orange Romania 2013 júniusában indította el prémium televíziós szolgáltatását a SES támogatásával, kihasználva az ASTRA 5B műholdak nagy teljesítményét és széles lefedettségét, amellyel a HD csatornák még a román piacon kapható legkisebb parabola antennákkal is foghatók voltak. Elindulása óta az Orange TV műholdas platformja exponenciális növekedést mutatott egy rendkívül kiélezett piacon, ahol a háztartások 98 százalékában működik előfizetéses televíziós szolgáltatás és öt DTH platform versenyez egymással.

„Nagyon szorosan működtünk együtt a SES-sel, és ez egy újabb példa, hogy milyen előnyökkel jár ez a partnerség az ügyfeleink számára. Egy ilyen kiélezett piacon a szolgáltatás minősége központi tényező a siker eléréséhez, ezért nagyon elégedettek vagyunk, hogy meghosszabbítottuk az együttműködésünket” – mondta Biliana Pumpalovic a Globecast moszkvai igazgatója.

„Ez a szerződéshosszabbítás jól mutatja, milyen létfontosságú infrastrukturális szerepet töltenek be a műholdak a telekommunikációs szolgáltatóknál, hogy eljuttathassák a televíziós csomagokat az előfizetőiknek” – hangsúlyozta Martin Ornass-Kubacki a SES Video alelnöke és közép- és kelet-európai regionális igazgatója. „A kezdetektől fogva nemcsak műszaki értelemben támogattuk az Orange Romania DTH szolgáltatását, hanem marketinggel is népszerűsítettük a kínálatukat az egész országban. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen innovatív partnerrel folytathatjuk a közös munkát, és lehetővé tehetjük számára, hogy eljutathassa ügyfeleinek a kiváló minőségű szolgáltatást.”

„Minden szolgáltatásunknál az a legfontosabb, hogy milyen élményben részesülnek az ügyfeleink, legyen szó az ország legkiterjedtebb 4G hálózatáról vagy a tartalmakról, amikhez hozzáférést biztosítunk. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az Orange Love csomagot minden háztartásba el tudjuk juttatni, és így a kábeles ajánlatunkat műholdas televízióval is ki tudjuk egészíteni. A Globecasttal és a SES-sel meghosszabbított együttműködés tökéletesen illeszkedik ehhez a stratégiánkhoz” – értékelte a bejelentést Yves Martin, az Orange Romania marketingigazgatója.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott